Home Over de VS Praktische info Onmisbare reisgadgets voor je vakantie naar Amerika
Onmisbare reisgadgets voor je vakantie naar Amerika
Warning: A non-numeric value encountered in /home/hurrayus/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1648

Onmisbare reisgadgets voor je vakantie naar Amerika

0
0

Je reis naar Amerika zit er nu echt aan te komen! Maar wat moet je echt niet vergeten in te pakken als je naar dit land op vakantie gaat? Deze onmisbare reisgadgets voor je vakantie naar Amerika moet je absoluut niet vergeten aan te schaffen voor vertrek.

Onmisbare reisgadgets voor je bagage

TSA slot

Wanneer je naar Amerika reist, is het een aanrader om een TSA slot op je koffer te doen. Het kan zijn dat je koffer op het vliegveld in Amerika wordt geopend ter controle. Als je koffer met een normaal slot dicht zit, kunnen ze jouw koffer niet openen. Dat houdt ze niet tegen om je koffer niet te controleren want dan wordt het slot gewoon geforceerd. Met als resultaat dat jij je koffer op de band terugvindt met een kapot slot. Wanneer je een TSA slot gebruikt, dan kan deze wel door de TSA veiligheidsinstantie geopend worden. Maak je verder geen zorgen want alleen de medewerkers van de TSA en jij kunnen het slot openen. Een TSA slot is niet duur en het scheelt je de kans op een kapotte koffer.

Waszakken

Schoenen, vies ondergoed of juist schone sokken bewaar je in een waszak. Zo voorkom je dat je vieze was wordt gemengd met je schone shirts of dat de zolen van je slippers je zomerjurkjes vies maken. Veel waszakken zijn speciaal gemaakt voor op vakantie. Wat ons betreft een topper qua reisgadgets.

Reisflesjes

Natuurlijk kun je uitstekend shoppen in de VS, maar als je graag je eigen shampoo meeneemt, doe het dan in een reisflesje. Zo hoef je geen grote fles mee te slepen en heb je meer ruimte in je koffer over om te winkelen. Er zijn verschillende soorten sets met reisflesjes. Je kunt ook speciale kleine parfumverstuivers kopen. Deze vul je heel eenvoudig met je eigen favoriete parfum door het over te pompen met het witte steeltje onder de spuitdop. En die paar milliliter weegt bijna niks (en mag mee in je handbagage!).

reisgadgets

Kofferlabel

Ziet jouw koffer er net zo uit als tientallen anderen op de bagageband? Zorg dan voor een onderscheidend kofferlabel. Met een knalroze flamingo eraan herken je je saaie zwarte koffer een stuk sneller! Bovendien kun je je adresgegevens erop schrijven. Grote kans dat je koffer dan ook weer bij jou terecht komt als hij kwijt is geraakt.

Reisgadgets voor in het vliegtuig

Paspoorthoes

Op reis naar Amerika wil je er ook stijlvol bij lopen. Je paspoort moet je op het vliegveld vaak laten zien en dan is het leuk als ‘ie in een mooi paspoorthoesje zit. Bovendien beschermt dat hoesje je paspoort ook bij ongelukjes met bijvoorbeeld een vochtige waterfles of lekkende pen. Er zijn ook speciale paspoorthoezen met ruimte voor andere pasjes en documenten.

Hoes voor e-reader

Een vlucht naar Amerika duurt al gauw twaalf uur. Gelukkig vliegt de tijd als je iets te doen hebt zoals het lezen van een goed boek. Of in dit geval, meerdere boeken want je hebt toch tijd zat. Een e-reader neemt weinig ruimte en gewicht in beslag en is daarom wel zo handig tijdens je reis naar Amerika. Bescherm het scherm van je e-reader met een mooie e-readerhoes.

Nekkussen

Doordat je meer dan 12 uur in een vliegtuig zit en het tijdsverschil in Amerika is het wel zo fijn dat je een dutje kunt doen in het vliegtuig. Met een nekkussen kun je comfortabel je ogen voor een paar uur sluiten en zonder nekpijn wakker worden.

Oordopjes

In aanvulling op het nekkussen: neem oordopjes mee op vakantie! Het is heel sneu dat kindjes soms moeten huilen bij het opstijgen en het is heel prettig voor die man drie rijen achter je dat hij direct ligt te ronken, maar jij wilt dat allemaal niet horen. Oordopjes zijn de perfecte oplossing om even te kunnen slapen.

reisgadgets

Powerbank

Niet is zo vervelend om met een lege batterij te komen zitten. Je kunt geen foto’s meer maken, geen informatie op zoeken of Google Maps gebruiken als je verdwaald bent. Of nog erger: je reisgenoten bereiken wanneer je iedereen kwijt bent. Met een powerbank (of externe accu) op zak raakt je smartphone nooit leeg. Niet vergeten om je kabeltje in je tas te doen! Ook ideaal als je graag muziek luistert op je smartphone in het vliegtuig.

Nektasje voor je paspoort

Oké, toegegeven: erg sexy staat het niet. Toch kan een nektasje voor je paspoort, creditcard en ingewisselde dollars erg handig zijn. Dit tasje draag je om je nek, onder je kleding. Niemand die het nektasje voor je paspoort ziet en je kunt met een gerust hart je ogen dichtdoen in het vliegtuig.

Reisgadgets voor op vakantie in Amerika

Onmisbare reisaccessoires: selfiestick

Je reis naar Amerika moet natuurlijk op beeld vastgelegd worden. Wanneer je samen met je reisgenoten op de foto wilt, dan is een selfiestick wel zo handig om iedereen van de groep goed in beeld te krijgen. De grootste Grand Canyon is nauwelijks vast te leggen met een smartphone, maar met een selfiestick lukt het toch al een stukje beter.

Scratch Map reisdagboek

Kras weg waar je allemaal bent geweest in het Scratch Map reisdagboek. Je aantekeningen schrijf je natuurlijk in het notitieboekje wat erbij hoort. Zo vergeet je nooit waar je allemaal bent geweest.

Wereldstekker

Nog steeds hebben we overal in de wereld niet dezelfde stopcontacten. Wanneer je naar Amerika reist heb je een Amerikaanse wereldstekker nodig om je elektronica op te laden. Ze hebben namelijk andere type stopcontacten dan wij in Europa hebben. Met een universele wereldstekker kun je toch gewoon je smartphone, camera en powerbank opladen. Let er ook op dat het voltage in Amerika lager is (110 volt). Daarom werkt je föhn bijvoorbeeld maar op halve kracht. Je telefoon kun je echter gewoon opladen, net als je laptop en andere apparatuur.

Welke onmisbare reisaccessoires heb jij elke vakantie bij je? Laat een reactie achter!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *