Home Reisgids Memphis bezienswaardigheden: het Graceland van Elvis
Memphis bezienswaardigheden: het Graceland van Elvis

Memphis bezienswaardigheden: het Graceland van Elvis

0
0

Memphis is de grootste stad in de Amerikaanse staat Tennessee. De stad is vernoemd naar de gelijknamige stad in Egypte. De stad wordt ook wel de bakermat van de blues-, soul- en rock ’n rock muziek genoemd dankzij muzikanten zoals Elvis Presley, B.B. King en Ray Charles die in Memphis woonden. Het is een stad waar muziekliefhebbers de tijd van hun leven hebben, maar waar ook niet-muziekliefhebbers een leuke tijd hebben. Dit zijn de beste Memphis bezienswaardigheden.

Memphis bezienswaardigheden

Ga uit je dak op Beale Street

Je weet pas echt dat je in Memphis bent als je over de historische Beale Street struint. Deze straat is niet alleen het kloppende hart van de stad, maar ook die van de blues- en soulmuziek. Hier werd de blues geboren en veel bekende muzikanten zoals B.B. King, Alberta Hunter en Isaac Hayes begonnen hier. Deze lange straat zit vol met restaurants, clubs en bars waar de hele dag livemuziek te horen is. Vooral ’s avonds komt deze buurt tot leven. Dan vallen de knipperende en felgekleurde neon reclameborden pas echt goed op, komen er barbecue geuren uit de restaurants en hangt er een gezellige, laidback sfeer. Tip: ga wat eten bij B.B. King’s Blues Club.

Adres: Beale Street, Memphis, TN

beale street

Memphis bezienswaardigheden: Walk of Fame in Beale Street

De Memphis Walk of Fame is een straat met sterren op de grond, net zoals in Hollywood. Alleen in Memphis staan er geen namen van filmsterren in gegraveerd, maar die van muzikanten uit de stad. Zo loop je onder andere langs de namen van B.B. King, Ray Charles en Alberta Hunter. Ook zijn de sterren niet vormgegeven als sterren maar als muzieknoten. Deze bijzondere Walk of Fame vind je in Beale Street.

Adres: Beale Street, Memphis, TN

sun studio

Memphis bezienswaardigheden: Sun Studio

Als muziekliefhebber heb je de tijd van je leven in Memphis, maar met een bezoek aan de Sun Studio kan het al helemaal niet meer stuk. In deze studio namen beroemdheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun nummers op. In de intieme studio kun je een rondleiding volgen en krijg je onderweg leuke anekdotes te horen. Natuurlijk hoor je ook de originele opnames van steengoede artiesten.

Adres: 706 Union Ave, Memphis, TN
Prijs: 14 dollar

reisverslagen amerika: graceland
Het graf van Elvis in Graceland. Foto en copyright: Marcel Wagenaar

De belangrijkste Memphis bezienswaardigheden: Graceland

Wanneer je in Memphis bent, dan mag een bezoek aan Graceland niet ontbreken. Graceland is eigenlijk geen bezienswaardigheid in Memphis zelf, want het ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Downtown Memphis. Vanaf Sun Studio vertrekt er een gratis pendelbus naar Graceland dus de afstand is goed te overbruggen. Graceland is het landgoed van Elvis Presley waar hij van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. Hier kun je zien hoe The King leefde want de villa is nog precies hetzelfde als de dag waarop hij stierf. Tijdens een tour zie je onder andere zijn roze Cadillac, zijn collectie aan prijzen en zijn graf.

Adres: Elvis Presley Boulevard, Memphis, TN
Prijs: vanaf 38.75 dollar

Tip: slapen in een hotel tegenover Graceland? Dat kan in The Guest House at Graceland! Vanaf 122 euro per nacht.

martin luther king
Het Lorraine Motel and Hotel in Memphis, waar Martin Luther King, Jr. werd vermoord.

National Civil Rights Museum

Het National Civil Rights Museum is ook wel bekend als het voormalige Lorraine Motel. Op het balkon van dit motel in Memphis werd Martin Luther King doodgeschoten. Daarna is het motel een burgerrechtenmuseum geworden: het National Civil Rights Museum. Met behulp van korte filmpjes, verhalen, interactieve tentoonstellingen en foto’s word je teruggenomen in de geschiedenis. Het toont de strijd voor vrijheid en gelijke rechten die door Afro-Amerikanen werd gevoerd. Ook kun je de kamer van het motel zien waar Martin Luther King logeerde voordat hij werd doodgeschoten.

Adres: 405 Mulberry St., Memphis, TN
Prijs: 16 dollar

Memphis Zoo met de kinderen

Een van de leuke bezienswaardigheden in Memphis voor kinderen is de Memphis Zoo. Deze dierentuin is een uitgestrekt park dat verdeeld is in drie grote gebieden die weer onderverdeeld zijn in thema’s. Meer dan 3500 dieren noemen deze dierentuin hun thuis. Van tijgers tot olifanten en van vissen tot slangen. De Memphis Zoo behoort tot een van de beste dierentuinen van Amerika. Het is ook een van de weinige dierentuinen waar je de reuzenpanda kunt bewonderen.

Adres: 2000 Prentiss Place, Memphis, TN
Prijs: 15 dollar

Memphis Gibson Guitar Factory Tour

We zijn nog niet klaar met de bezienswaardigheden in Memphis die te maken hebben met muziek, want als liefhebber wil je de Memphis Gibson Guitar Factory Tour echt niet overslaan. Je bezoekt de Gibson fabriek in downtown Memphis, waar je de medewerkers de beroemdste gitaren ter wereld ziet maken. De tour duurt 45 tot 60 minuten.

Adres: 145 Lt George Lee Ave, Memphis, TN
Prijs: ongeveer 11 dollar, ook online te boeken

Peabody Hotel

Wat ook leuk is om te doen met kinderen in Memphis is het Peabody Hotel. De uitstraling van het hotel is mooi maar daar gaat het niet om. Het draait allemaal om wat er twee keer op een dag in de lobby afspeelt. Iedere ochtend om 11 uur waggelen er vijf eenden van het dak naar de lobby. Via de rode loper waggelen ze naar de Peabody fontein om er vervolgens in te plonsen en de hele dag in te zwemmen. Om vijf uur ’s middags wandelen de eenden via dezelfde weg weer terug de lift in naar het Royal Duck Palace op het dak van het hotel. Ze worden begeleid door een Duck Master. Deze eenden zijn een ware attractie in Memphis en je kunt elke dag dit bijzondere schouwspel in de lobby van dit hotel bewonderen.

Adres: 149 Union Ave, Memphis, TN
Prijs: gratis

Gibson’s Donuts

Om je lekkere trek te stillen ga je naar Gibson’s Donuts: de beste donutshop van Memphis. De donuts zijn groot, zoet en populair. Ook voor andere zoetigheden kun je terecht bij deze donutshop, die al 50 jaar bestaat.

Adres: 760 Mount Moriah Rd, Memphis, TN 

Beste hotels in Memphis

Reistijd + prijs Memphis

Zin gekregen om naar dé muziekstad van Amerika te gaan en alle Memphis bezienswaardigheden te bekijken? Memphis International Airport wordt alleen aangedaan door binnenlandse vluchten. Dat betekent dat je met een vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Memphis minimaal één tussenstop moet maken. Je kunt met KLM of Delta Air Lines vliegen op bijvoorbeeld Atlanta, Dallas, Minneapolis of Philadelphia voor een overstap. Vanaf daar neem je een binnenlandse vlucht naar Memphis International Airport. Meestal ben je met zo’n overstap ongeveer 12 à 16 uur onderweg, afhankelijk van de duur van de tussenstop. Voor een retourvlucht naar Memphis moet je op prijzen rekenen van ongeveer 1000 euro.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *