Home Reisgids Bezienswaardigheden Griffith Park: dé plek om te hiken in Los Angeles
Griffith Park: dé plek om te hiken in Los Angeles

Griffith Park: dé plek om te hiken in Los Angeles

0
0

Een van de mooiste dingen aan Los Angeles is dat er, naast dat het een wereldstad is met de nodige drukte, ook heel veel natuur en rust te vinden is. De bergen die de stad omlijsten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Los Angeles heeft veel populaire hiking gebieden, Griffith Park is hiervan één van de meest populaire, maar ondanks dat is het er nooit te druk. Het massatoerisme heeft Griffith Park namelijk nog niet ontdekt.

Waar ligt Griffith Park?

Griffith Park ligt aan de zuidzijde van de Hollywood Hills. Wellicht ken je Griffith Observatory wel van veel films en populaire spellen. Met 17 vierkante kilometer is Griffith Park één van de grootste stadsparken in Noord-Amerika. Omdat het park in de bergen ligt, bestaat het uit veel ruig terrein en er zijn veel hiking trails aangelegd. Je kunt vanaf alle kanten een trail bewandelen. Ik ga het hebben over de Griffith Observatory Trails, omdat je vanuit hier de allermooiste uitzichten krijgt.

Auto huren voor je vakantie in de VS? Check TUI Cars!

griffith park
Griffith Park ligt in de Hollywood Hills. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Bereikbaarheid en parkeren Griffith Observatory Trails

Als je Griffith Observatory wilt bezoeken kan je dit met de auto doen, maar de leukere optie is omhoog wandelen door Griffith Park. Parkeren kan bij de Observatory druk worden en je betaalt een aantal dollar per uur. Als je op Fern Dell langs de weg parkeert, betaal je niks. Je mag hier van zonsopkomst tot zonsondergang gewoon staan zonder te betalen. Fern Dell Drive bereik je via Western Avenue/Los Feliz Boulevard. Na een paar honderd meter kun je links of rechts van de weg parkeren en op weg naar de Griffith Observatory Trails via Fern Dell Nature Trail aan de oostkant van de weg. Als je de trails benadert, kun je de oostzijde of de westzijde kiezen. West Observatory Trail is 0,96 kilometer en East Observatory Trail is 1,13 kilometer lang.

Beste uitzichten van Los Angeles

Tijdens de wandeling in Griffith Park waan je je in de prachtige bergen. Er is een pad aangelegd, maar deze is stoffig en op sommige plekken erg steil. Zorg er dus voor dat je goede loopschoenen of sneakers hebt. Tijdens de hike zijn er maar weinig plekken met schaduw, neem altijd voldoende water mee voor onderweg. Pak je pauzes om te genieten van alle verschillende uitzichten.

Je krijgt op het pad mooie uitzichten op de skyline van Los Angeles, Hollywood, het Hollywood Sign en Griffith Observatory bovenaan. Zodra je de Griffith Observatory bereikt, word je beloond met de mooiste uitzichten die je in Los Angeles zult vinden. Je kunt om het observatorium heen lopen voor een compleet uitzicht rondom, je kunt in het gras zitten en selfies maken met het Hollywood Sign voordat je via de andere route weer naar beneden wandelt. Zoals we al zeiden: een hike in Griffith Park is de moeite waard!

griffith park
Hollywood Sign en Griffith Observatory. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Toch met de auto naar Griffith Observatory? Check ook eens ons informatie artikel hierover:

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *