Home Reisgids Steden Las Vegas Helikoptervlucht Amerika: New York, Grand Canyon en meer!
Helikoptervlucht Amerika: New York, Grand Canyon en meer!

Helikoptervlucht Amerika: New York, Grand Canyon en meer!

0
0

Amerika heeft talloze prachtige steden en natuurgebieden. Veel toeristen huren een auto en maken roadtrips om zoveel mogelijk van Amerika te kunnen zien. Vanaf de grond is het land indrukwekkend, maar er is nog een andere manier waarop je mooie steden en natuur kunt bekijken: vanuit de lucht! Is een helikoptervlucht in Amerika, zoals New York of Grand Canyon het geld waard en hoe lang vlieg je dan? Wij vertellen je er alles over!

Helikoptervlucht Amerika: Grand Canyon

Als je denkt aan een helikoptervlucht in Amerika, dan denk je natuurlijk aan de Grand Canyon. De gelukkigen die de Grand Canyon met eigen ogen hebben mogen zien, kunnen beamen dat het in het echt nog indrukwekkender is dan op foto’s of video’s. De immense grootte en pracht is met geen woorden te beschrijven en als je aan de rand van de Canyon staat, voel je je ineens heel klein. Maar zelfs als je de reguliere routes langs de noord- of zuidkant van de Grand Canyon volgt, zie je maar een heel klein deel ervan. Met een helikoptervlucht over de Grand Canyon krijg je een nog beter beeld van het natuurgebied in al haar glorie.

Boek een helikoptervlucht Grand Canyon met champagne lunch. Je vliegt dan 45 minuten vanaf Las Vegas, luncht in de Grand Canyon en vliegt weer 45 minuten terug naar Las Vegas. Kosten: vanaf 345 euro p.p. Deze tour is een enorme aanrader; Linda deed het in 2009.

helikoptervlucht New York
Linda tijdens een helikoptervlucht in New York in 2010. Foto & copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Helikoptervlucht Amerika: New York City

New York is een drukke stad. Als je er rondloopt zijn er voortdurend indrukken door middel van hoge gebouwen, heel veel verkeer, mensen, geluiden en lichten. Dit kan heel inspirerend en indrukwekkend zijn, maar na een paar dagen in New York wil je de rust misschien wel opzoeken. Voor liefhebbers van New York is een helikoptervlucht over de stad aan te raden. Vanuit de lucht krijg je een mooi uitzicht over de intensiteit van de stad zonder alle lawaai van het verkeer. Zie het Vrijheidsbeeld vanuit een unieke hoek en vlieg langs Central Park en het Empire State Building. Houdt er rekening mee dat de vluchten over New York vaak niet lang duren.

Boek bijvoorbeeld deze complete helikoptervlucht over New York vanaf €282 p.p. (15 minuten)

helikoptervlucht las vegas
De Las Vegas Strip gezien vanuit de helikopter

Helikoptervlucht Amerika: Las Vegas

Een zee van lichtjes midden in de woestijn, dat is Las Vegas. Als je naar Las Vegas rijdt in het donker, zie je van ver de stad al van mijlenver liggen. In de avond is het heel leuk om over de Strip te lopen en te genieten van de grootsheid van de hotels en casino’s in de stad met geen enkele andere bron van licht in de wijde omgeving. Een helikoptervlucht over Las Vegas is daarom vooral leuk om te doen in de avonduren. Je vliegt een rondje rond de Stratosphere Tower, op en neer over de Strip en dat was het dan alweer.

Boek hier een helikoptervlucht Las Vegas in de avond over de Strip vanaf €64 p.p. (10-12 minuten)

helikoptervlucht alaska
Mendenhall Glacier Tour in Alaska. Foto en copyright: TEMSCO Helicopters/temscoair.com

Helikoptervlucht Alaska

Door de ruige natuur zijn veel plekken in Alaska alleen bereikbaar per vliegtuig of helikopter. Vlieg over de gletsjers voor een ongeevenaarde ervaring en het beste uitzicht op de prachtige natuur van deze staat. Zo kun je kiezen voor een helikoptervlucht rond Juneau en hondenslee-tour (€508 p.p. voor 2,5 uur) of voor een helikoptervlucht rond Juneau en een wandeltocht over een ijsveld (€288 p.p.).

Helikoptervlucht Hawaii

Helikoptervlucht Hawaii

Hawaii is voor veel mensen een droombestemming. Zon, zee, stranden, watervallen en ongerepte natuur zijn de hoogtepunten van Hawaii. De natuur op de eilanden is veelal nog intact en wordt goed beschermd en onderhouden door de inwoners. Grote delen van de eilanden zijn niet te bereiken door de ruige landschappen. Met een helikoptervlucht kun je deze toch bekijken en dat is het geld zeker waard. Het eiland van Kauai biedt naast de normale eiland tours ook helikoptervluchten naar de enige echte Jurassic Falls, waar de originele film Jurassic Park werd opgenomen. Ook heeft Hawaii een paar actieve en non-actieve vulkanen die je vanuit de lucht veilig kunt zien. Enige tips voor een helikoptervlucht Hawaii:

Hollywoodsign en helikopter

Helikoptervlucht Los Angeles

Los Angeles is een stad met bergen en heuvels, mooie stranden, downtown LA met haar mooie skyline, het Hollywood Sign en de enorme huizen van sterren. Inclusief LA traffic ben je dagen bezig om alles te kunnen zien. Gelukkig kan het ook sneller en spectaculairder: vanuit een helikopter doe je dit in een klein uurtje. Met een helikopter kom je heel dichtbij het Hollywood Sign en krijg je een heel goed idee van hoe mooi en divers Los Angeles is.

Er zijn verschillende aanbieders met een helikoptervlucht in Los Angeles:

Chicago skyline
Chicago skyline vanuit de helikopter

Helikoptervlucht Amerika: Chicago

Ook Chicago kun je vanuit de lucht ontdekken met verschillende tours. In het donker doe je bijvoorbeeld de Chicago Helicopter Tour Nighttime Experience: €132 voor 15 minuten.

Heb jij wel eens een helikoptervlucht in Amerika gemaakt?

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *