Home Reisgids Illinois, the Prairie State
Illinois, the Prairie State

Illinois, the Prairie State

0
0

Illinois is een centraal gelegen staat in de Verenigde Staten. Trotse inwoners zien hun staat graag als het culturele hart van het land. Je vindt er dan ook een grote diversiteit aan typisch Amerikaanse culturen. Van kleine dorpen met idyllische boerderijtjes naar grote bruisende steden en sterke industrieën, je vindt ze allemaal in deze staat.

Chicago Illinois
Chicago skyline

De bekendste steden van Illinois

Chicago is de grootste stad van Illinois, met maar liefst meer dan 2,5 miljoen inwoners. Het is echter niet de hoofdstad van de staat: dat is Springfield. De tweede grootste stad is Aurora met een inwoneraantal van rond de 200.000 personen.

Geschiedenis van Illinois

De staat dankt haar bijzondere naam aan een Franse ontdekkingsreiziger welke destijds een indianenstam ontdekte die leefde langs de oevers van de Illinois River. De naam “Illinois” is afgeleid van het woord “Iliniwok”, wat krijgers betekent. Dankzij de strategische ligging aan grote meren en rivieren groeide Chicago snel uit tot een populaire stad voor onder andere immigranten en bevrijde Afro-Amerikaanse slaven. Tijdens het alcoholverbod werd Chicago een thuis voor velen gangsters waaronder de beruchte Al Capone.

Illinois

Bezienswaardigheden in Illinois

Eén grote bezienswaardigheid waar je dagen, weken en misschien zelfs wel maanden jezelf kunt vermaken is natuurlijk de stad Chicago. Het hoogtepunt van Springfield is de Abraham Lincoln Presidential Library and Museum, wat het verhaal verteld van de 16e president van de VS. Daarnaast kun je in Springfield ook de Lincoln Home National Historic Site bezoeken. Lincoln woonde in dit huis van 1844 to 1861 en zowel het huis als vier blokken er omheen is bewaard gebleven en omgetoverd tot historisch gebied.

Illinois McDonalds
McDonald’s #1 Store Museum, Des Plaines, Illinois. Foto en copyright: Jerry Huddleston/Flickr

Ook het eerste McDonalds restaurant (nu ingericht als museum) vind je hier. In Des Plaines, om precies te zijn. Het restaurant bestaat nog steeds. Officieel is het niet het eerste restaurant, maar wel het eerste dat werd geopend door Ray Kroc. Hij is de man die McDonalds groot heeft gemaakt.

Lake Michigan in Illinois

In de buurt van Chicago ligt Lake Michigan. Dit is het enige meer van de vijf Great Lakes dat niet gedeeltelijk in Canada ligt. De regio rond Lake Michigan wordt ook wel de third coast genoemd. Je vindt er veel stranden en er wonen zo’n twaalf miljoen mensen rond de 2300 kilometer (!) lange kustlijn, vooral in de regio’s Chicago en Milwaukee.

Tijdsverschil in en reizen naar Illinois

Normaliter is het 7 uur vroeger in Illinois. Omdat zomer- en wintertijd op andere tijden verwisselen dan in Nederland, is het er 3 weken in het jaar 6 uur vroeger. De makkelijkste manier om naar Illinois te reizen is te vliegen naar Chicago. Deze vlucht duurt zo’n 8,5 uur.

Klimaat

Illinois heeft een gematigd klimaat met ijzige en koude winters waarin je een hoop sneeuwval kunt verwachten. De zomers zijn goed warm met regelmatig regenval. Het grote Chicago wordt ook wel the Windy City genoemd en dat is niet voor niets. Er staat dan ook vaak een stevige wind welke komt waaien vanuit the Great Lakes.

Linda M. Ik ben een editor, een blogger en een geboren Amerikaanse die in Nederland is opgegroeid. Momenteel noem ik Berlijn mijn thuis maar Amerika is mijn vaderland en het land waarover ik heerlijk kan wegdromen. Het ultieme doel is om mij hier ooit te vestigen. Wel heb ik al eens een roadtrip gemaakt van 6000 km door de VS. De teller van het aantal bezochte staten staat momenteel op 22.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *