Home Over de VS Hittegolf Amerika: zo bereid je je voor
Hittegolf Amerika: zo bereid je je voor

Hittegolf Amerika: zo bereid je je voor

0
0

Als je in de zomer naar Las Vegas gaat, dan weet je natuurlijk wel dat het warm kan worden. Toch waren we verrast dat het maar liefst 47 graden was op onze laatste dagen in de stad. En voor de komende dagen voorspellen meteorologen zelfs temperaturen van meer dan 50 graden. Niet alleen in Badwater in Death Valley, waar veel temperatuurrecords worden gemeten, maar ook in grote delen van Californië en rond Las Vegas en Palm Springs.

Water, water, water

Zorg voor een grote hoeveelheid water. Persoonlijk rijden wij altijd direct door naar Walmart direct na aankomst, om daar één of twee trays met flesjes water te halen. Dat kan wat warm worden in de auto, maar zo heb je altijd water bij je. Mineraalwater is niet duur als je het bijvoorbeeld bij Walmart koopt (24 flesjes van een halve liter voor $2.50). Koop je op de Strip een flesje water, dan betaal je een dollar bij een illegale vendor tot een paar dollar in een winkel.

Ga naar binnen tijdens de heetste uren

Gelukkig kun je je prima binnen vermaken op de heetste momenten van de dag in de grote steden. Las Vegas heeft talloze casino’s, maar ook leuke musea, zoals het Mob Museum. Fremont Street is grotendeels overdekt en de Forum Shops zijn helemaal binnen. Gelukkig zijn Amerikanen dol op airconditioning, dus je kunt lekker shoppen in een koele omgeving.

Bezoek de parken in de vroege ochtend

In veel nationale parken wordt het afgeraden om te gaan hiken tijdens de warmste uren. In Death Valley werd aangeraden om alleen ‘s ochtends vroeg te gaan wandelen bijvoorbeeld. Daarbij wordt ook aangeraden om minimaal een gallon (bijna 4 liter) water mee te nemen tijdens een hike die een hele dag duurt.

Misschien wat voor de hand liggend, maar het is natuurlijk altijd verstandig om je luchtig te kleden, je goed in te smeren en een hoed of pet te dragen als het heter is dan 40 graden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *