Home Reisgids Steden Chicago 24 uur in Chicago: de tips van Noëlle
24 uur in Chicago: de tips van Noëlle

24 uur in Chicago: de tips van Noëlle

0
0

Stel: je hebt 24 uur in Chicago. Hoe besteed je de tijd in de stad van Barack Obama, sport, architectuur en bluesmuziek het beste? De stad doet haar uiterste best toeristen te trekken. Vroeger had de stad een slecht imago, onder andere vanwege de criminaliteit. Er wordt geïnvesteerd in parken, gebouwen en andere attracties. En met succes, want de populariteit is de afgelopen jaren toegenomen. In 2014 bezochten 50 miljoen toeristen de stad. Dit is 3,5% meer dan het jaar ervoor.

24 uur in Chicago: de hoogtepunten

Chicago concurreert met New York City, Los Angeles en San Francisco, maar heeft een heel andere cultuur te bieden dan andere metropolen in Amerika. Net als NYC heeft deze stad een centrum met veel attracties. Mocht je eens een dag in Chicago zijn, dan vind je hier de leukste tips.

09:00 – John Hancock Center

De dag begint bij het 360° Chicago Observation Deck (John Hancock Center). Dit gebouw biedt de allermooiste uitzichten op de stad en die wil je natuurlijk zien tijdens je 24 uur in Chicago. Doordat het gebouw dichtbij Lake Michigan gelegen is, kijk je uit over het mooie meer dat bijna groen van kleur is. Hou wel rekening met wachttijden, gemiddeld kan dit ongeveer 30 tot 45 minuten duren. Je kunt rondom het gebouw lopen om alles goed te kunnen zien.

Uitzicht vanaf John Hancock op Lake Michigan/Foto en copyright: Noëlle van Trikt
Uitzicht vanaf John Hancock op Lake Michigan/Foto en copyright: Noëlle van Trikt

Vervolgens loop je binnen een halfuurtje langs de kustlijn van Lake Michigan naar je volgende bestemming.

24 uur in Chicago: 12:15 – SeaDog Architectural Tour

Deze tour van 75 minuten begint op de Navy Pier. Je zit met een 50-tal mensen op een grote speedboat en wordt door de rivieren van Chicago gevoerd. Hierbij wordt er verteld over de gebouwen en geschiedenis. Erg  leerzaam! Na de rustige tour vaar je Lake Michigan op en geniet je van 15 minuten speeden op het meer met de Chicago skyline als prachtige backdrop! Check Seadog Cruises.

13:30 – Lunch op de Pier

Loop een rondje over de Navy Pier en lunch met een échte Chicago hot dog bij America’s Dog! Loop daarna wederom een halfuurtje langs de Chicago Riverwalk en via Michigan Avenue naar de volgende attractie.

chicago
The Bean heet eigenlijk Cloud Gate (en ook Linda ging er heen)

15:00 – Millennium Park

Wellicht de bekendste attractie is The Cloud Gate, ook wel bekend als The Bean. Deze mag je niet missen als je 24 uur in Chicago bent. The Bean ligt in het prachtige Millennium Park. De stad heeft in dit park geïnvesteerd en dat is te zien. Je kunt hier leuke toeristische foto’s maken en bij mooi weer een beetje hangen in het park.

chicago theater

24 uur in Chicago: 16:00 – Vrije tijd

In het centrum is er veel te doen en voor ieder wat wils. Als je van musea houdt, is er bijvoorbeeld het Chicago Blues Museum, één blok van Millennium Park. Ook kun je in de omgeving op verschillende plekken shoppen. Niet te vergeten zit er op een paar blocks verwijderd het Joffrey Ballet en The Chicago Theatre. Stap tegen half 7 op de metro (The Loop) en neem de Brown, Orange of Pink Line. Stap uit bij Quincy/Wells.

Tip: Ben je langer in Chicago? Lees dan Linda’s tips met bezienswaardigheden in de stad.

19:00 – Giordano’s Pizza

Wat je ook doet tijdens je 24 uur in de stad, zorg ervoor dat je tegen 19:00 weer honger hebt. Chicago staat bekend om hun stuffed deep dish pizza’s. Deze pizza’s zijn gevuld met kaas, kaas, vulling naar keuze en nog meer kaas. Het is hier altijd heel erg druk, maar ze werken efficiënt. Je kan vaak van tevoren al bestellen, terwijl je op je tafel wacht. Onderschat de porties niet. Een medium pizza is genoeg voor 2 personen die heel veel honger hebben! Giordano’s Pizza (130 E Randolph Drive, Prudential Plaza) is de moeite waard.

21:00 – Willis Tower

Naast de deur ligt Willis Tower, of voorheen Sears Tower. Dit is nog een letterlijk hoogtepunt dat je niet mag missen tijdens 24 uur in Chicago. Sluit je avond af bovenin op het SkyDeck. Ook hier heb je prachtige uitzichten op Chicago, maar dit keer in het donker. Stap op een glazen vloer dat honderden meters boven de grond hangt of blijf veilig binnen en geniet van de lichtjes.

 

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *