Home Reisgids Nashville bezienswaardigheden
Nashville bezienswaardigheden

Nashville bezienswaardigheden

0
0

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. Samen met Memphis staat het bekend als dé muziekstad van Amerika. Maar Nashville heeft nog meer te bieden dan alleen muziek, want het is ook een historische stad. Deze Nashville bezienswaardigheden zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken tijdens je trip.

nashville bezienswaardigheden

Nashville bezienswaardigheden

Grand Ole Opry
Het mekka van de countrymuziek: dat is de Grand Ole Opry. In dit theater wordt elke weer de Grand Ole Opry gespeeld: een wekelijks countrymuziekprogramma. Het wordt ook uitgezonden op tv en de radio. De Opry is zo belangrijk voor Nashville, dat hij zelfs op de bewegwijzering wordt genoemd: “Music City|Metropolitan Nashville Davidson County|Home of the Grand Ole Opry“. In dit theater hebben alle belangrijke countrymuzikanten opgetreden. Als ze er vaak optreden, kunnen ze membership aan de Opry verdienen, als ze door een ander lid worden genomineerd. Het is een eer die gelijk is aan bijvoorbeeld de Hall of Fame. Artiesten die talloze keren optraden in de Grand Ole Opry zijn Hank Williams, Willie Nelson (die beiden hun lidmaatschap verloren), Johnny Cash, The Carter Sisters, George Jones (mijn favoriet!), Conway Twitty, Keith Urban, Blake Shelton en Reba McEntire. Ook de cast van de tv-serie Nashville heeft opgetreden in de Opry. Je kunt gewoon tickets kopen voor de shows via de website.

Adres: 2804 Opryland Drive

downtown nashville

Downtown Nashville bezienswaardigheden
Downtown Nashville is de belangrijkste wijk voor deze muziekstad. Hier vind je onder andere Honky Tonk Highway, Lower Broadway, Printers Alley en 2nd Avenue, met talloze bars. Hier werden countrygrootheden als  Kris Kristofferson en Willie Nelson ontdekt.

Belmont Mansion
In Nashville zijn nog een aantal historische gebouwen te vinden. Een daarvan is het Belmont Mansion uit 1853. Deze Italiaanse villa werd in opdracht gebouwd voor Adelicia en Joseph Acklen, die toentertijd de rijkste inwoners van Nashville waren. Een rondleiding door dit huis geeft je inzicht in de vroegere jaren van de stad. Neem een kijkje in de prachtige suites met originele meubels en schilderijen.

Adres: 1700 Acklen Avenue
Prijs: 15 dollar

nashville

Parthenon
In Nashville is een bijzonder gebouw te vinden: het Parthenon. Als je in Athene bent geweest, komt dit gebouw je misschien wel bekend voor. Het Parthenon in Nashville is namelijk een betonnen replica van het originele Parthenon in Athene. Het Parthenon in Nashville ligt in het Centennial Park en is tegenwoordig een museum voor kunst. Ook staat er in het gebouw een gouden standbeeld van 13 meter hoog van godin Pallas Athena. Het is één van de bekenste Nashville bezienswaardigheden.

Adres: 2600 West End Avenue
Prijs: 6 dollar

Musica
Op een grote rotonde bij Division Street staat een bijzonder standbeeld. Dit bronzen beeld heet de Musica en is een eerbetoon aan de muziek die Nashville groot heeft gemaakt. Ook is dit met zijn 11,5 meter hoog het grootste bronzen beeld van de Verenigde Staten. Het beeld bestaat uit negen figuren die in een dansbeweging staan. ’s Avonds is het beeld mooi verlicht door een aantal lampen die erop schijnen.

Adres: Roundabout Plaza, 1600 Division Street

Adventure Science Center
Bezoek je Nashville met je kinderen? Dan is het erg leuk om naar het Adventure Science Center te gaan. Kinderen kunnen hier kennismaken met bijna alles wat met de ruimte en de wetenschap te maken heeft. En het is bovendien heel interactief. Ze kunnen bijvoorbeeld een piano bespelen door eroverheen te lopen of ze kunnen ervaren hoe het is om gewichtloos te zijn in de Moonwalker. Doordat het Adventure Science Center zo interactief is, zullen kinderen zich hier niet snel vervelen.

Adres: 800 Fort Negley Blvd
Prijs: 15.95 dollar

nashville bezienswaardigheden
Lorikeet in de Nashville Zoo. Foto: Dale Pearl/Flickr

Nashville Zoo
Een andere leuke bezienswaardigheid voor kinderen, maar ook voor volwassenen, is de Nashville Zoo. Deze dierentuin is pas in 1996 geopend en is hierdoor een stuk jonger dan andere dierentuinen in de Verenigde Staten. Toch doet dat niets onder aan je bezoek aan deze dierentuin. Er leven veel verschillende diersoorten in de Nashville Zoo. Van witwanggibbons tot roodbuikpiranha’s en van Chinese kraanvogels tot gilamonsters. Tijdens een wandeling door de dierentuin kom je langs deze bijzondere diersoorten en ook langs de Jungle Gym. In de Jungle Gym kunnen kinderen, je raadt het al, lekker rondspetteren, rennen, schommelen en glijden in de speeltuin.

Adres: 3777 Nolensville Pike
Prijs: 16 dollar

Centennial Park
Op drie kilometer afstand van Downtown ligt het Centennial Park. Wandelen door dit prachtige park is een welkome rust als je door de drukke straten van Nashville hebt gelopen. In het park is meer dan alleen groen te zien. Het heeft een groot meer het Lake Watauga, en het iconische Parthenon en andere historische monumenten zijn er te vinden. Plof neer op een bankje in het park en geniet even van de rust voordat je naar de volgende bezienswaardigheid gaat.

Adres: 2500 West End Avenue

nashville bezienswaardigheden
Country Music Hall of Fame and Museum. Foto: Rain0975/Flickr

Country Music Hall of Fame and Museum
De Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville is een eerbetoon aan de countrymuziek. De Hall of Fame is in 1961 opgericht voor het behoud van de geschiedenis en tradities van de countrymuziek en voor de ontwikkeling ervan. Dit wordt aan de hand van tentoonstellingen, video’s en opnames van optredens gedaan. Ook kun je muziekinstrumenten bespelen. De countrymuziek is namelijk heel belangrijk voor Nashville (geweest) om de stad op de kaart te zetten. Een echte muziekliefhebber slaat daarom een bezoek aan de Country Music Hall of Fame and Museum niet over.

Adres: 222 5th Ave S
Prijs: 24.95 dollar

nashville

RCA Studio B
In een stad als Nashville ontkom je niet aan muziek. Ben je een muziekliefhebber, dan heb je hier de tijd van je leven. Bezoek dan vooral de RCA Studio B. In deze studio namen muzikanten als Elvis Roy Orbison en Dolly Parton hun platen op. Er zijn meer dan 35.000 nummers opgenomen, waarvan meer dan 1000 Amerikaanse hits zijn geworden, 40 nummers miljoenen hebben opgeleverd en meer dan 200 opnames van Elvis Presley. Deze studiotour is alleen te combineren met het Country Music Hall of Fame and Museum.

Adres: 1611 Roy Acuff Place
Prijs: 39.95 dollar

Nashville bezienswaardigheden: The Johnny Cash Museum
Zeg je country, dan zeg je Johnny Cash. In The Johnny Cash Museum vind je interessant materiaal over Cash, zijn muziek en zijn leven. Uiteraard kun je voldoende audiofragmenten en videofragmenten bekijken en beluisteren.

Adres: 119 3rd Ave S.
Prijs: 19.95 dollar

Nashville Shores
Kom je in de zomer naar Nashville, dan kan het er snikheet zijn. Het waterpretpark Nashville Shores is dan een welkome afkoeling. Dit waterpark ligt bij Percy Priest Lake en heeft een aantal zwembaden en glijbanen waar kinderen zich prima een dag kunnen vermaken. Zelf kun je op het omliggende grasveld gaan genieten van de zon. Of natuurlijk lekker mee roetsjen van de glijbanen!

Adres: 4001 Bell Rd., Hermitage, TN
Prijs: Maandag t/m donderdag 36.99 dollar, vrijdag t/m zondag 38.99 dollar

Reistijd + prijs naar Nashville

Het grootste en belangrijkste vliegveld van de stad is Nashville International Airport. Deze luchthaven ontvangt voornamelijk binnenlandse vluchten en vluchten uit Noord- of Zuid-Amerika. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er dus geen rechtstreekse vluchten naar de stad. Hierdoor moet je een overstap maken op Atlanta, Detroit, Minneapolis, Philadelphia of New York. In de meeste gevallen duurt zo’n tussenstop niet heel lang dus je kunt binnen 12 à 13 uur bij de mooiste Nashville bezienswaardigheden zijn. Als je bijvoorbeeld vanaf Amsterdam naar Philadelphia vliegt en vanaf daar naar Nashville, dan ben je inclusief tussenstop ongeveer 12,5 uur onderweg. Deze retourvlucht kost je ongeveer 700 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van de periode wanneer je gaat.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *