Home Reisgids Steden Andere steden Monterey Bay Area: de leukste plekjes aan de kust
Monterey Bay Area: de leukste plekjes aan de kust

Monterey Bay Area: de leukste plekjes aan de kust

0
0

Wanneer je in Californië bent, ga je uiteraard een paar dagen naar San Francisco of Los Angeles. Maar ten zuiden van San Francisco, vlak langs de kust ligt de Monterey Bay Area. Hier horen de plaatsjes Santa Cruz, Monterey en Carmel by the Sea bij. En hoewel ze minder bekend zijn dan de andere steden, zijn deze kustplaatsen een bezoek zeker waard. Hieronder lees je waarom!

Monterey Bay Area: Santa Cruz

Santa Cruz is vrij snel en makkelijk te bereiken vanaf San Francisco. Het ligt op de grens van de South Bay Area en de Monterey Bay Area. Het is een gezellige en toeristische trekpleister aan het strand. Erg leuk is de Santa Cruz Beach Boardwalk: het amusementenpark direct aan het strand. Het park is al ontstaan in 1907 en hiermee het oudste, nog bestaande amusementenpark in Californië. Vooral de draaimolen is een bekende attractie. Zeker op zonnige dagen is het erg leuk om hier een middagje door te brengen. Met de liftstoeltjes op de achtergrond is het plaatje helemaal compleet. Het park is het hele jaar door te bezoeken, maar is van november tot februari beperkt geopend.

Tip: huur direct een auto voor je rondreis bij TUI Cars!

bezienswaardigheden Monterey
De Lone Cypress op Monterey Peninsula

Monterey Bay Area: Monterey

Iets verder naar het zuiden in de Monterey Bay Area ligt Monterey. Hier is het erg bekende Monterey Bay Aquarium. Neem zeker een dag om het aquarium een bezoekje te brengen!

Tip: Lees hier ons uitgebreide artikel over Monterey

pacific grove in de monterey bay area

Pacific Grove

Als je de kust iets verder volgt kom je in Pacific Grove. Hier vind je onder andere het Lovers Point Park en het Lovers Point Beach met een erg mooi uitzicht over zee vanaf de rotsen. Erg leuk is om ook de Point Pinos Lighthouse te bezoeken. Ook downtown Pacific Grove is de moeite waard. Er zitten een aantal leuke en toeristische winkeltjes aan de hoofdstraat Lighthouse Avenue. Ook in dit plekje aan de Monterey Bay Area zitten leuke eettentjes voor lunch, zoals Aliotti’s Victorian Corner Restaurant of Cafe Ariana.

Lees ook: De leukste plekjes langs Highway 1

carmel by the sea

Carmel by the Sea

Als je dan nog iets verder naar het zuiden gaat in de Monterey Bay Area, dan kom je in het plaatsje Carmel by the Sea. Carmel is een erg leuk pittoresk stadje met leuke winkels en tevens mooi uitzicht op zee. Je kunt deze stad het beste verkennen per voet.
Er zijn een aantal leuke winkeltjes die je niet mag overslaan. Allereerst de year-round kerstwinkel Kris Kringle of Carmel aan San Carlos Street. Nadat je hier wat gekocht hebt en de winkel weer verlaat wensen de eigenaren je een Merry Christmas of Happy Holidays ongeacht hoe lang het nog duurt voor het weer Kerstmis is! In de etalage staan trouwens datumblokjes die je dit kunnen vertellen.

Ook de winkel elizabethW aan Ocean Avenue is zeker de moeite waard: een winkel met home- en skincare producten. Ook is het leuk om een rondje te doen en de mooie huizen van de locals te bekijken. Je vindt hier vele bijzondere ‘schattige’ huisjes in mooie kleuren.

carmel in de Monterey Bay Area

Lokaal winkelen in Carmel

Je zult in Carmel geen Starbucks of andere typische Amerikaanse ketens vinden. Deze worden verbannen in Carmel, om lokale bedrijven een kans te geven. Dit geeft toch een iets ander, unieker straatbeeld in de Monterey Bay Area.

Tot slot nog een grappig feitje: je mag in Carmel officieel niet zonder een vergunning op schoenen lopen met een hak van 5,1 cm of hoger. Deze wet is ongeveer honderd jaar geleden ontstaan toen de stad met vele rechtszaken te maken had, van dames die vielen over opstaande stoeptegels door boomstronken. Officieel bestaat deze wet nog steeds, al wordt er niet meer naar gehandeld. Lees hier meer gekke wetten uit de VS.

Dit artikel over de Monterey Bay Area is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *