Home Over de VS Handbagage regels Amerika (en andere landen)
Handbagage regels Amerika (en andere landen)

Handbagage regels Amerika (en andere landen)

0
0

Wat zijn de handbagage regels voor Amerika. Mag je drinken meenemen? En kun je je duty free aankopen gewoon meenemen in het vliegtuig? De handbagage regels voor Amerika lees je hier.

De regels voor handbagage naar Amerika

Elke passagier mag één transparant zakje met een inhoud van één liter meenemen, waar je flesjes met vloeistoffen en gels in kunt doen. De vloeistoffen moeten eenvoudig in het zakje passen en het zakje moet dicht kunnen. Je kunt bijvoorbeeld een ziplock bag gebruiken van bijvoorbeeld IKEA. Alle verpakkingen met vloeistof moeten een inhoud van 100 milliliter of minder hebben. Stel, je neemt alleen handbagage mee, neem dan mini verpakkingen shampoo, douchegel, scheerschuim, bodylotion en tandpasta mee. Of koop alles in de VS, dat kan natuurlijk ook. Deze handbagage regels gelden overigens ook voor alle landen in de Europese Unie. De regels in Amerika en in Canada zijn soortgelijk.

Lees hier alles wat je wilt weten over de regels rond vliegen naar Amerika.

Handbagage regels

Laptop meenemen in handbagage

Lees ons artikel over het laptopverbod op vluchten naar Amerika hier. Het is vooralsnog niet bekend of het echt wordt verboden om elektronica als laptops, tablets en e-readers mee te nemen in de handbagage.

Water meenemen in je handbagage

Je mag gerust water meenemen in je handbagage. Het is afhankelijk van de plek waar je door de security gaat op Schiphol. Is dat bij de nieuwe machines, dan hoef je het flesje niet eens leeg te drinken. Op andere plekken op Schiphol moet dat dan weer wel (vaak is dit bij de vleugel waar de goedkopere vluchten vandaan gaan). In dat geval drink je gewoon je flesje leeg en kun je het na de security weer vullen. Dat scheelt je al snel een paar euro voor een fles mineraalwater. Je kunt natuurlijk ook mineraalwater kopen bij de kiosk.

Handbagage regels: taxfree aankopen

Taxfree aankopen mag je gewoon meenemen in het vliegtuig. Mocht je een vloeistof kopen, zoals een fles alcoholische drank, dan wordt de plastic tas met je aankoop gesealed. Het kan ook voorkomen dat je je aankoop pas bij het boarden van het vliegtuig krijgt. Hij staat dan voor je klaar bij de slurf. Deze tas moet dicht blijven: je kunt geen fles alcohol leegdrinken in het vliegtuig. Ook wanneer je een overstap op Schiphol maakt en daarna door moet reizen, dan kun je gewoon je taxfree aankopen meenemen als het vloeistoffen zijn.

Handbagage regels taxfree

Babyvoeding vliegtuig

Er gelden speciale regels voor babyvoeding* in het vliegtuig. Uiteraard zijn deze regels soepeler, zodat je voldoende babyvoeding kunt meenemen tijdens je reis. Vloeibare babyvoeding mag je meenemen in hoeveelheden hoger dan 100 milliliter. Je mag echter niet meer dan 100 ml gekookt water meenemen. Vaak kan de luchtvaartmaatschappij je gewoon helpen met het opwarmen van water om een flesje mee te maken. MiniMe zette de mogelijkheden van verschillende grote vliegtuigmaatschappijen online in een overzichtelijk artikel.

* Het kan zijn dat de luchtvaartmaatschappij twijfelt aan de inhoud van een pakje of potje kant-en-klare babyvoeding. Het is mogelijk dat je het potje of pakje open moet maken.

Op de website van Schiphol kun je meer lezen over de handbagage regels.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *