Home Reisgids Orlando bezienswaardigheden
Orlando bezienswaardigheden

Orlando bezienswaardigheden

0
0

De stad Orlando ligt in de staat Florida. In deze stad in the Sunshine State is het bijna het hele jaar door niet kouder dan 25 graden. Heerlijk weer om een aantal pretparken te bezoeken want Orlando wordt ook wel de pretpark-hoofdstad van Amerika genoemd. Van Walt Disney World tot de Universal Studios: deze Orlando bezienswaardigheden zijn een attractie op zich.

Orlando bezienswaardigheden

SeaWorld
Een andere leuke attractie om te bezoeken met kinderen is SeaWorld Orlando. Hier maak je kennis met de bewoners van de oceaan zoals orka’s, dolfijnen en zeehonden. Elke dag worden er verschillende shows, zoals een dolfijnenshow, gegeven. Maar er zijn ook nog andere attracties in dit park zoals achtbanen en wildwaterbanen. Naast amusement zijn er ook verschillende tentoonstellingen en exposities in SeaWorld die heel leerzaam zijn.

Adres: 7007 Sea World Drive
Prijs: vanaf 89.99 dollar

Orlando bezienswaardigheden

Orlando bezienswaardigheden: Walt Disney World
Een bezoek aan Orlando is eigenlijk pas compleet als je in Walt Disney World bent geweest. Met vier pretparken en twee waterparken is dit het grootste attractiepark ter wereld. Bij dit grote park kun je ook verblijven in een van de resorts of hotels. Wanneer je alles van Walt Disney World in Orlando gezien wilt hebben, dan heb je zeker een aantal dagen nodig en is een overnachting in de buurt niet verkeerd. Geef een handje aan Mickey en Minnie en maak een zenuwslopende rit in de Space Mountain in het Magic Kingdom. Of ga naar de Disney Hollywood Studios en kijk bij The Magic of Disney Animation hoe een Disney film gemaakt wordt. Of ga naar het waterpark Blizzard Beach waar je van de glijbaan Summit Plummit een val van 40 meter naar beneden maakt en snelheden van 100 kilometer per uur bereikt. Een bezoek aan Walt Disney World is meer dan alleen Micky en achtbanen!

Adres: Walt Disney World Resort
Prijs: prijzen variëren door de verschillende themaparken

Universal Studios
En we gaan nog even door met het lijstje attractieparken met Orlando bezienswaardigheden. Ook niet te missen zijn  namelijk de Universal Studios. Bij dit attractiepark draait het allemaal om de film- en televisiewereld. Ook hier valt er weer genoeg te beleven voor kinderen, maar ook volwassenen vermaken zich prima in dit park. Wandel bijvoorbeeld over de sets van Hollywood en New York. Alles is zo realistisch nagemaakt dat het lijkt alsof je echt in deze steden bent. Of stap in een attractie zoals Shrek 4D met extra speciale effecten.

Adres: 6000 Universal Boulevard
Prijs: vanaf 110 dollar

orlando bezienswaardigheden
In 2011 in Gatorland. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Gatorland
Ook Gatorland is een leuk uitje in Orlando voor het hele gezin. In het beroemde Gatorland kom je oog in oog te staan met alligators, krokodillen en andere reptielen. En dat van heel dichtbij! Dit reservaat heeft nog meer dieren zoals schildpadden, vogels en zeboes. Maar er is niet alleen van alles te zien, maar ook heel veel te beleven. De avonturiers kunnen via een zipline over een meer vol hongerige krokodillen zoeven. En je kunt ook een spannende tocht in een moerasboot maken. Met een soort vishengel kun je ook aligators voeren.

Adres: 14501 S Orange Blossom Trail
Prijs: 29.99 dollar

International Drive
Elke stad heeft wel een bekende straat. In Orlando is dit de International Drive, die ook wel de I-Drive wordt genoemd. Deze straat vormt het kloppende hart van de stad want het is de hoofdweg naar onder andere Universal Studios en SeaWorld. Langs de straat staan grote hotelketens, restaurants en twee grote shoppingmalls. In deze straat vol boetieks en hotels staan ook twee bijzondere huizen: Ripley’s Believe it or not en WonderWorks. Het huis Believe it or not lijkt langzaam in de grond weggezakt te zijn en WonderWorks staat op zijn kop.

Adres: International Drive

Orlando bezienswaardigheden
Lake Eola Park. Foto en copyright: Ricardo Mangual/Flickr

Lake Eola Park
Wil je tijdens een bezoek in Orlando ook nog de rust van de stad ervaren? In het centrum van de stad ligt het Lake Eola Park. Dit is een park met een meer van bijna één kilometer lang dat het middelpunt van de stad vormt. In het midden van het meer staat een fontein. Wanneer het donker begint te raken, wordt de fontein verlicht in een regenboog van kleuren. Op bepaalde avonden is er zelfs een fonteinenshow gesynchroniseerd op muziek.

Adres: 512 East Washington Street

orlando bezienswaardigheden
Guilty! Ook ik ging op de foto met het WonderWorks gebouw. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

WonderWorks
Heb je nog niet genoeg foto’s gemaakt in de Orlando bezienswaardigheden Disney World of SeaWorld, dan doe je dat hier wel. WonderWorks is namelijk een van de meest gefotografeerde gebouwen in Orlando. Dat komt omdat dit huis op zijn kop staat. Het verhaal (met een knipoog) hierachter is erg leuk. Volgens de legende is het namelijk zo dat dit huis als onderzoekshuis op eiland in de Bermuda Driehoek stond. Door een mislukt experiment is het gebouw door een orkaan kilometers meegesleurd en in Orlando op zijn kop terecht gekomen. Van binnen is er van alles in dit gebouw te doen want WonderWorks is een combinatie van een attractiepark (heb je ‘m weer) en wetenschapsmuseum.

Adres: 9067 International Drive
Prijs: 33.99 dollar

Kerouac House
Ken je de werken van de schrijver Jack Kerouac? Als je in Orlando bent, dan is het misschien leuk om langs het huis te rijden waar hij een tijd heeft gewoond. Het Kerouac House is een houten huis en ziet er niet heel bijzonder uit. Je kunt het ook niet van binnen bezoeken maar Kerouac heeft hier wel meesterwerk geschreven zoals The Dharma Bums. Dat is toch wel een bezoekje waard als je in de buurt bent!

Adres: 1418 Clouser Avenue

Roadtrip Orlando – Miami
In ongeveer 3,5 uur kun je van Orlando naar Miami rijden. Heb je alle Orlando bezienswaardigheden gezien? Dan is het tijd voor een Orlando – Miami roadtrip!

Reistijd + prijs Orlando

Om van Amsterdam naar Orlando te reizen, moet je een afstand van 7300 kilometer overbruggen. Je landt dan op het vliegveld van de stad: Orlando International Airport. Er gaan een aantal rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven. Zo vliegen KLM en Delta Air Lines op Orlando International Airport. Deze vlucht duurt ongeveer 10,5 uur, maar een ticketprijs voor een retourvlucht is flink prijzig en komt vaak uit boven de 1000 euro. Je kunt beter een Fly Drive van TUI boeken. Dan boek je een vlucht en auto, je moet alleen nog een hotel regelen. Je kunt ook een vlucht boeken naar het goedkopere vliegveld van Orlando: Sanford (SFB). Het is dan ongeveer een half uur rijden met de auto tot het centrum van de stad.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *