Home Reisgids Bezienswaardigheden Logandale Trails ontdekken op de ATV en quad
Logandale Trails ontdekken op de ATV en quad

Logandale Trails ontdekken op de ATV en quad

0
0

Toen Linda en ik op vakantie waren in de VS, zocht ik naar een geschikte plek om met een ATV (All Terrain Vehicle) te kunnen rijden. Nu zijn er talloze plekken waar je onder begeleiding in een groep kunt rondrijden, maar dat is niet wat ik zocht. De meeste toeristische activiteiten zijn onnodig duur en bovendien wil ik graag zelf bepalen wat ik doe en niet op de vingers gekeken worden door een gids of instructeur. We kwamen uit op de Logandale Trails in Nevada.

Logandale Trails: op pad zonder gids

Ik had daarom bedacht om een ATV of quad te huren en een aanhanger. Op die manier konden we zelf lekker ergens gaan rijden. Het was trouwens het verjaardagscadeau voor Linda, die maanden daarvoor jarig was. Na wat zoekwerk op internet had ik meerdere opties gevonden, waaronder de Logandale Trails. Het Logandale Trails System is een gebied met meer dan 200 mijl (320 kilometer) aan paden. Je kunt hier wandelen, paardrijden maar ook met een ATV, quad of crossmotor kunt rijden. Het gebied ligt bij de plekjes Logandale en Overton in Nevada. Vanaf Las Vegas, waar we een paar dagen verbleven, is dat ongeveer een uur rijden. De Logandale Trails liggen naast het prachtige Valley of Fire, een state park met adembenemende rode rotsformaties.

ATV Logandale Trails
ATV rijden op de Logandale Trails, NV. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

ATV huren in Overton, Nevada

Het handige is dat er een bedrijf in Overton is die ATV’s verhuurt, waarmee je over de openbare weg zo naar de Logandale Trails kunt rijden. Linda huurde een ATV en ik een quad. Geen gedoe met aanhangers, wat ook een hoop scheelde in de kosten.

In geval van nood

We huurden een navigatiesysteem en een GPS-tracker met noodknop erbij. De trails zijn namelijk zo immens groot, ruig en gevaarlijk, dat je alle hulp in geval van een noodsituatie wel kunt gebruiken. Bij pech kun je je locatie doorgeven aan de verhuurder, waarna hij je komt zoeken. In een echte noodsituatie kun je op de noodknop drukken, waarna er meteen een traumahelikopter naar je toe komt. En dat is geen overbodige luxe, want het is een enorm afgelegen gebied waar je snel kunt verdwalen. En waar het bovendien in de tijd dat wij er waren, rond de 40 graden was. Vergeet daarom een grondige voorbereiding niet. Zorg voor liters water, voldoende brandstof en zonnebrandcrème en wat gezond verstand om je bezoek aan dit gebied niet in een drama te laten eindigen.

Logandale Trails
Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Onze ervaring met ATV rijden op de Logandale Trails

Het is even wennen, rijden op een quad of ATV. Toen we eenmaal een beetje gewend waren aan de bediening van onze off the road monsters, konden we naar hartelust tekeer gaan. Linda vond de super smalle, steile paden in de bergen eng, vooral omdat je soms opeens dertig centimeter naar beneden stuitert, of nog erger: juist naar boven moet springen. Helemaal nadat ze met ATV en al was omgevallen – en we uit alle macht het ding in de brandende zon moesten zien los te krijgen. Met twee bont-en-blauwe benen vond ze de terugweg door de bergen behoorlijk spannend. En dat is niet zo vreemd: misschien zijn deze paden eigenlijk helemaal niet zo geschikt voor beginners als wij. Het rijden is behoorlijk heftig.

Na vier uur zijn we doodop

Er lijkt geen einde te komen aan de paden en de prachtige omgeving. We hebben ongeveer vier uur rond gereden en we zijn al die tijd niemand tegengekomen. Wel zag ik een paar woestijnschapen en wat hazen. Ook schijnen er zeldzame schildpadden voor te komen, die voorzien zijn van GPS-zenders ter bescherming. Het uitzicht is fenomenaal en het is natuurlijk gewoon een jongensdroom om als een gek rond te crossen in zo’n mooie omgeving, op zo’n stoer apparaat. Na het rijden zijn we vies en kapót. We zitten na afloop trillend bij een restaurant om wat te eten. Na een hoop water te hebben gedronken en te hebben gegeten, worden we weer een beetje mens.

Kosten van het huren van een quad en ATV

De entree voor de trails is gratis. Je rijdt gewoon het gebied in en na zoveel uur er weer uit. Het huren van een quad en ATV kost aardig wat geld, maar is zeker het geld waard. Wij reserveerden bij hier en betaalden twee keer 149 dollar voor de duur van vier uur. Het is intensief, dus vier uur in de brandende zon was ruim voldoende. Voor de GPS en GPS-tracker voor noodhulp – die beiden optioneel zijn – betaalden we nog eens zo’n zestig dollar.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Rob Man van Linda en geïnteresseerd in de (recente) geschiedenis en cultuur van de VS. Ik ben ook mede-eigenaar van Ditverzinjeniet.nl.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *