Home Reisgids Los Angeles bezienswaardigheden
Los Angeles bezienswaardigheden

Los Angeles bezienswaardigheden

0
0

Het is niet heel vreemd dat veel vakantiegangers naar Los Angeles gaan voor de Walk of Fame en het Hollywood Sign. Maar Hollywood is slechts een klein deel van Los Angeles en, voor LA-kenners, vaak het minste leuke deel. Los Angeles bezienswaardigheden bestaan uit meer Hollywood en wij laten graag zien wat er nog meer zo mooi is aan deze stad.

Laatste update: 18-2-2018

Los Angeles bezienswaardigheden
Venice Beach in LA. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Zon, zee en strand rond Los Angeles

Los Angeles ligt aan de Stille Oceaan (Pacific Ocean). Er heerst een mediterraan klimaat en er zijn talloze palmbomen. Deze combinatie maakt prachtige stranden. Santa Monica is één van de meest bekende stranden met haar wereldberoemde Pier waar veel te zien en te doen is. Een stukje zuidelijker ligt het iets alternatievere Venice Beach. Op de boardwalk loop je langs allerlei kleine winkeltjes ook lopen er veel free spirits rond. Voor iets meer rusti rij je een stuk zuidelijker naar Manhattan Beach of Redondo Beach. Deze strandjes zijn kleiner en hebben een vissersdorp-uitstraling. Richting het noorden vind je Malibu. Langs de Pacific Coast Highway zul je bordjes zien met “State Beach”. Dit zijn allemaal openbare strandjes. Deze strandjes liggen vaak achter de rotsen; dit biedt prachtige uitzichten!

Los Angeles bezienswaardigheden
El Matador State Beach. Foto en copyright: Frank Fujimoto/Flickr

Rust in de bergen van Beverly Hills

Om de drukte te ontsnappen kun je de bergen (of, “the Hills”) in rijden, je auto parkeren en verder hiken. Niet alleen om the Hollywood Sign van dichtbij te zien (dit zijn meestal ook drukke, toeristische plekken), maar tevens lekker ver weg van de menigte te zijn. Vanaf Hollywood Blvd, kun je Fuller Ave. op lopen (stijle weg) en zo kom je bij de ingang van Runyon Canyon. Deze plek is heel bekend onder de hippe LA crowd, maar ondanks dat het er druk kan zijn, is het een fijne hike en hoor je, behalve de sporadische voorbijganger, niks dan natuur. Er zijn verschillende trails: makkelijk, gevorderd en moeilijk. Op het hoogtepunt heb je een prachtig zicht op de stad.

Leestip: Lonely Planet Los Angeles, San Diego & Southern California

Los Angeles bezienswaardigheden: prachtige uitzichten

Heb je weinig zin om te moeten hiken voor een prachtig uitzicht? Er zijn veel andere manieren om Los Angeles van bovenaf te kunnen bewonderen. Zo rij je vanaf Hollywood Blvd binnen tien minuten naar Griffith Observatory, een sterrenwacht met een 360° uitzicht op de stad. Ook kun je met de auto Mulholland Drive afrijden. De mooiste uitzichten heb je tussen de Highway 101 en de Interstate 405. Er zijn verschillende uitzichtpunten die duidelijk aangegeven zijn.

Lees ook: Griffith Observatory in Los Angeles

Los Angeles bezienswaardigheden
Hollywood Bowl Overlook langs Mulholland Drive. Foto en copyright: Vincent Lammin/Flickr

Architectuur in Los Angeles

Als je ervan houdt, kom je downtown mooie architectuur tegen. Het is een heel ander LA. Bekijk bijvoorbeeld Walt Disney Concert Hall en Union Station. Ook bevinden zich hier vele bankgebouwen zoals de U.S. Bank Tower waaraan je de skyline direct herkent. Downtown heerst bijna een New York-vibe, minus de extreme drukte en geluidsoverlast van toeterende yellow cabs.

Los Angeles bezienswaardigheden
Los Angeles Union Station. Foto en copyright: Steve and Julie/Flickr

Luxe shoppen in Los Angeles

Natuurlijk kun je in Los Angeles goed shoppen, of window shoppen. Er zijn verschillende winkelcentra met gezellige sferen met verschillende niveaus van luxe: van normaal (The Grove, Westfield) tot iets duurder (Beverly Center) tot niet te betalen (Rodeo Drive). Rijdend door Bel-Air of Beverly Hills, kun je huizen bekijken voor wanneer je de loterij wint. Los Angeles is meer dan Hollywood, echt waar.

Featured image & copyright: Nancy Duskin/Flickr

Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *