Home Reisgids Bezienswaardigheden Hoover Dam en andere bezienswaardigheden in Lake Mead National Recreation Area
Hoover Dam en andere bezienswaardigheden in Lake Mead National Recreation Area

Hoover Dam en andere bezienswaardigheden in Lake Mead National Recreation Area

0
0

Nog geen uur rijden vanaf Las Vegas en je staat al in het Lake Mead National Recreation Area. Lake Mead is één van de grootste stuwmeren van Amerika. Dit 180 kilometer lange stuwmeer ontstond na het aanleggen van de Hoover Dam. Het is een beschermd gebied, dat wel open is voor toerisme. Dit zijn de mooiste en leukste dingen om te doen rond Lake Mead en de Hoover Dam.

Hoover Dam bezoeken

Zonder de Hoover Dam bestond er geen Lake Mead en was het water gewoon onderdeel van de stromende Colorado-rivier. De dam werd gebouwd tussen 1930 en 1936 en ligt op de grens van Nevada en Arizona. Aan de Arizona kant zijn mogelijkheden om te parkeren op straat, waarna je naar de dam loopt. Bij de dam zelf is ook een parkeergarage. De Hoover Dam is met een hoogte van 222 meter en een lengte van 280 meter niet makkelijk over het hoofd te zien. Deze imposante dam is een populaire attractie, vooral vanwege zijn formaat en het hoogteverschil van het water aan de ene en de andere kant. Je hebt de mogelijkheid om de dam aan de binnenkant te bekijken en dat is zeker een aanrader. Met de tour van 30 of 60 minuten ga je in de dam met een gids. Probeer de dam ’s ochtends vroeg te bezoeken als je er in de zomer bent. Het wordt snel druk en warm.

Ook naar Lake Mead? Vergelijk ticketprijzen via Vliegtickets.nl

hoover dam

Watersporten rond Lake Mead en Hoover Dam

Naast de bezienswaardigheden in Lake Mead National Recreational Area zijn er ook meer dan genoeg recreatiemogelijkheden. Rondom het meer kun je zwemmen, zonnebaden, duiken, vissen, waterskiën, bootje varen en een kajak of jetski huren. Uiteraard zijn er ook prachtige wandelingen te maken en moet je je camera altijd in de aanslag houden. In de omgeving zijn verschillende campings waar je met een camper kunt overnachten.

hoover dam

Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge / Hoover Dam Bypass

De Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge wordt ook wel de Hoover Dam Bypass genoemd. Deze op één na hoogste brug van de VS uit 2010 (rechts op de foto) biedt een indrukwekkend uitzicht op de Hoover Dam. Het is één van de beste uitzichtpunten die je over de imposante dam kunt hebben.

hoover dam lake mead

Scenic Drives

In Lake Mead National Recreation Area vind je verschillende scenic drives: mooie autoroutes. Een daarvan is een twintig kilometer lange route die je onder andere langs het Alan Bible Visitor Center brengt, waar je tentoonstellingen en 3D-modellen van het gebied kunt bekijken. Vervolgens kom je langs het kiezelstrand Boulder Beach waar je het water in kan. Op de route ligt ook Las Vegas Boat Harbor waar je de mogelijkheid hebt om verschillende boottrips te maken. Je kunt er zelfs lunchen op een cruiseschip. De Lakeshore Drive sluit aan op de Northshore Road van Vegas naar Zion. Je kunt ook Lakeshore Road rijden, om de zuidelijke kust te ontdekken.

hoover dam lake mead

Valley of Fire State Park

Op weg van Vegas naar Zion ligt het prachtige Valley of Fire State Park. Dit is het oudste en grootste natuurpark van de staat Nevada. Het staatspark staat bekend om de rode rotsformaties en de zandduinen. Je hebt er bijzondere rotsen zoals de Elephant Rock, Windstone Arch en Fire Canyon Arch. Ga vooral rond zonsopgang of zonsondergang naar dit park want dan komen de kleuren van de rotsen nog beter uit. Bovendien is het er dan nog niet zo heet als later in de ochtend en midden op de dag.

Lake Mohave

Naast Lake Mead ligt ook Lake Mohave in het gebied. Dit meer is met zijn 100 kilometer lengte iets kleiner dan Lake Mead, maar is wel ook ontstaan door de aanleg van een dam: de Davis Dam. Lake Mohave is perfect voor recreatie en je kunt er onder andere duiken, vissen en kajakken huren. Leuk als een bezoekje aan de Hoover Dam of Lake Mead te druk is.

lake mead
Lake Mead National Recreation Area is prachtig! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *