Home Over de VS Inreisverbod Amerika vanuit Europa door coronavirus
Inreisverbod Amerika vanuit Europa door coronavirus

Inreisverbod Amerika vanuit Europa door coronavirus

0
0

Slecht nieuws als je een vakantie naar Amerika gepland hebt. Vanwege het coronavirus worden alle reizigers naar Amerika vanuit Europa verbannen voor de komende dertig dagen. De regel geldt vanaf a.s. vrijdag 13 maart om middernacht. Reizigers uit Europa – die in de twee weken voor hun reis in een Schengenland zijn geweest – mogen de komende dertig dagen Amerika niet in. President Trump heeft dat in een speciale persconferentie bekend gemaakt. De maatregel is ingevoerd om de kans op nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Reisverbod vanuit Schengenlanden Europa

Iedereen die vanuit een Europees Schengenland naar de VS wil reizen heeft pech: gedurende de komende dertig dagen worden reizigers vanuit Europa verbannen. Dit geldt voor mensen uit o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Op die manier hoopt Trump het coronavirus in Amerika beter onder controle te krijgen.

Voor Amerikaanse burgers geldt een uitzondering. Zij mogen het land is als ze vooraf gescreend zijn. Gek genoeg geldt de regel ook niet voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Waarom zij wel mogen reizen naar Amerika is niet duidelijk. Wil – of moet – je heel graag naar de VS, dan zou je dus in principe een vlucht vanuit Engeland naar Amerika kunnen boeken.

Reis Amerika annuleren vanwege coronavirus

Neem contact op met je vliegmaatschappij of reisbureau om te informeren naar het annuleren van je vliegticket, hotel(s) en huurauto. AirBNB maakte al eerder bekend dat het mogelijk is om kosteloos te annuleren als je je reis (in Amerika en andere delen van de wereld) vanwege het coronavirus moet afzeggen.

Meer informatie over het inreisverbod

Voor meer informatie rond het inreisverbod vanuit Europa naar Amerika vanwege het coronavirus raad ik aan om o.a. de berichtgeving van de New York Times te volgen. Daarnaast is het verstandig om de website van je vliegmaatschappij goed in de gaten te houden.

Op dit moment (12 maart 2020 – 6.03) heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar Amerika nog niet aangepast. Ik ga er vanuit dat hier later op de dag ook informatie op zal verschijnen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.