Home Reisgids Honolulu bezienswaardigheden: onze tips voor Hawaii
Honolulu bezienswaardigheden: onze tips voor Hawaii

Honolulu bezienswaardigheden: onze tips voor Hawaii

0
0

Het plaatsje Honolulu is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaï en ligt op het eiland O’ahu aan de Pacific Ocean. Deze exotische stad is niet zo heel groot, maar het barst van de bezienswaardigheden. Van prachtige stranden tot indrukwekkende monumenten: er zijn heel veel Honolulu bezienswaardigheden. Op vakantie in Hawaï zal je je niet snel vervelen!

Honolulu bezienswaardigheden

Polynesian Cultural Center

Het Polynesian Cultural Center is één van de populaire Honolulu bezienswaardigheden in Hawaï. Het ligt trouwens niet echt in Honolulu, maar op ongeveer twee uur rijden afstand, in Laie. In het Polynesian Cultural Center zijn kleine dorpen opgezet om de cultuur en tradities van verschillende Polynesische landen te laten zien. Hier horen onder andere de landen Tahiti, Hawaii, Samoa en Fiji bij. Er zijn allerlei dingen te doen en te zien. In het Polynesian Cultural Center word je bijvoorbeeld getrakteerd op dans en muziek van de oorspronkelijke cultuur.

Adres: 55-370 Kamehameha Hwy, Laie, HI
Prijs: 59,95 dollar

honolulu bezienswaardigheden

Honolulu bezienswaardigheden: de zoo

Leuke bezienswaardigheid in Honolulu voor kinderen: de Honolulu Zoo! Deze dierentuin heeft meer dan 900 verschillende dieren. Er wonen veel tropische diersoorten zoals de dodelijke dart frog en de toco toekan. Uiteraard zijn er ook gewoon orang-oetans, olifanten en schapen te zien. Het terrein van de Honolulu Zoo is ook erg tropisch aangelegd met veel inheemse Hawaiiaanse planten en bloemen.

Adres: 151 Kapahulu Ave, Honolulu, HI
Prijs: 19 dollar

Honolulu bezienswaardigheden: Waikiki Aquarium

Heb je in de Honolulu Zoo nog niet genoeg dieren gezien, ga dan ook naar het Waikiki Aquarium. Het ligt vlakbij de dierentuin en hoewel het een stukje kleiner is, leer je hier veel over de onderwaterwereld van Hawaï. Het aquarium staat in de top drie van de oudste aquariums van de Verenigde Staten. Hier zie je de mooiste vissen, reptielen en de bijzondere Hawaiian sea monk. Het Waikiki Aquarium in Honolulu is onderdeel van de Universiteit van Hawaii.

Adres: 2777 Kalakaua Ave, Honolulu, HI
Prijs: 12 dollar

Honolulu bezienswaardigheden

Waikiki Beach

Waikiki Beach is het populairste strand in Honolulu en daardoor direct één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is geliefd door het grote goudgele zandstrand en het warme zeewater. Achter het strand liggen veel hotels en resorts, restaurants en terrasjes. Vlakbij Waikiki Beach ligt het grootste shoppingcenter Ala Moana Center. Hier zitten veel designwinkels en luxe merken, maar je vindt er ook winkels die misschien wat meer bij je budget passen.

Adres: Waikiki Beach

Lees ook: Naar Hawaii? Bibi ging naar Oahu

Hanauma Bay

Ben je meer van het snorkelen? Dan moet je een bezoekje brengen aan Hanauma Bay. Dit is een natuurreservaat met prachtig koraal. Het is daarom ook een geliefde bestemming voor snorkelaars. Daardoor kan het wel erg druk zijn op Hanauma Bay. Kom dus vroeg want anders heb je kans dat je er niet in mag. Voor de entree van het natuurreservaat wordt geld gevraagd, maar kom je tussen zes en zeven uur ’s ochtends dan hoef je niets te betalen.

Adres: 7455 Kalanianaole Hwy, Honolulu, HI
Prijs: 7.50 dollar

honolulu bezienswaardigheden

Pearl Harbor

Pearl Harbor is één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden, of eigenlijk gedenkplekken, in Honolulu. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor door Japan gebombardeerd. Veel mensen kwamen om het leven en ook een hoop schepen waren vernietigd. Na deze aanval verklaarde de Verenigde Staten de oorlog aan Japan. De marinebasis Pearl Harbor is nog altijd in werking en kun je bezoeken. Het museum, Pearl Harbor Visitor Center, in de haven is ook een must-see. Hier liggen veel voorwerpen uit de tijd van de aanval zoals kleding, wapens en brieven van soldaten aan het thuisfront.

Adres: 11 Arizona Memorial Drive, Honolulu, HI
Prijs: gratis

USS Arizona Memorial

Het USS Arizona Memorial ligt ook in Pearl Harbor. De USS Arizona is een schip dat gezonken is door de aanval van de Japanners. Dit schip ligt nog steeds op de bodem en daarboven werd een Memorial gebouwd. Het USS Arizona Memorial kun je dus alleen per boot bezoeken. Wil je hier naartoe, dan krijg je eerst een dertig minuten durende film te zien voordat je in de veerboot stapt. Na ongeveer vijf minuten sta je al op het Memorial en hier breng je ongeveer vijftien minuten door. Vervolgens kun je nog doorgaan naar de onderzeeër USS Bowfin en het battleship de USS Missouri. Het bezoeken van de USS Arizona Memorial is gratis, maar wil je ook naar de USS Bowfin en USS Missouri dan moet je daarvoor betalen. Al kom je vroeg in de ochtend, dan kun je de tour gratis krijgen. Elke dag worden er namelijk 1300 gratis tickets weggegeven, maar let op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Adres: 11 Arizona Memorial Drive, Honolulu, HI
Prijs: 65 dollar voor een Passport Pearl Harbor, 37 dollar voor USS Bowfin en USS Missouri.

Het Iolanipaleis

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Hawaï, bezoek dan het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten: het Iolanipaleis. Hier leer je alles over de geschiedenis van Hawaï en de monarchie voordat Hawaï tot de VS ging behoren. Bezoek de kamers the Grand Hall, the Throne Room en the Blue Room op de begane grond of neem een kijkje in de suite van de koning zelf.

Adres: 364 S King St, Honolulu, HI
Prijs: 14,75 dollar

honolulu bezienswaardigheden

Honolulu bezienswaardigheden: Manoa Falls

Vraag je aan een local naar de mooiste watervallen in Honolulu, dan zal hij of zij zeker de Manoa Falls noemen. De natuur van Hawaï is in dit gebied zo mooi. Het is ongeveer 20 tot 30 minuten lopen door het tropische bos vol Hawaiiaanse planten en bomen. Aan het einde van de wandeling kom je oog in oog te staan met de waterval Manoa Falls.

Adres: Manoa Falls, Honolulu, HI

Reistijd + prijs naar Honolulu

Hawaï ligt midden in de oceaan en daarom is het een flink eind vliegen naar Honolulu. Vanaf Schiphol gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Honolulu International Airport, ook wel bekend als Daniel K. Inouye International Airport. Daarom moet je minimaal één tussenstop maken, in bijvoorbeeld Kopenhagen, San Francisco of Los Angeles. Je bent ongeveer 20 tot 25 uur onderweg.  Een vlucht naar Los Angeles duurt 11 uur en vanuit daar is het nog een kleine 6 uur vliegen naar Honolulu. De duur van de tussenstop verschilt, maar meestal is dat 3 uur of langer. Voor deze optie ben je voor een retourvlucht een kleine 1000 euro kwijt. Je moet er wat voor over hebben, om te genieten van de Honolulu bezienswaardigheden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *