Home Reisgids Bezienswaardigheden Het iconische Empire State Building bezoeken
Het iconische Empire State Building bezoeken

Het iconische Empire State Building bezoeken

0
0

Het Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen ter wereld en een belangrijk symbool van New York City. Deze indrukwekkende wolkenkrabber, gelegen in het hart van Manhattan, biedt namelijk een geweldig uitzicht over de stad en is daarom een van de populairste attracties voor toeristen. In 2022 werd het gebouw zelfs uitverkozen tot nummer 1 attractie in de VS door Tripadvisor.

Met een hoogte van 381 meter (443 meter inclusief de zendmast) en 102 verdiepingen, biedt het Empire State Building een panoramisch uitzicht over de stad die nooit slaapt. Mijn tip: ga ruim voor de schemering naar het gebouw. Je zult er waarschijnlijk een tijdje in de rij staan en vervolgens van de zonsondergang van het uitzicht kunnen genieten. Zo zie je NYC zowel bij daglicht als in het donker: een magische ervaring.

Lees ook: Het observatiedeck van Rockefeller Center bezoeken? Lees alles over Top of the Rock!

De twee observatiedecks

Voordat je tickets koopt is het goed om te weten dat het Empire State Building twee observatiedecks heeft: een op de 86e verdieping en een op de 102e verdieping.

Observatiedeck op de 86e verdieping

Het observatiedek op de 86e verdieping is het belangrijkste en meest bezochte uitkijkpunt van het gebouw. Het biedt een spectaculair 360-graden uitzicht op de stad, waar je beroemde bezienswaardigheden zoals Central Park, Times Square, het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge kunt zien. Het dek is zowel binnen als buiten toegankelijk, zodat je van het uitzicht kunt genieten, ongeacht het weer. Ooit stond ik hier in de wolken: men had ons al gewaarschuwd dat er zero visibility zou zijn. We waren vrijwel alleen op het deck en het was een van de meest bijzondere ervaringen van mijn leven.

Observatiedeck op de 102e verdieping

Voor een nog hoger en adembenemender uitzicht ga je nog verder omhoog, naar het observatiedeck op de 102e verdieping bezoeken. Dit uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht, maar je staat hier wel achter glas. Persoonlijk vind ik het deck op de 86e verdieping indrukwekkender, omdat je buiten staat.

Exposities in het Empire State Building

Het uitzicht is niet het enige indrukwekkende aan het Empire State Building. Er zijn bijvoorbeeld ook verschillende exposities die de geschiedenis en het erfgoed van dit beroemde monument vieren.

  1. Dare to Dream: deze expositie, gelegen op de 80e verdieping, toont de geschiedenis en de bouw van het Empire State Building door middel van foto’s, bouwtekeningen en andere historische documenten.
  2. De Sustainability Exhibit: deze interactieve tentoonstelling bevindt zich ook op de 80e verdieping en laat bezoekers kennismaken met de duurzaamheidsinitiatieven van het Empire State Building. Hier leert u hoe het gebouw is gerenoveerd en aangepast om energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid te bevorderen.
  3. De King Kong Experience: geniet van een interactieve ervaring rond King Kong, de beroemde fictieve gorilla die het Empire State Building beklom in de gelijknamige film uit 1933. Bezoekers kunnen op de 86e verdieping foto’s maken met een levensgrote animatronic van King Kong en meer te weten komen over de impact van de film op de popcultuur.

Ticketprijs Empire State Building

Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar voor je bezoek. Hier zijn de meest populaire:

  1. Standaard ticket: dit ticket biedt toegang tot het observatiedek op de 86e verdieping en kost $44 voor volwassenen, $38 voor kinderen (6-12 jaar) en $42 voor senioren (62 jaar en ouder).
  2. Standaard ticket: dit ticket biedt toegang tot het observatiedek op de 86e en 102e verdieping en kost $79 voor volwassenen, $73 voor kinderen en $77 voor senioren.
  3. Express-pas: voor diegenen die de wachtrijen willen overslaan, is er een Express-pas beschikbaar. Dit ticket biedt dezelfde toegang tot de 86e en 102e verdieping, maar met versnelde toegang door de beveiligingscontrole en de wachtrijen. De prijzen starten vanaf 119 dollar. Voor 84 dollar koop je een express-pas voor alleen de 86e verdieping.
  4. Combitickets: Ben je van plan om meerdere attracties in New York City te bezoeken, dan kun je ook voor een combinatieticket of CityPass kiezen. Dit biedt bijvoorbeeld toegang tot het Empire State Building als het Vrijheidsbeeld en het American Museum of Natural History. De prijzen voor combitickets variëren afhankelijk van de gekozen attracties.

Openingstijden en adres

Het Empire State Building is het hele jaar door geopend, met uitzondering van bepaalde feestdagen. De openingstijden verschillen tussen 9.00 en 23.00 en 10.00 en 23.00: check hiervoor Google of de website van het gebouw. Je komt er makkelijk met het openbaar vervoer of lopend.

Adres Empire State Building: 20 W. 34th St.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *