Home Reisgids Staten Andere staten Arizona Horseshoe Bend: bezienswaardigheid in Page, Arizona
Horseshoe Bend: bezienswaardigheid in Page, Arizona

Horseshoe Bend: bezienswaardigheid in Page, Arizona

0
0

Er zijn eigenlijk maar twee redenen om naar Page, Arizona te gaan. Nummer één is de Horseshoe Bend, nummer twee is Antelope Canyon. Over die eerste gaat dit artikel. Over Antelope Canyon vertellen in dit artikel.

Horseshoe Bend: in de vorm van een hoefijzer

Je kent deze plek vast wel van de foto’s. Mensen zitten op het randje van een rood gebergte, met uitzicht op een eveneens rode puntige berg, waar een rivier omheen stroomt. Deze rivier heeft de vorm van een hoefijzer (in vaktermen is het een meander) en voila: daar is ‘ie dan! Deze bezienswaardigheid vind je langs Highway 89, in Page, Arizona.

horseshoe bend

Uitgesleten door de Colorado River

De Horseshoe Bend is uitgesleten door de Colorado River, die in een lus rond het uitkijkpunt stroomt. Het water is afkomstig van de Glen Canyon Dam en Lake Powel, wat zo’n acht kilometer ten noorden ligt en trouwens ook een bezoekje waard is. Toen wij in 2015 hier waren, zagen we de bootjes drijven in de Colorado River.

horseshoe bend
Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Horseshoe Bend bezoeken

Je kunt deze bezienswaardigheid gratis bezoeken. Houdt rekening met een paar dingen:

  • Je moet een stuk lopen van de parkeerplaats (gratis) naar het uitkijkpunt. Dit stuk is gedeeltelijk onverhard en je loopt in de brandende zon. Het is niet heel makkelijk begaanbaar met kleine kinderen of kinderwagen.
  • Ga je in juli, net als wij? Neem dan voldoende water mee en smeer je in. Het is maar een klein stukje lopen, maar in veertig graden is het best heftig.
  • Houdt rekening met honderden andere toeristen die net als jij dat bijzondere plaatje bij de Horseshoe Bend willen maken. Wij liepen tussen twee busladingen Japanners die op de parkeerplaats aankwamen, naar het uitkijkpunt renden voor heel veel foto’s en toen weer terugrenden.

Adres: Mile Marker 545, Highway 89, Page, Arizona

horseshoe bend

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *