Home Over de VS Indiana, the Hoosier State en thuis van de Indy 500
Indiana, the Hoosier State en thuis van de Indy 500

Indiana, the Hoosier State en thuis van de Indy 500

0
2

Indiana is als 19e staat toegetreden tot de Verenigde Staten van Amerika. Deze staat grenst aan Michigan, Illinois, Ohio en aan Kentucky. Indiana heeft ongeveer 6,5 miljoen inwoners. Hiervan wonen zo’n twee miljoen in de hoofdstad Indianapolis. Je kent de staat misschien wel van de Indy 500. Deze iconische race wordt iedere zondag voor Memorial Day gereden.

Indianapolis

De bekendste steden van Indiana

De bekendste steden in Indiana zijn ondere andere de hoofdstad Indianapolis, tegelijk ook de grootste stad van de staat, Fort Wayne, South Bend en Evansville. De bijnaam van Indiana is the Hoosier State en de inwoners worden vaak Hoosiers genoemd. Hoewel ze de naam met trots dragen weet niemand precies waar de naam vandaan komt of wat het betekent. Er gaan verschillende theorieën de ronde.

Tip: boek goedkope vliegtickets naar Indianapolis via Tix.nl!

Geschiedenis van Indiana

Indiana betekent het land van de indianen en verwijst uiteraard naar de geschiedenis van de staat. De staat is dus vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners die daar ongeveer 12.000 jaar geleden al waren. Het waren de Fransen die het gebied als eerste Europeanen betraden. De handel kwam op gang. Met de oorspronkelijke bewoners ruilden ze onder andere whisky en wapens voor huiden. Later kwamen de Britse kolonisten die de indianen verdreven en namen het gebied over van de Fransen. Uiteindelijk trad Indiana als 19e staat toe tot de Verenigde Staten.

Childrens Museum Indiana

Bezienswaardigheden in Indiana

Indy 500

Op Memorial Day, de laatste maandag van mei, worden de omgekomen Amerikaanse militairen herdacht. In Indiana wordt in het teken van deze dag ook de Indy 500 georganiseerd. Voor deze wereldberoemde race is veel belangstelling: Hoosiers kijken het hele jaar hiernaar uit en ook veel mensen van buiten de staat komen speciaal naar Indiana voor de Indy 500. De race wordt gehouden op de laatste zondag van mei, één dag voor Memorial Day.

indianapolis indiana

Indianapolis bezienswaardigheden

Naast deze wereldberoemde race zijn er nog meer bekende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het 87 meter hoge Soldiers & Sailors Monument in het hart van Indianapolis. Hierboven zie je het schitterende State Capitol wat ook bezocht kan worden.

In Indianapolis is ook de op twee na grootste begraafplaats van de VS: Crown Hill Cemetery. Hier liggen onder andere president Benjamin Harrison en zijn eerste en tweede vrouw begraven. De Indiana Dunes Lakeshore mag je ook niet overslaan. Dit is onderdeel van het State Park. Het is een geliefde plek onder natuurliefhebbers en natuurlijk om een dag naar het strand te gaan. Indiana is namelijk één van de staten aan de Great Lakes van de VS.

Children’s Museum

Het Children’s Museum in Indianapolis is het grootste kindermuseum ter wereld. Hier vind je vermaak voor de hele familie. Alleen de buitenkant van de gebouwen is al spectaculair: dino’s lijken in en uit het gebouw te kruipen. Het museum werd opgericht in 1925 en heeft vijftien verschillende exposities, maar ook speelgebieden, shows en natuurlijk restaurants. Kinderen leren hier over de natuur, geschiedenis, culturen, kunst en hoe dinosaurussen leefden 65 miljoen jaar geleden.

Tijdsverschil in en reizen naar Indiana

Het einde van de lente en herfst zijn dit de ideale periodes om Indiana te bezoeken. Je doet er vanaf Amsterdam zo’n 11,5 uur over. Dit is inclusief één tussenstop. Je landt op het vliegveld van Indianapolis. Het grootste gedeelte van de staat bevindt zich in de Eastern tijdzone (EST), behalve het noordwesten dat behoort tot de Central tijdzone (CST). In het grootste gedeelte van Indiana is het dus zes uur vroeger dan in Nederland. Uitzondering: tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vijf uur vroeger in Indiana (EST).

Indiana

Klimaat Indiana

De staat kent verschillende klimaten. Het noorden heeft een gematigd landklimaat. Het zuiden heeft juist een warm zeeklimaat, maar het overgrote deel van de staat heeft een warm landklimaat. Dat betekent dat de zomers warm tot zeer warm en vochtig zijn en de winters streng zijn. In de winter valt er weinig neerslag, maar als het wel valt dan is het meestal in de vorm van sneeuw. Grappig feitje: de meeste sneeuwval komt door het Lake-effect snow, zie de video hieronder. Er blaast dan een koele wind over relatief warme meren. Hierdoor bevriest het verdampte water. Iets verderop dwarrelt het dan als sneeuw uit de lucht. De temperaturen schommelen tussen de -10 en 2 graden. In de zomer is dat ongeveer 25 graden. Af en toe wordt het binnenland van Indiana getroffen door tornado’s. Maar de staat is geen onderdeel van de tornado alley.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(2)

  1. Ik heb een vraag over het huren van een auto in de VS.
    Als het kantoor van de autoverhuur op het vliegveld nog dicht is maar je wil toch de auto inleveren. op het vliegveld(wij vliegen ’s morgens vroeg weer weg vandaar) hoe werkt het dan met het inleveren van de auto?

    1. Sorry voor de late reactie. In dat geval zou ik zelf de avonds van te voren de auto inleveren en dan met een Uber of taxi van en naar het vliegveld naar het hotel rijden. Je kunt ook bij het kantoor informeren wat zij adviseren: wellicht is er de mogelijkheid om de auto bij het verhuurbedrijf neer te zetten zonder dat het kantoor open is (al kan ik me dat niet voorstellen).

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *