Home Over de VS Hoeveel inwoners heeft Amerika en waar wonen ze?
Hoeveel inwoners heeft Amerika en waar wonen ze?

Hoeveel inwoners heeft Amerika en waar wonen ze?

0
0

Hoeveel inwoners heeft Amerika? Een logische vraag, want op basis daarvan kun je inschatten hoeveel groter het land is dan Nederland. Nou ja, soort van dan. We vertellen je het aantal mensen dat in Amerika woont, in welke staat de meeste mensen wonen en welke staat het dunst bevolkt is.

Hoeveel inwoners heeft Amerika?

Amerika heeft 327,2 miljoen* inwoners in 2018. Dat is ruim negentien keer zoveel als het aantal inwoners van Nederland. Volgens schattingen zal de VS in juli 2020 332 miljoen inwoners hebben. De VS hebben het op twee na grootste aantal inwoners: alleen China (met 1,39 miljard) en India (met 1,32 miljard) staan er ruim boven.

hoeveel inwoners heeft amerika

Designed by Freepik

Aantal inwoners Amerika: wie woont waar?

De ruim 327 miljoen inwoners van Amerika wonen verdeeld over de 50 staten van Amerika. In de zes grootste steden van de Verenigde Staten, wonen:

  • New York: 8,5 miljoen
  • Los Angeles: 3,9 miljoen
  • Chicago: 2,7 miljoen
  • Houston: 2,3 miljoen
  • Phoenix: 1,6 miljoen
  • Philadelphia: 1,5 miljoen

In de grootste steden wonen dus ongeveer 20,5 miljoen inwoners.

Welke Amerikaanse staat heeft de meeste inwoners?

Het grootste aantal inwoners in Amerika woont in de staat Californië. Hier wonen 39,5 miljoen mensen. De tweede grootste staat qua inwoners is Texas met 28,3 miljoen inwoners, de derde grootste staat is Florida met 20,9 miljoen inwoners. In Californië en Florida kun je ook altijd rekenen op grote drukte tijdens je vakantie. In een grote staat als Texas valt dat wel mee.

Welke staat in Amerika heeft de minste inwoners?

De staat Wyoming heeft met 579.315 de minste inwoners. Op nummer twee staat óf District of Columbia (DC), wat eigenlijk geen staat is of Vermont, met respectievelijk 693.972 en 623.657 inwoners. De staat Alaska heeft 739.795 inwoners. Wil je lekker genieten van rust tijdens je vakantie? Dan moet je dus naar Alaska!

*Bron: CIA Factbook 27-01-2020

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *