Home Over de VS Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?
Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?

Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?

0
1

Als je een roadtrip door Amerika gaat maken, dan is een navigatiesysteem onmisbaar. Daarom huurde ik jarenlang een navigatiesysteem bij onze huurauto als we daar op reis waren. Je betaalt ongeveer een tientje, wat niet persé heel duur is. Maar wat mij opviel: vaal zijn ze niet bepaald up-to-date: we hebben al twee keer voor een niet-bestaande boekenwinkel in Las Vegas gestaan. Kan het beter? En goedkoper? Ja, dat kan. Onze tips voor navigatiesystemen in Amerika.

navigatiesysteem amerika

Navigatiesysteem Amerika: TomTom GO 520

Mijn persoonlijke favoriet is de TomTom GO 520. Dit navigatiesysteem is de opvolger van de 510 die ik jaren geleden heb gekocht en nog steeds gebruik. Het navigatiesysteem biedt Lifetime TomTom Services, oftewel: gratis nieuwe geïllustreerde kaarten per jaar, gedurende de levensduur van je TomTom. Je kunt kaarten van de hele wereld downloaden. Zo staat op ons systeem de kaart van Zuid-Afrika en hebben we voor de vakantie ook die van de VS erop gezet. Uiteraard kun je je navigatiesysteem ook gewoon in Nederland gebruiken.

Tip: Direct een auto huren bij TUI Cars

Extra’s bij je navigatiesysteem voor Amerika

De TomTom GO 520 heeft intern geheugen en een SD-gleuf om het geheugen uit te breiden. Naast gewoon navigeren kun je ook real-time updates ontvangen op je smartphone via TomTom Traffic, zoals files en flitsers. Overigens moet je smartphone dan wel verbonden zijn met internet, dus een data-abonnement is dan onmisbaar. Het navigatiesysteem werkt overigens uitstekend zonder die updates. Bij de TomTom GO krijg je een zuignap met bevestiging voor aan het raam, een laadkabel en een autolader. Het scherm is vijf inch (13 centimeter) en is door het compacte formaat makkelijk mee te nemen. De TomTom GO 520 kost op het moment van schrijven 211 euro bij Bol.com.

Navigatiesysteem Amerika: huren

Natuurlijk kun je je navigatiesysteem ook gewoon huren. Ik deed dat eerder ook als ik een auto huurde (vaak bij Alamo). Die auto huur ik nog steeds, maar het navigatiesysteem in Amerika niet meer. Mijn ervaring is dat je vaak een apparaat van Garmin krijgt, en het kost je al snel een tientje per dag. Als je vaker naar Amerika gaat, of waar dan ook ter wereld een auto huurt, dan heb je de aanschafwaarde van een TomTom GO 520 er al binnen drie weken uit uit.

navigatiesysteem amerika

Gratis navigatie app Amerika: offline apps

Kies je ervoor om  je smartphone als navigatiesysteem Amerika te gebruiken? Kies dan voor een app die offline werkt. Doe je dit niet, dan kun je je vakantie eindigen met een torenhoge telefoonrekening. Zorg er wel voor dat je een houder voor aan het dashboard of raam hebt en dat je een telefoonlader en laadkabel bij de hand hebt. Mocht je toch ook online apps nodig hebben – bijvoorbeeld omdat je geen vastomlijnd plan hebt, zorg er dan voor dat je een Amerikaanse simkaart met data koopt. Je krijgt hem dan thuisgestuurd.

Onze tips voor offline navigatieapps:

Offline navigeren met Google Maps app

Lekker simpel: gebruik de gratis Google Maps app voor offline navigatie, dan kun je je navigatiesysteem voor Amerika thuislaten. Het is waarschijnlijk één van de bekendste navigatieapps. Je kunt een gebied afbakenen en vervolgens de kaart downloaden. Heb je later geen internetverbinding, dan kun je alsnog van A naar B rijden met je gedownloadde kaart. Via GPS (wat niks kost) weet Google waar je bent. Belangrijk om te onthouden: de kaarten die je download blijven één maand op je telefoon staan. Daarna moet je ze opnieuw downloaden. Houdt ook rekening met de soms gammele internetverbindingen in hotels en motels. Indien je maar een paar weken op vakantie gaat, dan raad ik aan om de kaarten vlak voor vertrek te downloaden.

Offline navigeren met Sygic app

Ook Sygic is een gratis navigatieapp met veel gebruikers. De uitgebreide offline-modus en de kaarten van TomTom zorgen er voor dat Sygic veel wordt gebruikt. Als je de app installeert dan kun je de kaart van Nederland downloaden, maar ook die van 199 andere landen. Kies je voor de premium versie, dan heb je ook navigatie met stembegeleiding.

Offline navigeren met HERE WeGo app

Met de app van HERE WeGo kun je kaarten downloaden per land, maar ook per heel continent. Zo ben je lekker snel klaar als je een roadtrip door een groot deel van de VS gaat maken. HERE WeGo biedt volledige offline ondersteunen en maakt net als de andere offline navigatieapps alleen gebruik van gratis GPS om je locatie te bepalen. Ook als je gaat fietsen of lopen kun je deze app gebruiken.

Welk navigatiesysteem Amerika gebruik jij het liefst?

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(1)

  1. Tien euro per dag vind ik nog meevallen. Wij betaalden tijdens onze roadtrip bij de eerste auto 15 euro per dag, en bij de tweede auto 30 euro! Dat was duurder dan de auto zelf. Wij hebben ons toen ook maar voorgenomen om in het vervolg lekker offline kaarten te gebruiken 🙂

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *