Home Over de VS Praktische info Grens oversteken Canada Amerika: dit moet je weten
Grens oversteken Canada Amerika: dit moet je weten

Grens oversteken Canada Amerika: dit moet je weten

0
1

Het Amerikaanse continent heeft geen open grenzen zoals in Europa. Vanuit Nederland kun je eenvoudig en meestal zonder controle de grens oversteken naar Duitsland of België, maar in Amerika is dat wel anders. Voor toeristen die in het noorden van het land op vakantie zijn, is het een aantrekkelijk idee om de Canadese grens op te zoeken, om nog een land op hun lijstje te kunnen zetten en bepaalde bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Prima idee! Maar het is van tevoren toch heel goed om te weten wat je kunt verwachten en welke regels er hier gelden. Vandaar ons artikel: Grens oversteken Canada Amerika: dit moet je weten.

Grens oversteken Ccanada Amerika: per vliegtuig of met de auto

Het is als eerste belangrijk om te weten dat veel afhangt van de manier waarop je de grens oversteekt. Als je vliegt, gelden uiteraard de normale regels die je gewend bent met vliegen. Zoals je voor Amerika een ESTA nodig hebt, heb je voor Canada een eTA (Electronic Travel Authorization) nodig. Deze kun je online aanvragen via de Canadese overheid en is meerdere jaren geldig. De kosten zijn 5 euro. Je hebt geen eTA nodig als je met de auto de grens oversteekt.

In dit artikel gaan we er vanuit dat je met een auto of camper de grens tussen Canada en Amerika wilt oversteken. Alle informatie die je dus verder zult lezen geldt voor grondvervoer en de grondgrens tussen Amerika en Canada.

Mag je zomaar de Canadese grens over?

Ja, als Nederlandse toerist mag je gewoon de grens oversteken van Amerika naar Canada en terug van Canada naar Amerika. Dit mag ook met je huurauto of camper die je in Amerika hebt gehuurd. Wat niet mag, is een huurauto of -camper in Canada inleveren. Je zult dus altijd terug de grens naar Amerika over moeten.

Op verschillende plekken grens oversteken Canada Amerika

De grens tussen Amerika en Canada is bijna 9.000 kilometer lang. Je kunt natuurlijk niet overal de grens oversteken. Hier zijn officiële grensovergangen voor die je moet gebruiken als je legaal het land binnen wilt. De grote grensovergangen, meestal gelegen langs een snelweg, zijn 24 uur per dag open. De kleinere overgangen hebben beperkte openingstijden. Hier vind je een overzicht van grensovergangen en de openingstijden. Houd rekening met lange wachttijden bij de grote grensovergangen, zoals in de buurt van Niagara Falls. Plan hier altijd een uur of twee extra voor in.

Ik ging overigens vanuit Toronto naar de Niagara Falls: een waanzinnige ervaring en zeker aan te raden!

Welke papieren heb je nodig om de Canadese grens over te steken?

Om de grens tussen Canada en Amerika over te mogen steken heb je bij aankomst alleen een geldig paspoort nodig. Bij de grensovergang moet je wat papieren invullen voor een tijdelijk visum. Voor dit visum betaal je ongeveer 8 euro. Bewaar de papieren goed tot je terug in Amerika bent. Hierdoor zal de grensovergang terug een stuk sneller gaan en hoef je ook niet opnieuw te betalen. Hieraan zien ze namelijk dat je alleen voor korte tijd op bezoek was in Canada. Het visum dat je krijgt is geldig voor 90 dagen. Neem ook Canadese dollars mee. Amerikaanse dollars kun je vanaf de grens niet gebruiken.

Tip: Creditcard nodig? Vraag hem aan via American Express

Regels voor het invoeren van producten

Ga je de grens oversteken Canada Amerika? Bij het invoeren van producten naar Canada is het belangrijk om te weten dat je alle levensmiddelen aan moet geven. Verse levenswaren zoals vlees, eieren, groente en fruit mogen niet worden ingevoerd. Alcohol mag worden ingevoerd door personen van 19 jaar of ouder. Hier geldt een maximaal van 1 fles (1 liter) sterke drank, 2 flessen (1,5 liter totaal) wijn en 8,5 liter bier. Per reiziger vanaf 19 jaar mag je 200 sigaretten en 50 sigaren invoeren. Indien je meer 10.000 Canadese dollars in contanten bij je hebt, moet je dit ook aangeven. Verder is het altijd handig een medisch paspoort mee te brengen voor medicatie die je bij je hebt.

Grens oversteken Canada Amerika: wees rustig

Wees altijd rustig bij de grensovergang. Ze kunnen vragen stellen over jouw bezoek, beantwoord deze gewoon serieus. Hier geldt hetzelfde als bij de immigratie op het vliegveld als je Amerika binnen komt: het is hier niet het moment voor grapjes of nerveus zijn. Vul de papieren naar waarheid in en geniet verder van je trip!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(1)

  1. ik wil van canada,Vancouver per huurauto naar De usa.heb ik dan ook een Esta formulier nodig om de USA binnen te komen Voor de reis naar Canada heb wel al een ETA formulier. of kan ik net als voorheen bij de de grens bij de usa post een visum kopen gaarne bericht

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *