Home Reisgids New Orleans: bezienswaardigheden in the big easy
New Orleans: bezienswaardigheden in the big easy

New Orleans: bezienswaardigheden in the big easy

0
0

New Orleans is de grootste stad van de staat Louisiana en wordt ook wel the Big Easy genoemd. In deze bruisende stad maak je kennis met het swingende deel van het Diepe Zuiden. Muziek – met name jazz – staat centraal in New Orleans en ook zijn er in de stad veel invloeden uit de koloniale tijd te vinden. We geven je een rondje langs de New Orleans bezienswaardigheden.

New Orleans bezienswaardigheden

french quarter

French Quarter

Het French Quarter is een beroemde Franse wijk met Franse huizen met smeedijzeren balkons uit de 18e eeuw. Vroeger werd het gebied geregeld door de Fransen, vandaar de naam van de wijk. Hier vind je Jackson Square, de kathedraal van Saint Louis, mooie huizen en bars waar jazzliefhebbers hun hart kunnen ophalen. De Saint Louis Cathedral is de oudste kathedraal van Noord-Amerika. Door de drie torens, die overigens niet tegelijk zijn gebouwd, lijkt de kathedraal op een prachtig kasteel met uitzicht op een groen parkje en Jackson Square.

Adres kathedraal: 615 Pere Antoine Alley
Prijs: gratis

Tip: boek een fietstour door New Orleans

bourbon street new orleans

Bourbon Street

Duik het verleden van de stad door een bezoek te brengen aan Bourbon Street. Deze straat ligt in de French Quarter en is erg kleurrijk. In deze straat zitten ontzettend veel cafés en bars waar vaak jazz optredens plaatsvinden. Dit is dan ook gelijk de plek voor het uitgaansleven in New Orleans. Toch is het ook erg leuk om overdag door deze straat te slenteren om de koloniale invloeden uit het verleden te ontdekken. Bourbon Street is één van de top New Orleans bezienswaardigheden.

Adres: Bourbon Street

Lees ook: Reisverslag van de muzikale roadtrip van Marcel en Heleen naar New Orleans, Memphis en Nashville

streetcar new orleans

Rijden in de oude trams in New Orleans

Met de Jazzy Pass van drie dollar per persoon kun je een hele dag rondrijden in de oude trams (streetcars) die je in New Orleans vindt. De tram voorkomt dat je een parkeerplek moet zoeken voor je auto en je ziet veel van de New Orleans bezienswaardigheden. Ook handig als je toch iets van de stad wilt zien terwijl het regent. Meer informatie over de routes en tijden vind je op de website van de New Orleans Regional Transit Authority.

Prijs: 3 dollar voor een dagpas (ook online te koop)

new orleans bezienswaardigheden

Garden District

Een van de populairste wijken in de stad is het Garden District. Het is de thuisbasis van grote en sierlijke historische herenhuizen. Vergeleken met het French Quarter is het Garden District rustiger en hangt er een meer ontspannen sfeer. Wandel een paar uur door de straten, bekijk en fotografeer de oude herenhuizen en bezoek de beroemde begraafplaats Lafayette Cemetery 1 in het centrale deel van de wijk. Op deze begraafplaats liggen in duizend graftombes ongeveer zevenduizend mensen begraven. Je kunt een gratis tour volgen.

Adres Lafayette Cemetery: 1416-1498 Washington Ave
Prijs: gratis

Tip: boek een privétour, waarmee je het French Quarter, het Lafayette Cemetary 1 en de streetcars ontdekt

Audubon Butterfly Garden and Insectarium

Zijn de kinderen mee tijdens de reis naar New Orleans, dan mag je een bezoek aan het Audubon Butterfly Garden and Insectarium niet overslaan. Het Audubon Nature Institute heeft onder andere een dierentuin en aquarium dat je kunt bezoeken, maar de vlindertuin is misschien wel het leukste van allemaal. Spot de exotische vlinders die door de lucht fladderen, dwaal door een mysterieus moeras van Louisiana en ontdek waarom insecten zo belangrijk zijn voor het leven op aarde.

Adres: 423 Canal St
Prijs: 22,95 dollar

cruise natchez

Mississippi rondvaart

New Orleans ligt aan de Mississippi. Er is geen betere manier om deze rivier te ontdekken dan met een rondvaartboot. Met de authentieke stoomboot Natchez vaar je over de Mississippi terwijl je geniet van jazzmuziek en een typisch zuidelijke brunch of diner. Terwijl je langs de haven vaart, vertelt een gids je alles over de geschiedenis en de hoogtepunten van deze haven.

Adres: 600 Decatur Street, Suite 308 (Toulouse Street Wharf)
Prijs: vanaf 68 dollar (tickets voor de verschillende cruises boek je hier)

new orleans bezienswaardigheden

Mardi Gras World

In New Orleans wordt elk jaar Mardi Gras gevierd. Dit feest is eigenlijk een beetje te vergelijken met carnaval in Nederland. Mardi Gras betekent letterlijk Vette Dinsdag en wordt gevierd voor Aswoensdag (de eerste vastendag van een periode van 40 dagen tot Pasen). Vroeger waren er nog geen bewaarmogelijkheden voor voedsel dus al het eten dat de winter had overleefd, moest opgegeten worden tot iedereen vet genoeg was om het uit te houden tot de lente. Dit feest wordt gevierd in februari of maart, maar ben je in deze periode niet in New Orleans dan kun je ook naar Mardi Gras World om er iets van mee te krijgen. In dit grote pakhuis beleef je het hele jaar door de Mardi Gras ervaring en kun je zien hoe de praalwagens gemaakt worden. Deze bezienswaardigheid in New Orleans is erg leuk om met kinderen te bezoeken.

Adres: 1380 Port of New Orleans Pl
Prijs: 19,95 dollar

Hurricane Katrina Memorial

Het Hurricane Katrina Memorial vertelt het verhaal van de verwoestende orkaan Katrina die in 2005 over Biloxi en langs New Orleans trok. Evacuaties, dijkdoorbraken, overstromingen en plunderingen waren het resultaat in één van de armste delen van de VS. In totaal vielen er ruim 1800 doden. Het Memorial is een ingetogen eerbetoon aan de doden.

Adres: 5056 Canal St.

Vliegtickets New Orleans

Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er geen directe vluchten naar het vliegveld van New Orleans. Dat betekent dat je een overstap moet maken in een Amerikaanse of Canadese stad. Aangezien de stad in het zuiden van de Verenigde Staten ligt, is het een optie om te vliegen op New York City of Atlanta. Maar ook kun je een tussenstop maken in het Canadese Toronto. Als je kiest voor vliegen op Atlanta, dan moet je rekenen op een totale reistijd van ongeveer dertien uur. Voor een retour vliegticket ben je iets minder dan 1000 euro kwijt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *