Home Reisgids Steden Houston, de grootste stad van Texas
Houston, de grootste stad van Texas

Houston, de grootste stad van Texas

0
0

Houston is de grootste stad van de staat Texas. Het is niet de hoofdstad, dat is Austin. De stad ligt aan de Golf van Mexico en is qua inwonersaantal de vierde stad van de Verenigde Staten en de grootste aan de Golfkust. De oppervlakte van de stad beslaat 1500 vierkante meter en er wonen ongeveer 2,2 miljoen mensen. Houston is een stad die vooral bekend staat als thuisbasis van het NASA Space Center.

De geschiedenis van Houston

In 1836 werd de stad opgericht door John Kirby Allen en Augustus Chapman Allen. De stad is vernoemd naar Sam Houston, een populaire generaal van de Slag bij San Jacinto. Hij werd in datzelfde jaar verkozen tot president van Texas. Van 1837 tot 1840 was het de hoofdstad van de republiek Texas. De stad groeide uit tot één van de belangrijkste steden in de zuidelijke staten. Dit kwam mede door de spoorweg die daar liep.

Tip: Boek voordelig je vliegticket naar Houston door prijzen te vergelijken bij WTC – World Ticket Center.

Space Center Houston

“Houston, we have a problem”

1962 was een belangrijk jaar voor de stad. Dat jaar werd Houston dé locatie van de bemande NASA-ruimtevaart. Je vindt in de stad het Lyndon B. Johnson Space Center van NASA. Omdat dit het enige space center is voor bemande ruimtevaarten, wordt er door de astronauten rechtstreeks met de basis gepraat. Daarom was Houston het eerste woord wat vanaf de maan werd gesproken.

“Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.”

Neil Armstrong, commandant van de Apollo 11 vanaf de maan

Hier komt ook het bekende “Houston, we have a problem” vandaan. Overigens is dit een verbastering van het correcte “Houston, we’ve had a problem here”. Dit werd uitgesproken door de bemanning van Apollo 13 in 1970, nadat er een explosie was geweest.

Bezienswaardigheden in Houston

De bekendste bezienswaardigheid is het Space Center. Het is de thuisbasis van NASA en alle ruimtemissies worden vanuit hier gecoördineerd. Het Space Center heeft informatieve en vermakelijke attracties, waardoor het leuk en informatief is om te bezoeken. Er zijn ook verschillende tours die je kunt volgen. Je kunt hier eenvoudig een middag of hele dag rondbrengen en het is leuk voor zowel jong als oud.

Leuke musea

In het Museum District liggen verschillende musea. Je vindt hier onder andere het Museum of Natural Science. Hier vind je een uitgebreide collectie aan juwelen en mineralen, exposities van vroegere culturen en dinosaurusskeletten. In het museum vind je ook een klein regenwoud met honderden vlinders, waar je doorheen kunt lopen. Daarnaast vind je in de stad het Texas Museum of Fine Arts. Dit is één van de grootste kunstmusea in Amerika. Naast musea bezoeken, kun je in Texas ook heel goed winkelen in één van de vele shoppingmalls.

houston

Downtown

Downtown is het zakendistrict. Hier vind je veel hoogbouw, belangrijke bedrijven en een tunnelsysteem en skywalks voor voetgangers.

Internationale toeristen kunnen in veel winkels tax free shoppen. Wil je een dagje de stad uit? Binnen vijf kwartier rijden ben je aan de kust, in Galveston. Dit is een populaire badplaats met mooie stranden.

Houston Galveston
Bezoek de kuststad Galveston, op vijf kwartier rijden van Houston

Tijdsverschil in en reizen naar Houston

In Houston is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 6 uur vroeger. Wanneer je een directe vlucht hebt vanaf Schiphol naar de stad, doe je er ongeveer 11 uur over. Je vliegt dan naar het Houston George Bush Intercontinental Airport. Met een tussenstop duurt de vlucht gemiddeld 14 uur.

Het klimaat

Er heerst in de stad heeft een warm maritiem klimaat. Jaarlijks valt er veel neerslag in de stad. Qua neerslagcijfers is de stad vergelijkbaar met een tropisch regenwoud klimaat. De stad ligt aan de rand van de Tornado Alley, een gebied in Amerika waar veel tornado’s voorkomen. Gemiddeld zijn er in dat gebied zo’n duizend tornado’s per jaar, de ene sterker dan de andere. Tijdens het tornadoseizoen moet je hier dan ook rekening mee houden. In de zomer wordt het gemiddeld boven de 30 graden. De winters zijn niet zo koud als in Nederland, de temperatuur daalt niet tot onder het vriespunt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *