Home Over de VS Feestdagen en tradities Kerst in Los Angeles: 5 activiteiten
Kerst in Los Angeles: 5 activiteiten

Kerst in Los Angeles: 5 activiteiten

0
0

Ben je de kou in Nederland even helemaal zat, maar wil je wel het kerstgevoel behouden? Kerst in Los Angeles is in dat geval absoluut de juiste keuze om de feestdagen door te brengen! Vanaf half november begint de stad op een winterwonderland te lijken… zonder de sneeuw en de lage temperaturen. Welke dingen moet je zien en doen in Los Angeles tijdens de feestdagen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Schaatsbanen in Los Angeles

Ook al ligt de gemiddelde temperatuur in Los Angeles overdag tussen de 20 en 25 graden, er zijn tijdens de feestdagen op verschillende plekken in de stad schaatsbanen aangelegd. Hier kan je voor een kleine vergoeding schaatsen huren en een halfuurtje of langer pirouettes maken of, zoals de meeste Los Angeleans, langs de kant van de baan schuifelen. De meeste schaatsbanen hebben ook een kleine kerstmarkt met andere leuke activiteiten en lekker eten. De leukste schaatsbanen zijn:

ICE at Santa Monica

De ICE at Santa Monica schaatsbaan ligt een paar straten van het Santa Monica strand, zodat je na een dagje op het strand de schaatsen aan kunt doen. Leuke afwisseling toch?

Adres: 1324 5th St, Santa Monica

CHILL at the Queen Mary

De Queen Mary ligt al decennia aan wal bij Long Beach. Het schip wordt tijdens kerst omgetoverd tot een winters paradijs en behalve schaatsen kun je er allerlei andere activiteiten doen en genieten van nationale en internationale kersttradities.

Adres: 1126 Queens Highway, Long Beach

LA Live (LA Kings Holiday Ice)

In downtown Los Angeles, tegenover het Staples Center, ligt een grote schaatsbaan met een kerstboom als opvallend pronkstuk. Het hele plein is mooi verlicht en rondom zijn er restaurants en bars waar je na het schaatsen lekker op kunt warmen.

Adres: 800 West Olympic Blvd, Los Angeles

Kerst in Los Angeles: Tree Lighting Ceremonies

Kerst in Los Angeles is niet compleet zonder kerstboom. De ongeschreven regel in Amerika is dat je pas een kerstboom mag optuigen na Thanksgiving. Maar daar hebben winkelcentra en attractieparken lak aan. Een aantal weken voor Thanksgiving beginnen ze door de hele stad al met de Tree Lighting ceremonies. Rondom de verlichting zijn er meestal shows, (nep)sneeuw en zelfs vuurwerk. De beste plekken om een tree lighting ceremonie mee te maken zijn:

  • Disneyland (parade, heel veel lichtjes en vuurwerk)
  • The Grove (live shows, sneeuw)
  • Americana at Brand in Glendale (live shows, sneeuw en vuurwerk)
  • Rodeo Drive (live shows, vuurwerk)

Kerstversieringen op Candy Cane Lane

De Christmas decorations van Candy Cane Lane zijn een beetje hetzelfde als de Dyker Heights Christmas Lights; de huizen zijn versierd met waanzinnige lichtjes en kerstinstallaties. Je vindt de bekenste Candy Cane Lane op Lubao Avenue en Oxnard Street. Maar er zijn er meer!

Eten in Los Angeles tijdens feestdagen

In tegenstelling tot in Nederland heeft Amerika geen tweede kerstdag. Kerst in Amerika valt dus op 25 december. Op deze dag zijn er toch een handvol restaurants die open zijn en een lekker kerstmenu serveren. Een aantal tips:

Ray’s and Stark Bar

Californische stijl. Prijsindicatie*: $75 (4 gangen).

Adres: 5905 Wilshire Blvd, Los Angeles

Mastro’s Ocean Club

Luxe visrestaurant met topuitzicht op de oceaan. Prijsindicatie p.p.: $125* (3 gangen).

Adres: 18412 Pacific Coast Hwy, Malibu

Fogo de Chão

Braziliaans, all-you-can-eat. Prijsindicatie p.p.: $62.95*.

Adres: 133 La Cienega Blvd, Beverly Hills & 800 S Figueroa St, Los Angeles

Tip: Reserveer wel minstens een maand van tevoren; restaurants zullen op kerst volgeboekt zijn.

Kerstcadeaus met flinke korting

Tijdens kerst in Los Angeles kun je heel goed shoppen! De sales zijn in het winterseizoen overal aanwezig. Vooral Black Friday, maar ook daarna nog. In de outlets van Los Angeles vind je korting bovenop korting. Deze kortingen lopen op tot soms wel 75 procent. Om het winkelen voor kerstcadeaus nog leuker te maken, zijn de winkelcentra en winkelstraten leuk gedecoreerd en speelt er overal kerstmuziek. Zo waan je je echt even in kerstsferen.

big bear lake

Sneeuw in Californië

Heb je genoeg van de palmbomen en de zon en wil je toch een klein beetje sneeuw zien? Rij dan een paar honderd kilometer naar het oosten naar Big Bear. Je doet ongeveer 2,5 uur over de rit. Big Bear ligt dichtbij Los Angeles en is een populaire plek voor inwoners van Los Angeles die graag aan wintersport doen. Je kunt ski’s en snowboards huren en een dagje op de piste doorbrengen.

* dit is slechts een indicatie, prijzen kunnen variëren

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *