Home Over de VS Indiana, the Hoosier State
Indiana, the Hoosier State

Indiana, the Hoosier State

0
2

De in het noorden gelegen staat Indiana was de 19e staat die toetrad tot de Verenigde Staten van Amerika. Deze staat grenst in het noorden aan Michigan, in het westen aan Illinois, in het oosten aan Ohio en in het zuiden aan Kentucky. Indiana heeft ongeveer 6,5 miljoen inwoners, waarvan zo’n twee miljoen in de hoofdstad Indianapolis wonen. Je kent de staat misschien wel van de Indy 500. Deze iconische race wordt iedere zondag voor Memorial Day gereden.

Indiana
Indiana State Capitol in Indianapolis

De bekendste steden van Indiana

De bijnaam van Indiana is the Hoosier State en de inwoners worden vaak Hoosiers genoemd. Hoewel ze de naam met trots dragen weet niemand precies waar de naam vandaan komt of wat het betekent. Er gaan verschillende theorieën de ronde. De bekendste steden in deze Hoosier State zijn ondere andere de hoofdstad Indianapolis, tegelijk ook de grootste stad van de staat, Fort Wayne, South Bend en Evansville.

Geschiedenis van Indiana

Indiana betekent het ‘land van de indianen’ en verwijst uiteraard naar de geschiedenis van de staat. De staat is dus vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners die daar ongeveer 12.000 jaar geleden al waren. Het waren de Fransen die het gebied als eerste Europeanen betraden. De handel kwam op gang. Met de oorspronkelijke bewoners ruilden ze onder andere whisky en wapens voor huiden. Later kwamen de Britse kolonisten die de indianen verdreven en namen het gebied over van de Fransen. Uiteindelijk trad Indiana als 19e staat toe tot de Verenigde Staten.

Childrens Museum Indiana
Foto en copyright: https://thehistory.childrensmuseum.org/

Bezienswaardigheden in Indiana

In heel de Verenigde Staten wordt op Memorial Day, de laatste maandag van mei, de omgekomen Amerikaanse militairen herdacht. In Indiana wordt in het teken van deze dag ook de Indy 500 georganiseerd. Voor deze wereldberoemde race is veel belangstelling: Hoosiers kijken het hele jaar hiernaar uit en ook veel mensen van buiten de staat komen speciaal naar Indiana voor de Indy 500. De race wordt gehouden op de laatste zondag van mei, één dag voor Memorial Day. Maar naast deze wereldberoemde race zijn er nog meer bekende bezienswaardigheden zoals het 87 meter hoge Soldiers & Sailors Monument in het hart van Indianapolis. Twee foto’s hierboven zie je het schitterende State Capitol wat ook bezocht kan worden.

Ook vind je hier de op twee na grootste begraafplaats van de VS die niet in handen is van de overheid, Crown Hill Cemetery. Hier liggen onder andere president Benjamin Harrison en zijn eerste en tweede vrouw begraven. De Indiana Dunes Lakeshore mag je ook niet overslaan. Dit is onderdeel van het State Park en het is een geliefde plek onder natuurliefhebbers en natuurlijk om een dag naar het strand te gaan. Indiana is namelijk één van de staten aan de Great Lakes van de VS.

Het Children’s Museum in Indianapolis is het grootste kindermuseum ter wereld. Hier vind je vermaak voor de hele familie. Alleen de buitenkant van de gebouwen is al spectaculair: dino’s lijken in en uit het gebouw te kruipen. Het museum werd opgericht in 1925 en heeft vijftien verschillende exposities, maar ook speelgebieden, shows en natuurlijk restaurants. Kinderen leren hier over de natuur, geschiedenis, culturen, kunst en hoe dinosaurussen leefden 65 miljoen jaar geleden.

Tijdsverschil in en reizen naar Indiana

Door het aangename klimaat aan het einde van de lente en herfst zijn dit de ideale periodes om Indiana te bezoeken. Je doet met het vliegtuig vanuit Amsterdam zo’n elf uur en dertig minuten over de vlucht, inclusief één tussenstop. Je landt dan op het vliegveld van de hoofdstad Indianapolis. Het grootste gedeelte van de staat bevindt zich in de Eastern tijdzone (EST) behalve het noordwesten dat behoort tot de Central tijdzone (CST). In het grootste gedeelte van Indiana is het dus zes uur vroeger dan in Nederland en voor enkele gebieden is dat zeven uur. Uitzondering: tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vijf uur vroeger in Indiana (EST).

Indiana

Klimaat Indiana

De staat kent verschillende klimaten. Het noorden heeft een gematigd landklimaat, het zuiden een warm zeeklimaat maar het overgrote deel van de staat heeft een warm landklimaat. Dat betekent dat de zomers warm tot zeer warm en vochtig zijn en de winters streng zijn. In de winter valt er weinig neerslag, maar als het wel valt dan is het meestal in de vorm van sneeuw. Grappig feitje: de meeste sneeuwval komt door het Lake-effect snow, zie de video hieronder. Er blaast dan een koele wind over relatief warme meren waardoor het verdampte water bevriest en het een stukje verder als sneeuw uit de lucht komt vallen.De temperaturen schommelen tussen de -10 en 2 graden. In de zomer is dat ongeveer 25 graden. Af en toe wordt het binnenland van Indiana getroffen door tornado’s maar de staat maakt geen deel uit van de tornado alley.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

Comment(2)

  1. Ik heb een vraag over het huren van een auto in de VS.
    Als het kantoor van de autoverhuur op het vliegveld nog dicht is maar je wil toch de auto inleveren. op het vliegveld(wij vliegen ’s morgens vroeg weer weg vandaar) hoe werkt het dan met het inleveren van de auto?

    1. Sorry voor de late reactie. In dat geval zou ik zelf de avonds van te voren de auto inleveren en dan met een Uber of taxi van en naar het vliegveld naar het hotel rijden. Je kunt ook bij het kantoor informeren wat zij adviseren: wellicht is er de mogelijkheid om de auto bij het verhuurbedrijf neer te zetten zonder dat het kantoor open is (al kan ik me dat niet voorstellen).

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *