Home Over de VS Hoeveel staten heeft Amerika?
Hoeveel staten heeft Amerika?

Hoeveel staten heeft Amerika?

0
2

Hoeveel staten heeft Amerika? Een goede vraag! En wellicht vraag je je ook af: is Washington DC een staat? Je leest alles over de Verenigde Staten van Amerika in dit artikel. En we geven uiteraard antwoord op je vragen. Maar niet zonder een korte geschiedenisles.

Direct een auto huren voor je rondreis in Amerika? Kies Rentalcars.com

Wat waren de eerste dertien staten van Amerika?

Bij de Onafhankelijksverklaring in 1776 had Amerika maar 13 staten. Deze voormalige dertien koloniën van Groot-Brittanië lagen allemaal aan de oostkust van de VS. Ze waren in te delen in de New England kolonie, de Middle Colonies en de Southern Colonies. Tussen 1787 en 1791 transformeerden de staten van provincies of koloniën in staten en sommigen werden opgesplitst. Zo kwam Vermont in 1791 bij de Verenigde Staten.

De eerste dertien staten van Amerika waren (van noord naar zuid)

New England: New Hampshire (nu de staten New Hampshire en Vermont), Massachusetts Bay (nu de staten Massachusetts en Maine), Rhode Island and Providence Plantations (nu de staat Rhode Island) en Connecticut.
De Middle Colonies (voormalig Nieuw-Nederland): New York, New Jersey, Pennsylvania en Delaware.
De Southern Colonies: Maryland, Virginia, North Carolina, South Carolina en Georgia.

Tussen 1792 en 1959 breidde de Verenigde Staten zich uit tot de 50 staten die het land nu heeft. De jongste staten zijn Alaska en Hawaï, die beiden in 1959 bij de federatie kwamen.

Lees ook: Geschiedenis van de Verenigde Staten – Frans Verhagen

hoeveel staten heeft amerika

Designed by Freepik

Hoeveel staten heeft Amerika?

Hoeveel staten heeft Amerika? Nou, dat zijn er dus 50. Hiervan liggen 48 staten tegen elkaar aan. De overige twee staten, Alaska en Hawaï, liggen respectivelijk tegen Canada en in de Stille Oceaan. Amerika heeft niet 52 staten en ook  geen 53: Washington DC telt niet mee.

Alle 50 staten van Amerika

In totaal bestaan de Verenigde Staten van Amerika uit vijftig staten. In dit artikel vind je een complete lijst van alle staten van Amerika. Als je op een staat klikt, dan kun je al onze artikelen over deze staat, de bezienswaardigheden in de staat en belangrijkste steden in de staat lezen.

hoeveel staten heeft amerika

Is Washington DC een staat?

Washington DC is geen staat van Amerika. Het is een federaal gebied, maar telt niet mee als aparte staat. Er is wel een staat die Washington heet: deze ligt helemaal in het noordwesten van de VS en wordt vaak Washington state genoemd.

Wat is de grootste staat van Amerika?

De grootste staat van Amerika is Alaska. Deze laat alle andere staten ver achter zich met een oppervlak van 1,7 miljoen (!) vierkante kilometers. Dat is ongeveer evenveel als de oppervlaktes van Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Frankrijk én Portugal bij elkaar opgeteld. De kleinste staat qua oppervlakte is trouwens Rhode Island, wat ongeveer even groot is als Hongkong.

hoeveel staten heeft amerika

Wat is de populairste staat van Amerika voor vakantie?

Buitenlandse bezoekers bezoeken het liefst de staat New York. Niet gek, met een stad als New York City. Wie droomt er nou niet van om die stad te bezoeken? Op nummer twee van populaire Amerikaanse staten staat Florida, op nummer drie staat Californië.

Welke Amerikaanse staat heeft de meeste inwoners? En de minste?

In Californië wonen verreweg de meeste mensen. Het geschatte aantal inwoners voor juli 2017 was 39.536.653. Op nummer twee staat Texas met 28.304.596 en op nummer drie Florida met 20.984.400 inwoners. De staat Wyoming heeft met 579.315 de minste inwoners.

Lees ook: Hoeveel inwoners heeft Amerika?

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

Comment(2)

  1. wij Vliegen vanuit Belgie naar washington DC.
    welke staat moet ik invullen op mijn esta want washington is geen staat…?
    alvast bedankt

    1. Beste Eddy,

      Goede vraag! Ik durf hier niet met 100% zekerheid antwoord op te geven. Ik zou zelf DC of Disctrict of Columbia als staat noteren. Wellicht kun je informeren bij de ambassade of bij een visumbureau?

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *