Home Reisgids Bezienswaardigheden IJsbanen in New York City: onze vier favorieten
IJsbanen in New York City: onze vier favorieten
Warning: A non-numeric value encountered in /home/hurrayus/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1648

IJsbanen in New York City: onze vier favorieten

0
0

IJsbanen in New York

Schaatsen in New York City kun je doen op een overdekte ijsbaan, maar tijdens holiday season duiken er ook verschillende plaatsen ijsbanen op in de stad. We zetten de mooiste ijsbanen in New York City voor je op een rijtje. Bindt je schaatsen onder voor een magisch rondje onder de kerstboom.

1: The Rink at Rockefeller Center

ijsbanen in New York
Foto: Bart Barlow, copyright: RCPI Landmark Properties

Schaatsen onder de grootste kerstboom van New York bij The Rink at Rockefeller Center: veel magischer wordt het niet. De ijsbaan is niet groot en hij is erg druk, maar het uitzicht is fenomenaal. Je kunt ook les nemen. Kijken is trouwens misschien wel net zo mooi, want dan kun je nog meer genieten van de lichtjes van de boom.

Open vanaf half oktober. Kosten: entree tussen de $25 en $32, het huren van schaatsen kost $8. Openingstijden staan op de website van The Rink at Rockefeller. Adres: 49th St. & 50th St. tussen Fifth en Sixth Avenue.

2: Uit Home Alone 2: de Wollman Rink in Central Park

Foto en copyright: Tomás Fano
Foto en copyright: Tomás Fano

Ik zal het maar direct toegeven: ik ben verslaafd aan Home Alone. De eerste twee delen vind ik geweldig en kijk ik nog elke kerst. Vooral deel 2, waarbij Kevin verdwaalt in New York tijdens kerst, is te gek. Reden dus om te gaan schaatsen op de Wollman Rink in Central Park. Deze mooie ijsbaan is sprookjesachtig verlicht en het is fenomenaal om hier te schaatsen.

Open van eind oktober tot begin april. Kosten: entree tussen $11 en $18, huren van schaatsen kost $8. Adres: Central Park, bij de ingang aan 59th St. en Sixth Avenue.

3: De gratis ijsbaan in Winter Village at Bryant Park

De ijsbaan in Bryant Park is de enige waar je gratis op kunt schaatsen. Winter Village at Bryant Park wordt elke winter opgezet en is een verzameling van ‘holiday shops’ en de ijsbaan. Een gezellige winterse plek,

Open van eind oktober tot begin maart. Kosten: entree is gratis, het huren van schaatsen kost tussen de $15 en $19. Adres: 41 W. 40th St.

ijsbanen in New York
Foto en copyright: Tomás Fano/Flickr

4: The Rink at Brookfield Place aan de Hudson

Deze ice rink ligt op een prachtige locatie in het zuiden van Manhattan, in Battery Park. Dit is de plek vanaf waar je met de ferry vertrekt naar het Vrijheidsbeeld. Op The Rink kun je dus schaatsen met uitzicht op de Hudson en het Lady Liberty.

Open vanaf halverwege november. Kosten: entree is $15, het huren van schaatsen kost $5. Adres: 200 Vesey Street.

ijsbanen in New York
Foto en copyright: Liberty View Ice Rink and Brookfield Office Properties

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *