Home Over de VS Nieuws Minder toeristen naar Amerika door Trump
Minder toeristen naar Amerika door Trump

Minder toeristen naar Amerika door Trump

0
0

Sinds Donald Trump aan de macht is als president van de Verenigde Staten, komen er minder toeristen naar Amerika. Dat blijkt uit onderzoek van het National Travel and Tourism Office.

Daling van vier procent

In 2017 vlogen 41 miljoen internationale toeristen naar de VS voor een vakantie. Een enorm aantal, maar wel 4% minder dan het jaar ervoor. Het geld wat werd uitgegeven door diezelfde toeristen werd ook minder. Dit daalde namelijk met 3%. Volgens NBC News leidt de daling aan toeristen tot een verlies van 4,6 miljard dollar voor de staat en hebben 40.000 mensen hierdoor hun baan verloren.

Presidentiële race in 2016

Tijdens de jaren dat Obama aan de macht was kwamen er juist steeds meer toeristen naar de VS voor een vakantie. Maar de presidentiële campagne heeft ervoor gezorgd dat er minder toeristen naar Amerika komen. De reden: de ‘bijtende’ campagnes van Trump. In het onderzoek naar de beste landen van de wereld (2018 U.S. News Best Countries Rankings) daalde de VS van nummer 4 in 2016 naar nummer 7 in 2017 en naar nummer 8 in 2018.

steeds minder toeristen naar amerika

Toeristen uit Mexico en Canada

Het grootste deel internationale toeristen wat de Verenigde Staten bezoekt komt uit Canada en Mexico. Daarnaast gaan veel toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Japan en China naar Amerika voor een rondreis. Amerika staat echter niet meer op nummer twee als reisbestemming: dat is nu Spanje geworden. Frankrijk is nog steeds de nummer één reisbestemming.

Minder toeristen naar Amerika

Eerlijk is eerlijk: ook ik liep met een gevoel van ‘mwah, dit was leuker geweest als Obama er nog was geweest’ langs het Witte Huis in Washington DC in juli 2017. Maar Trump in het Witte Huis betekent natuurlijk geen einde aan het natuurschoon van de VS. Het land is nog steeds geweldig om te bezoeken, daar kan geen president iets aan veranderen. Tenminste; dat hopen we!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *