Home Over de VS Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?
Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?

Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?

0
0

Navigatiesysteem Amerika is onmisbaar. Daarom huurden we jarenlang een navigatiesysteem bij onze huurauto via Holidaycars.com als we een roadtrip in Amerika gingen maken. Daar ben je al snel een tientje per dag voor kwijt. Vaak zijn ze ook niet up-to-date: we hebben al twee keer voor een niet-bestaande boekenwinkel in Las Vegas gestaan. Kan het beter? En goedkoper? Ja, dat kan. Onze tips voor navigatiesystemen in Amerika.

navigatiesysteem amerika
Gehuurd navigatiesysteem Amerika

Navigatiesysteem Amerika: TomTom GO 510

Mijn persoonlijke favoriet is de TomTom GO 510. Dit navigatiesysteem heb ik zo’n twee jaar geleden gekocht. Het navigatiesysteem biedt Lifetime TomTom Services, oftewel: vier gratis nieuwe geïllustreerde kaarten per jaar, gedurende de levensduur van je TomTom. Je kunt kaarten van de hele wereld downloaden. Zo staat op ons systeem de kaart van Zuid-Afrika en hebben we voor de vakantie ook die van de VS erop gezet. De TomTom heeft 8GB intern geheugen en een SD-gleuf om het geheugen uit te breiden. Naast gewoon navigeren kun je ook real-time updates ontvangen op je smartphone via TomTom Traffic, zoals files en flitsers. Overigens moet je smartphone dan wel verbonden zijn met internet, dus een data-abonnement is dan onmisbaar. Het navigatiesysteem werkt overigens uitstekend zonder die updates. Bij de TomTom GO krijg je een zuignap met bevestiging voor aan het raam, een laadkabel en een autolader. Het scherm is vijf inch (13 centimeter) en is door het compacte formaat makkelijk mee te nemen. De TomTom GO kost op het moment van schrijven tussen de 166 euro bij Bol.com en 199 euro bij TomTom zelf.

Navigatiesysteem Amerika: huren

Natuurlijk kun je je navigatiesysteem ook gewoon huren. Ik deed dat eerder ook als ik een auto huurde (vaak bij Alamo). Die auto huur ik nog steeds, maar het navigatiesysteem Amerika niet meer. Mijn ervaring is dat je vaak een apparaat van Garmin krijgt, en het kost je al snel een tientje per dag. Als je vaker naar Amerika gaat, of waar dan ook ter wereld een auto huurt, dan heb je de aanschafwaarde van een TomTom GO 510 er al binnen zeventien dagen uit.

Tip: direct een auto huren bij Rentalcars.com

navigatiesysteem amerika

Gratis navigatie app Amerika: offline apps

Kies je ervoor om  je smartphone als navigatiesysteem Amerika te gebruiken? Kies dan voor een app die offline werkt. Doe je dit niet, dan kun je je vakantie eindigen met een torenhoge telefoonrekening. Zorg er wel voor dat je een houder voor aan het dashboard of raam hebt en dat je een telefoonlader en laadkabel bij de hand hebt. Mocht je toch ook online apps nodig hebben – bijvoorbeeld omdat je geen vastomlijnd plan hebt, zorg er dan voor dat je een Amerikaanse simkaart met data koopt. Deze kun je bij Simly.com al voor je vakantie bestellen. Je krijgt hem dan thuisgestuurd.

Onze tips voor offline navigatieapps:

Offline navigeren met Google Maps app

Lekker simpel: gebruik de gratis Google Maps app voor offline navigatie. Het is waarschijnlijk één van de bekendste navigatieapps. Je kunt een gebied afbakenen en vervolgens de kaart downloaden. Heb je later geen internetverbinding, dan kun je alsnog van A naar B rijden met je gedownloadde kaart. Via GPS (wat niks kost) weet Google waar je bent. Belangrijk om te onthouden: de kaarten die je download blijven één maand op je telefoon staan. Daarna moet je ze opnieuw downloaden. Houdt ook rekening met de soms gammele internetverbindingen in hotels en motels. Indien je maar een paar weken op vakantie gaat, dan raad ik aan om de kaarten vlak voor vertrek te downloaden.

Offline navigeren met Sygic app

Ook Sygic is een gratis navigatieapp met veel gebruikers. De uitgebreide offline-modus en de kaarten van TomTom zorgen er voor dat Sygic veel wordt gebruikt. Als je de app installeert dan kun je de kaart van Nederland downloaden, maar ook die van 199 andere landen. Kies je voor de premium versie, dan heb je ook navigatie met stembegeleiding.

Offline navigeren met HERE WeGo app

Met de app van HERE WeGo kun je kaarten downloaden per land, maar ook per heel continent. Zo ben je lekker snel klaar als je een roadtrip door een groot deel van de VS gaat maken. HERE WeGo biedt volledige offline ondersteunen en maakt net als de andere offline navigatieapps alleen gebruik van gratis GPS om je locatie te bepalen. Ook als je gaat fietsen of lopen kun je deze app gebruiken.

Welk navigatiesysteem Amerika gebruik jij het liefst?

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *