Home Reisgids Mississippi, the Magnolia State
Mississippi, the Magnolia State

Mississippi, the Magnolia State

0
0

Mississippi is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De staat is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. Omliggende staten zijn Tennessee, Arkansas, Louisiana en Alabama, ook grenst het aan de Golf van Mexico. Deze Magnolia State, zoals de bijnaam luidt, beslaat ruim 125.000 km². Er wonen bijna 3 miljoen mensen.

De bekendste steden van Mississippi

De hoofdstad is Jackson. Dit is ook gelijk de grootste stad van de staat. De stad dankt zijn naam aan de zevende president van de Verenigde Staten, Andrew Jackson. Ook de stad Columbus heeft een belangrijke rol in Mississippi. Sinds de Tweede Wereldoorlog zit hier de Columbus Air Force Base gevestigd, dat de grootste werkgever van de regio is. Andere noemenswaardige steden zijn Greenville, Gulfport, Tupelo en Meridian. De staat bestaat uit totaal 82 county’s.

Bezienswaardigheden in Mississippi

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mississippi is natuurlijk de gelijknamige rivier. Naast de rivier heb je in en rond de hoofdstad Jackson ook een aantal must-sees, zoals het Vicksburg National Military Park, de Jackson Zoo en de botanische tuin van de Jackson State University. Proef ook zeker de lokale specialiteit crawfish.

De muziekstaat

Net als de omliggende staten Louisiana en Tennessee is muziek in Mississippi heel belangrijk. Het is de staat van de blues en daarom kunnen bluesliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Mississippi Delta Blues Festival (september) in Greenville of in Clarksdale in het Delta Blues Museum. Heb je veel tijd? Sla dan de stad Tupelo niet over. Dit is de geboortestad van Elvis Presley. Je kunt hier het Elvis Presley Birthplace & Museum bezoeken. Veel mensen bezoeken deze staat vanwege de geschiedenis omdat er veel plaatsen zijn die aan de Amerikaanse Burgeroorlog herinneren.

Geschiedenis van Mississippi

Oorspronkelijk werd het gebied bevolkt door indianenstammen zoals de Choctaw. Het gebied is een Franse kolonie geweest, het heeft onder Engels bestuur gestaan en ook de Spanjaarden hebben het een tijd bezet. In die tijd was katoen het voornaamste product en moesten er veel zwarte slaven op de katoenplantages werken. In deze staat waren de raciale spanningen erg groot. Uiteindelijk werd het gebied in 1795 officieel afgestaan aan de VS. In 1817 werd Mississippi formeel de 20e staat van de Verenigde Staten. De bijnaam Magnolia State is een eerbetoon aan de mooie magnolia’s in de staat.

Tijdsverschil en vliegen

Mississippi behoort tot de Central Standard Time (CST) en daarom is het er zeven uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is dat zes uur vroeger. Met een vlucht vanaf Schiphol naar Columbus ben je ongeveer 10,5 uur onderweg. Dit is een vlucht inclusief één tussenstop.

Klimaat

Het klimaat is vochtig subtropisch. Dat zorgt voor lange en warme zomers en korte en milde winters. De zomer duurt ongeveer vier tot vijf maanden met gemiddelde temperaturen rond de 29 tot 34 graden. Kom je in de winter, dan moet je rekenen op gemiddelde temperaturen van ongeveer negen graden. In Mississippi heb je kans op orkanen (het orkaanseizoen is van juli tot december) die soms grote gevolgen hebben zoals overstromingen. Ook tornado’s komen in dit gebied voor.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *