Home Over de VS Hotels en motels in Amerika: wat kun je verwachten?
Hotels en motels in Amerika: wat kun je verwachten?

Hotels en motels in Amerika: wat kun je verwachten?

0
1

Hotels en motels in Amerika zijn er in overvloed. Je vindt er natuurlijk de wereldwijd bekende ketens zoals Hilton, Marriott en Hyatt. Dit zijn de luxere hotels die wat prijziger zijn. Het ligt er natuurlijk aan wat je budget is. De meeste toeristen die een paar weken in Amerika verblijven tijdens hun roadtrips, kiezen voor de kleinere hotels en motels in Amerika. Denk hierbij aan motelketens als Motel 6, Best Western of Super8. Door zelf je reis te boeken bij bijvoorbeeld Booking.com en Expedia.nl kun je precies zien wat je per nacht kwijt bent.

Laatste update: 12-12-2017

Hotels en motels in Amerika

Hotels en motels zijn er in verschillende prijsklassen. Kleinere hotels en motels in Amerika zijn heel anders dan we hier in Nederland en Europa gewend zijn bij bijvoorbeeld een Ibis of Mercure. Wat kom je zoal tegen in de typisch Amerikaanse hotels en motels?

hotels en motels in amerika
Een typische motelkamer (Comfort Inn, Monterey). Foto en copyright: ivabalk/Pixabay

De lobby

Bij het inchecken (houdt paspoort en creditcard bij de hand) is er vaak een balie met één of twee medewerkers. Ook vind je hier vaak een stand met verschillende folders over de regio; bezienswaardigheden, pretparken en andere activiteiten. Je krijgt een sleutel – dit is in Amerika nog vaak een echte sleutel, soms ook een keycard.

De kamer

De kamers zijn vaak heel standaard ingericht. Er staat meestal één kingsize bed of twee queensize bedden, een tv-meubel met TV (meestal met cable TV), vaak ook een bureau met stoel. Verder vind je standaard in de meeste hotels en motels in Amerika in het nachtkastje een bijbel en de Yellow Pages (Gouden Gids). In de badkamer zijn er, naast het toilet, een wastafel met één of twee wasbakken en een badkuip die ook functioneert als douche. De wastafels hebben meestal genoeg ruimte om je toiletspullen op uit te stallen. Ook hangt er vaak een spiegel die de hele wand boven de wastafels bedekt. Er zijn ook motels die de wastafel (en spiegel) naast de badkamer hebben. Echt: als je in genoeg motels komt, dan kom je steeds dezelfde indeling tegen. Hartstikke grappig!

De standaard toiletspullen die je kunt verwachten zijn: stukken zeep, flesjes shampoo en conditioner, flesje douchegel en flesje lotion. Als je iets vergeten bent, kun je dit aan de front desk opvragen.

Foto en copyright: Comfort Inn Monterey, CA/Flickr
Foto en copyright: Comfort Inn Monterey, CA/Flickr

Continental breakfast

Veel hotels en motels in Amerika hebben tegenwoordig ook een continental breakfast. Soms zit dit bij de prijs inbegrepen, soms niet – dit moet je vantevoren goed checken. Een continental breakfast bestaat uit de vaste dingen: je hebt papieren bordjes en bekers met plastic bestek. Standaard eten is: brood, wafels en bagels, cream cheese, jam en een toaster waar je het zelf in moet toasten en opwarmen. Qua drinken is er natuurlijk koffie, verschillende sappen, melk (ook voor je cereal) en soms water. Ook vrij standaard: scrambled eggs, bacon, worstjes, fruit, cornflakes of andere cereal), yoghurt en muffins. In heel veel motels zijn er ook wafelijzers, waarmee je zelf eenvoudig wafels kunt maken. Jum!

Het motel was geen succes, maar de zonsondergang vanaf de parkeerplaats... Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA
Het motel was geen succes, maar de zonsondergang vanaf de parkeerplaats… Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Buiten het hotel

De parkeerplekken liggen om het hotel en soms ook op een binnenplaats. Bij hotels heb je een algemene parkeerplaatsen en bij motels kan je voor de deur van jouw kamer parkeren. De parkeerplekken zijn vaak gratis. Het is makkelijk en veilig dat je je auto dichtbij de kamer kunt parkeren.

Foto en copyright: Jimmy Emerson/Flickr
Foto en copyright: Jimmy Emerson/Flickr

De prijzen van hotels en motels in Amerika verschillen per regio. Houdt in het laagseizoen rekening met prijzen tot ca. $49 – $79 per nacht. Voor een 2 of 3 sterrenhotel betaal je tot ca. $69 – $99. De duurdere hotels lopen op tot een paar honderd dollar per nacht. In het hoogseizoen schieten de prijzen gemiddeld 10% – 20% omhoog. Ook tijdens evenementen en feestdagen is dit normaal.

Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

Comment(1)

  1. Excellent advice! Also, it is perfectly acceptable to ask “May I look at the room first?” at the front desk, to take a look at the room before you check in. And if you don’t like the room, you can say “No, thank you”!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *