Home Over de VS Praktische info Overnachten Hostels in Amerika: wat je moet weten
Hostels in Amerika: wat je moet weten

Hostels in Amerika: wat je moet weten

0
0

Vliegtickets, overnachtingen, zakgeld, brandstof: je hebt best wel wat spaargeld nodig voor een vakantie in Amerika. Maar het hoeft niet duur te zijn. Waar je onder andere op kan besparen is jouw verblijf. In elke staat of stad die je bezoekt, zijn er talloze mogelijkheden. Hotels krijgen nog vaak de voorkeur van reizigers en vanwege de prijzen wordt AirBnB ook nog steeds populairder. Wil je nog goedkoper ergens slapen, kies dan voor hostels in Amerika. Dit is een prima alternatief voor sociale reizigers die niet teveel willen uitgeven tijdens de vakantie.

Wat is een hostel?

Een hostel onderscheidt zich van een hotel of motel door de soorten kamers die je er vindt. In een hostel vind je veelal grotere slaapzaal met meerdere bedden gemeenschappelijke ruimtes zoals badkamers, keukens en woonruimtes. Sommige hostels hebben ook privékamers met eigen badkamer, deze kosten uiteraard iets meer. De gemeenschappelijke ruimtes zoals keuken en woonruimte kun je dan gewoon gebruiken. Het idee van een hostel is dat reizigers met elkaar in contact komen. In een hotel heb je je eigen leefruimte en kom je nooit of nauwelijks in contact met anderen. In een hostel lever je eigenlijk een deel van je privacy in voor een socialer verblijf.

Hostels hebben slaapzalen met gemiddeld 8 tot 16 (stapel)bedden per slaapzaal. De meeste hostels hebben aparte slaapzalen voor mannen en vrouwen, maar tegenwoordig zijn gemengde slaapzalen steeds normaler aan het worden. Je kunt je slaapplek in een dorm online boeken, via bijvoorbeeld Booking.com.

hostels in amerika

Voordelen van hostels

De primaire reden dat men voor een hostel kiest is, naast de prijs, het samenzijn met andere reizigers. Solo-reizigers kiezen vaak voor een hostel omdat ze andere mensen willen leren kennen en toch in de avond liever niet alleen op pad gaan en graag iets met anderen willen ondernemen. Een hostel is hiervoor de perfecte plek. Vanwege de gemeenschappelijke ruimtes en de slaapkamers met meerdere bedden, raak je algauw aan de praat met mede-hostelgangers en dat is toch een stuk gezelliger dan alleen zijn. Voor een nacht in een hostel betaal je uiteraard ook een lagere prijs. Je betaalt voor het gebruik van een bed en gemeenschappelijke ruimtes in plaats van voor een hele kamer. Het prijsverschil tussen hotels en hostels in Amerika kan wel minimaal vijftig euro per nacht zijn in grotere steden.

Nadelen van hostels

De voordelen van hostels zijn ook meteen nadelen voor sommige reizigers. Hostels zijn dan ook niet voor iedereen. Doordat de meeste ruimtes gemeenschappelijk zijn, heb je weinig privacy. Je kunt niet even de deur op slot doen en je terugtrekken in je kamer, hoewel sommige hostels bedden hebben met een gordijntje. De badkamer deel je met anderen en dus moet je soms op je beurt wachten en ervoor zorgen dat je altijd slippers draagt voor de hygiëne. En hoewel de muren in hotels vaak zo dun zijn als vloeipapier, houden de gordijnen om je bed vaak nog minder geluid tegen.

Veel mensen zijn bang voor de veiligheid, maar de meeste goede hostels doen er veel aan om jouw veiligheid te waarborgen door bijvoorbeeld camera’s op te hangen. Daarnaast hebben veel hostels in Amerika ook lockers en een opbergplek voor je spullen.

hostels in amerika

Verblijven in hostels in Amerika

Hostels in Amerika zijn niet heel anders dan hostels op andere plekken in de wereld. Voor hostels geldt hetzelfde als elk ander verblijf dat je boekt: doe altijd goed onderzoek voordat je een kamer of bed boekt. Ga niet uit van de officiële foto’s op de website van het hostel, lees altijd reviews. Ervaringen en foto’s van reizigers op TripAdvisor bieden je een reëler beeld van wat je kan verwachten.

Tip: omdat je gemeenschappelijke ruimtes gebruikt, is het slim om bij het inpakken extra maatregelen te treffen voor jouw eigen hygiëne en veiligheid en die van je mede-hostelgangers. Neem slippers mee voor de badkamer, gooi een flesje handdesinfectiemiddel in je tas en slaap op je eigen kussensloop. Neem een koffer of tas mee die goed op slot kan (en eventueel een extra slot voor een handtas of rugzak) en vergeet je goede humeur niet.

Toch liever een hotel of motel boeken in Amerika? Lees daarover meer in dit artikel.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *