Home Reisgids Myrtle Beach, South Carolina: strand en Amerikaans vertier
Myrtle Beach, South Carolina: strand en Amerikaans vertier

Myrtle Beach, South Carolina: strand en Amerikaans vertier

0
0

Aan welke plaatsen denk je als je stranden in de Verenigde Staten zoekt? Misschien alleen Miami of de stranden van Los Angeles?  Dit grote land heeft natuurlijk meer dan één kustgebied en zelfs diverse staten met talloze leuke kustplaatsjes, vooral in het zuidoosten. Myrtle Beach in South Carolina bestaat nu bijna een eeuw en werd midden jaren vijftig populair als badplaats voor de Amerikanen in nabije staten die met de auto naar het strand konden rijden.

100 kilometer strand

Al meer dan vijftig jaar is Myrtle Beach in trek bij Amerikanen die met de auto elke zomer een weekje “sun & fun” opzochten. Helaas is er geen busstation of treinstation maar wel een luchthaven. Jaarlijks zijn er 215 zonnige dagen in Myrtle Beach, met 46 dagen boven de 32 graden. Zelfs als het geen strandweer is ‘s winters is Myrtle Beach in trek bij golfers vanwege haar milde klimaat.

myrtle beach pier

De stranden van Myrtle Beach en North Myrtle Beach bieden maar liefst 100 kilometer strand! Via de vele strandopgangen die public beach access heten is het makkelijk om op het strand te komen, ook als je niet in een hotel of appartement aan zee verblijft.  Er is ruim aanbod in de honderden hotels en appartementen aan het strand.

Tip: kamers die worden aangegeven met ocean front zijn direct aan zee. Ocean view betekent met uitzicht op zee maar niet pal aan zee.

myrtle beach strand en zee

Dingen om te doen in Myrtle Beach

Buiten het strand heeft Myrtle Beach een groot aanbod aan attracties en entertainment! Er is genoeg keus, zoals bijvoorbeeld het Family Kingdom Amusement Park: een attractiepark met achtbanen en waterpark. Ook heb je het reuzenrad van SkyWheel Myrtle Beach en kun je karten bij Broadway Grand Prix.

Voor een middag of avond met entertainment is het aanbod groot.  Thema-shows zijn o.a. te vinden bij Medieval Times Dinner & Tournament (ridders te paard tijdens de maaltijd) en Pirates Voyage Dinner & Show (acrobatische piraten op een schip tijdens de maaltijd).  Verder zijn er regelmatig concerten in het Alabama Theatre en de Carolina Opry. Reserveringen moeten wel ruim van te voren worden gemaakt.

myrtle beach restaurants

Restaurants in Myrtle Beach

Restaurants zijn overal te vinden, maar vooral in de shopping en uitgaanscentra Barefoot Landing en Broadway at the Beach (waar de beroemde Ron Jon Surf Shop zich bevindt). Reserveren is niet noodzakelijk, maar de verleiding om te shoppen tijdens het wachten op een tafel in een restaurant is groot!

Golfen in Myrtle Beach

‘s Winters is de stad geliefd om haar vele golfbanen, vooral bij de Canadezen. Sommige hotels verkopen zelfs golf packages waar een golf uitje (met vervoer) al inbegrepen is in de prijs van de hotelkamer.

Langs Highway 17 zijn ook tientallen midgetgolfbanen te vinden. Vergeet niet dat deze sport mini(ature) golf of putt putt heet in ‘t Engels. Het woord midget betekent dwerg en wordt door Amerikanen als vernederend of scheldwoord verstaan als het in combinatie met deze sport wordt gebruikt.

Op een regenachtige dag of na een warme strand dag koelen de meeste strandbezoekers af in één van de twee grote outlet malls van Tanger Outlet Center.

De Carolina shag

Vanaf de jaren zestig is het Grand Strand gebied van Myrtle Beach al bekend om de zangers en bands van de dansmuziek die Carolina beach music wordt genoemd.  Deze muziek wordt vergezeld van een manier van dansen die op de jive lijkt.  Hierboven zie je een voorbeeld van de Carolina shag.

Myrtle Beach Bike Week

Voor de motorliefhebbers is er jaarlijks een festival in mei. Reken op gigantische verkeersdrukte, afgesloten wegen en veel politie. Als je geen motorliefhebber bent wil je misschien liever die weken wegblijven. Kijk op de website voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven door gastauteur Cornelia Okraski. Cornelia is meer dan 30 jaar geleden voor een uitwisselingsjaar van Alkmaar naar de VS verhuisd. Ze heeft daarna de VS haar thuis gemaakt. Eerst woonde ze in Florida en nu al meer dan 20 jaar in North Carolina. Met haar Amerikaanse man en twee tienerdochters woont Cornelia in een middengrote stad in het zuiden van de VS, terwijl ze werkzaam is in het onderwijs. Cornelia reist al jarenlang graag in het zuiden van de VS voor vakantie en (schoon)familiebezoek. Haar voorkeur gaat naar stadjes met koloniale geschiedenis en natuurgebieden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *