Home Reisgids Bezienswaardigheden Griffith Observatory sterrenwacht in Los Angeles
Griffith Observatory sterrenwacht in Los Angeles

Griffith Observatory sterrenwacht in Los Angeles

0
0

Zonder twijfel één van de allermooiste uitzichten in Los Angeles vind je bij Griffith Observatory in Griffith Park. Met een uitzicht op het Hollywood Sign, downtown Los Angeles en de Stille Oceaan en omgeven door stilte en natuur, mag een bezoek aan de sterrenwacht Griffith Observatory niet op je to-do lijstje ontbreken.

Geschiedenis van Griffith Observatory

Griffith Observatory is een volledig functioneel observatorium. Het werd gebouwd van 1933 tot de opening in 1935. Het observatorium bevindt zich in Griffith Park aan de zuidzijde van Mount Hollywood en kijkt uit over de hele stad. Dit gebouw is al vaker als backdrop gebruikt in bekende films zoals Transformers (2007), La La Land (2016) maar ook al in 1955 in Rebel Without a Cause met James Dean en in The Terminator uit 1984. Vooral na de renovatie in 2007 is het gebouw één van de meest geliefde uitkijkpunten van de stad geworden.

Griffith Observatory Downtown

Griffith Observatory: uitzicht over Los Angeles

Gelegen aan de zuidzijde van Mount Hollywood op een hoogte van 346 meter is het 360 graden uitzicht adembenemend. Vanaf de voorkant heb je al direct een prachtig uitzicht op de Hollywood Sign en de grote oceaan aan de oostzijde. Je kunt helemaal om het gebouw heen lopen voor meer uitzichten op Downtown LA, Hollywood en de rest van de stad.

Een ritje door Hollywood Hills

Griffith Observatory is vanaf Hollywood binnen vijftien minuten met de auto te bereiken. Via Hollywood Blvd sla je bij Highland Ave af naar het noorden. Bij Franklin Ave sla je af naar rechts en rijdt vervolgens 2,5 km door naar Western en slaat links af. Je volgt de weg tot je via Fern Dell Drive de ingang van Griffith Park bereikt. De weg omhoog is een slalom tussen de Hollywood Hills, en geeft je een voorproefje op de fantastische uitzichten die je te wachten staan. Er is een parkeerplaats bij het observatorium (parkeren kost $4 per uur). Je kunt je auto ook gratis parkeren langs de weg die naar boven richting de Observatory loopt.

griffith observatory

Hiken met uitzicht over LA

Als je extra energie hebt, kun je ook de hike naar de Observatory wagen. Je kunt je auto beneden in Griffith Park parkeren en vervolgens de trails naar boven volgen. Deze hike is vrij zwaar maar met een rustig tempo goed te doen. Neem wel veel water mee want door de ligging op de zuidzijde is er, behalve een enkele boom hier en daar, weinig schaduw op het pad.

In onderstaande video (vanaf 5.02) heb je een prachtig zicht op Griffith Observatory.

Griffith Observatory openingstijden

Het terrein rondom Griffith Observatory is zeven dagen per week geopend van zonopkomst tot 22:00 uur. Het gebouw zelf is zes dagen per week geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 22:00 uur, en in het weekend van 10:00 tot 22:00 uur. Hoewel het massatoerisme bij Griffith Observatory vooralsnog uitblijft, kunnen de parkeerplekken snel bezet raken. De meest rustige tijden zijn doordeweeks voor 10:00 of na 20:00 uur. Houd er rekening mee dat als je in de middag of in het weekend gaat, je verder weg zult parkeren en je dus de steile weg omhoog zult moeten lopen.

Toegangsprijs

Een bezoek aan het terrein rondom Griffith Observatory is gratis, ook voor de tentoonstelling binnen in betaal je niks. Tickets voor de Samuel Oschin Planetarium Shows kosten $3 voor kinderen en $7 voor volwassenen.

Meer informatie over toegang, shows en evenementen vind je op de website van Griffith Observatory.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *