Home Over de VS Hoeveel inwoners heeft Amerika?
Hoeveel inwoners heeft Amerika?

Hoeveel inwoners heeft Amerika?

0
0

Hoeveel inwoners heeft Amerika? Een logische vraag, want op basis daarvan kun je inschatten hoeveel groter het land is dan Nederland. Nou ja, soort van dan. We vertellen je het aantal inwoners Amerika, welke staat van Amerika de meeste inwoners heeft en welke staat het dunst bevolkt is.

Hoeveel inwoners heeft Amerika?

Het aantal inwoners van Amerika was 326,6 miljoen* in 2017. Dat is ruim negentien keer zoveel als het aantal inwoners van Nederland. Amerika heeft het op twee na grootste aantal inwoners: alleen China (met 1,37 miljard inwoners) en India (met 1,28 miljard inwoners) staan er ruim boven.

hoeveel inwoners heeft amerika

Designed by Freepik

Aantal inwoners Amerika: wie woont waar?

De ruim 326,6 miljoen inwoners van Amerika wonen verdeeld over de 50 staten van Amerika. In de zes grootste steden van de Verenigde Staten, wonen:

In de grootste steden wonen dus ongeveer 20,5 miljoen inwoners.

Welke Amerikaanse staat heeft de meeste inwoners?

Het grootste aantal inwoners van Amerika woont in de staat Californië. Hier wonen 39,5 miljoen mensen. De tweede grootste staat qua inwoners is Texas met 28,3 miljoen inwoners, de derde grootste staat is Florida met 20,9 miljoen inwoners.

Welke Amerikaanse staat heeft de minste inwoners?

De staat Wyoming heeft met 579.315 de minste inwoners. Op nummer twee staat óf District of Columbia (DC), wat eigenlijk geen staat is of Vermont, met respectievelijk 693.972 en 623.657 inwoners. De staat Alaska heeft 739.795 inwoners.

*Bron: CIA Factbook 17-3-2018

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *