Hawaii: bezienswaardigheden in de Aloha state

Hawaii: bezienswaardigheden in de Aloha state

Hawaii: bezienswaardigheden in de Aloha state

0
0

Hawaii is de vijftigste – en daarmee jongste – staat van de Verenigde Staten. De staat bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden in de Stille Oceaan. De oppervlakte van de complete staat bedraagt ongeveer 28.400 vierkante meter, waarop ongeveer 1,42 miljoen inwoners leven. De eilanden op Hawaii zijn van vulkanische oorsprong. De vulkanen Kilauea en Mauna Loa op het grootste eiland zijn nog steeds actief. De staat is voor een groot deel afhankelijk van inkomsten uit toerisme. In dit artikel lees je meer over Hawaii en haar bezienswaardigheden.

De bekendste steden in Hawaii

De belangrijkste eilanden vormen de Hawaïaanse eilanden-archipel. De grootste acht eilanden zijn: Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kaho’olawe, Maui en Hawaï (het grootste eiland, dit wordt ook wel The Big Island genoemd). Oahu is het meest bevolkte en ontwikkelde eiland en heeft de meeste Hawaii bezienswaardigheden. De hoofdstad ligt ook op dit eiland en heet Honolulu. Dit betekent letterlijk beschermde baai. Honolulu is één van de belangrijkste steden. Andere bekende steden zijn Pearl City en Hilo. Hawaii is onderverdeeld in 5 county’s.

Hawaii

Geschiedenis van Hawaii

Sinds 400 wordt Hawaii bewoond door Polynesiërs. De eerste officiële Europese ontdekker van de eilanden was James Cook, een Britse zeevaarder. Hij ontdekte de eilanden in 1788 tijdens zijn derde wereldreis. In 1810 veroverde Kamehameha I de Hawaïaanse eilanden. Hij stichtte het Koninkrijk Hawaï. De eilanden wisten in het grootste deel van de 19e eeuw een onafhankelijke staat te blijven. In 1898 grepen de Amerikanen de macht. Pearl Harbor is zeer bekend vanwege de belangrijke historie. Bij de aanval op Pearl Harbor door de Japanners werden ruim 2400 Amerikanen gedood. Dit leidde rechtstreeks tot de Amerikaanse betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog. In 1959 trad Hawaii als 50e staat toe aan de Verenigde Staten.

hawaii bezienswaardigheden
Het Hilton hotel aan Waikiki Beach in Honolulu

Hawaii bezienswaardigheden

Een van de aantrekkingskrachten van Hawaii is de natuurlijke schoonheid. Van de acht grote eilanden zijn er zes te bezoeken door toeristen. Waikiki is de grootste trekpleister voor toeristen, vanwege de vele hotels en het bekendste strand, Waikiki Beach. Oahu is het meest bezochte eiland.

Onze gastauteur Bibi ging er ook heen. Lees haar artikel met tips over Oahu hier en haar artikel met tips voor Kauai en Maui hier.

hawaii bezienswaardigheden

Op het eiland Hawaii vind je vele bezienswaardigheden, zoals het Hawaï Volcanoes National Park. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit nationaal park zie je de resultaten van 30 miljoen jaar vulkanisme. Het heeft een nieuw soort land gecreëerd met een uniek ecosysteem en dat is razend interessant! Het park heeft een oppervlakte van ruim 1300 vierkante meter. Een andere mooie bezienswaardigheid in de natuur zijn de Akaka Falls. Deze liggen ook op het eiland Hawaii. In dit park kun je de overweldigende Akaka waterval van 129 meter hoog bekijken.

hawaii bezienswaardigheden

Tijdsverschil in en reizen naar Hawaii

In Hawaii hanteren ze de Hawaiian Standard Time. Hierdoor is het 12 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede zondag in maart en de laatste zondag in maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 11 uur vroeger. Je doet er lang over om naar het eiland te reizen. Wanneer je vanaf Schiphol naar de hoofdstad Honolulu vliegt, doe je er ongeveer 20 uur over. Meestal heb je een tussenstop in je vlucht.

Tip: goedkope vliegtickets naar Hawaii scoren? Vergelijk ticketprijzen op Tix.nl!

Klimaat Hawaii

Hawaii heeft een tropisch klimaat. Hierdoor zijn er weinig temperatuursverschillen en is het weer meestal constant. Wel kent men twee seizoenen: zomer en winter, alhoewel het in de winter niet heel erg koud wordt. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 30 graden. Door de passaatwinden wordt het vaak niet warmer dan zo’n 32, 33 graden. In de winter is dat 27 graden. Af en toe zijn er orkanen. Een uitzondering: op de bergtoppen kan het wat koeler worden en op de hoogste bergtoppen van de eilanden kan het sneeuwen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *