Miami: het kloppend hart van Florida

Miami: het kloppend hart van Florida

Miami: het kloppend hart van Florida

0
0

Welcome to Miami: Caribisch Florida. Met Caribische en Latijns-Amerikaanse invloeden overduidelijk aanwezig in de stad, voelt het nauwelijks als een stad in Amerika. Ook het vochtige klimaat en de helder blauwe zee doet zich meer denken aan een Caribisch eiland.

Bezienswaardigheden in Miami

Miami is het kloppend hart van Florida; dé stad bij uitstek om uit te gaan, te genieten van cultureel diverse maaltijden, te baden in lichtblauw zeewater en schaduw te zoeken onder een groene palmboom. Via de brug rijdt je van Miami naar het schiereiland Miami Beach.

Tip: vergelijk ticketprijzen naar Miami via Vliegtickets.nl!

miami

Miami Beach: the place to be

Miami Beach staat bekend om haar witte stranden zoals je die vindt langs South Beach. Op het met palmbomen beklede Ocean Drive vind je hippe restaurants en cocktailbars. Ook spot je hier dagelijks dure auto’s, schaars geklede dames en heren op rolschaatsen en rijke jongelui die met dure auto’s pronken. In de avond kun je hier lekker eten vinden en genieten van een cocktail met Caribische muziek op de achtergrond. Hier vind je ook de bekende art deco hotels. En natuurlijk Mr. Worldwide – Pitbull. Hij heeft een restaurant aan Ocean Drive 1060: iLov305.

miami beach

Havana: Cuba in het klein

In de Cubaanse buurt Little Havana snuif je een stukje cultuur. Authentieke Cubaanse restaurants serveren hier heerlijk eten en mensen hebben hier een level opgebouwd zoals ze die in Cuba kennen.

Voor een dagje kunst bezoek je de kleurrijke buurt Wynwood. In deze buurt vind je meer dan 70 galerijen en musea met collecties van eigentijdse kunstenaars. Op de muren van de gebouwen en op de stoepen zijn kleurrijke werken geverfd, wat een wandeling door Wynwood extra interessant maakt.

Geschiedenis van Miami

De eerste inwoners van Miami waren de inheemse Amerikanen. Zij leefden langs de kust van Florida. De naam Miami stamt van één van de inheemse stammen, genaamd Mayaimi, die rond de zeventiende eeuw in deze omgeving woonden. De eerste Europeanen zetten in de vijftiende eeuw voet aan land. In de zestiende eeuw kwamen de eerste Spaanse kolonisten en tweehonderd jaar later de Britse kolonisten. Na de afschaffing van de slavernij, vluchtten veel mensen naar de stad; zij vonden hier hun nieuwe thuis.

Klein Cuba

In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw, tijdens en na de revolutie van Cuba, kwamen honderdduizenden Cubanen naar Miami om daar een nieuw leven op te bouwen. Alle toelaatbare Cubanen die na 1959 langer dan een jaar in de Verenigde Staten verbleven, kregen automatisch een green card. Dit heeft ertoe geleid dat de Cubaanse populatie in Miami de grootste is buiten Cuba; maar liefst éénderde van de inwoners heeft een Cubaanse achtergrond.

Klimaat en temperatuur

Miami ligt ten zuidoosten van de meest zuidoostelijke staat Florida. De stad grenst aan de Atlantische Oceaan. Niet ver van de kust liggen de Bahama’s, en het klimaat is daarom ook echt tropisch, zoals op de omliggende Caribische eilanden. Vanaf de haven varen dan ook veel cruises naar de eilanden. Rond de zomermaanden heerst er vochtig, erg warm weer met temperaturen van gemiddeld 30 graden. Tijdens de zomer daalt het kwik niet lager dan 25 graden. Ook valt de meeste regen in deze maanden, van mei tot en met september. Dit draagt bij aan de vochtigheidsgraad, die in de zomer rond de 90% en 9% ligt. De winters zijn droog en warm met temperaturen tussen 15 en 25 graden. Het zeewater is, niet verrassend, lekker warm, met temperaturen rond 22 graden in de winter en rond 30 graden in de zomer.

miami

Tijdsverschil en reizen naar Miami

Vanaf Amsterdam reis je binnen een kleine 10 uur naar Miami. Er zijn directe vluchten die je kunt nemen vanaf Schiphol met KLM of TUI; hiervoor betaal je uiteraard meer dan een vlucht met een overstap. Het is in Miami 6 uur vroeger dan in Nederland. Eén week nadat de wintertijd in Nederland ingaat, gaat de wintertijd in de Verenigde Staten in. Dit betekent dat er die ene week een tijdsverschil van 5 uur is.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *