Home Reisgids Staten Andere staten Arizona Grens oversteken Amerika Mexico
Grens oversteken Amerika Mexico

Grens oversteken Amerika Mexico

0
0

Ja, we gaan het hebben over de meest besproken grens van de afgelopen jaren: de grens tussen Amerika en Mexico. En wel hoe je hier veilig, legaal en eenvoudig kunt oversteken. De grens is meer dan 3000 kilometer lang. Op ongeveer een derde van de grens is er een fysieke grens aanwezig. Deze hekken zijn maar op een klein aantal plekken streng beveiligd. De staten Californië, Texas, New Mexico en Arizona delen een grens met Mexico. Wij vertellen je alles over de grens oversteken tussen Amerika en Mexico.

Grens Amerika Mexico oversteken: hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om van de Verenigde Staten naar Mexico te gaan. Je kunt natuurlijk met het vliegtuig, maar ook met de auto, het openbaar vervoer en lopend. Als je een auto hebt gehuurd bij een Amerikaans bedrijf, weet dan dat jouw auto in Mexico niet verzekerd is. We raden dan ook niet aan om hiermee de grens over te steken. Vanuit verschillende steden (bijvoorbeeld San Diego) kun je een tram pakken die bij de grens stopt en dan lopend de grens overgaan.

grens oversteken amerika mexico

Oversteekpunten Californië – Mexico

Er zijn 48 officiële oversteekpunten waar mensen legaal de grens over kunnen. Deze oversteekpunten zijn meestal voor autoverkeer of voetverkeer. De beste manier om vanuit San Diego de Mexicaanse grens over te steken is de Blue Line tram te nemen en uit te stappen bij station San Ysidro/Intl Border. Vanuit hier kun je lopend de grens oversteken. Aan de andere kant van de grens ligt de Mexicaanse stad, Tijuana. Andere oversteekpunten in Californië zijn Tecate of Calexico naar Mexicali.

Oversteekpunten Arizona – Mexico

Vanuit Arizona kan je via de Nogales-Morley Gate lopend de grens oversteken. Aan de Amerikaanse kant zijn er verschillende parkeerplaatsen waar je je auto voor $5 – $10 kunt achterlaten om vervolgens gebruik te maken van de voetgangersoversteek. Andere grensovergangen in Arizona zijn Douglas en San Luis, beide met een auto over te steken.

Oversteekpunten New Mexico – Mexico

Vanuit New Mexico kun je op drie verschillende plekken de grens oversteken naar de Mexicaanse staat Chihuahua. Deze plekken zijn Antelope Wells, Columbus en Santa Teresa. Columbus is de grootste oversteek met jaarlijks een kwart miljoen auto’s en een kwart miljoen voetgangers.

grens oversteken Amerika Mexico
Uitzicht op El Paso (VS) en Ciudad Juárez (Mexico) vanuit El Paso. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Oversteekpunten Texas – Mexico

Texas heeft veruit de meeste oversteekpunten naar verschillende staten in Mexico. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit El Paso de grens over naar Ciudad Juarez via een aantal bruggen. Ook in Del Rio, Eagle Pass en Laredo zijn er meerdere oversteekpunten voor auto- en voetverkeer.

Klik hier voor een volledig lijst van grensovergangen tussen Amerika en Mexico

Wat heb je nodig om legaal de grens over te steken tussen Amerika en Mexico?

Voor Mexico heb je geen visum nodig als je het land niet meer dan 180 dagen als toerist bezoekt. Je hoeft alleen een paspoort te hebben dat geldig is gedurende de lengte van jouw verblijf en een retour- of doorreisticket te kunnen tonen. Bij aankomst krijg je een toeristenvisum in je paspoort dat 180 dagen geldig is. Ook moet je een aantal papieren invullen en als je langer dan een week blijft, betaal je een bedrag van 330 peso (ongeveer 15 euro). Jouw Nederlandse rijbewijs is in Mexico ook gewoon geldig. Je hebt niet per se een internationaal rijbewijs nodig, maar als je deze voor jouw gevoel liever wel op zak hebt, kun je die voor € 18,95 ophalen bij de ANWB.

Grens oversteken Amerika Mexico: importeren producten

Als je de grens oversteekt naar Mexico vanuit Amerika en terug, moet je weten wat je wel of niet mag meenemen. Er is een invoerverbod voor vers vlees, groente, fruit en ingeblikt varkensvlees. Personen van 18 jaar of ouder mogen alcohol importeren en wel 6 liter wijn of 3 liter andere alcoholische dranken. Ook mogen zij tabak invoeren: 200 sigaretten, 25 sigaren of 200 gram tabak. Verder mag je overige goederen (inclusief souvenirs) invoeren tot 500 dollar als je vliegt en tot 300 dollar als je via land de grens oversteekt.

Lees ook: de grens tussen Amerika en Canada oversteken

Veilig de grens oversteken tussen Amerika en Mexico

Bij de grens zal je gecontroleerd worden op papieren en de spullen die je meeneemt. Over het algemeen zijn de grensovergangen en de aangrenzende steden aan beide kanten veilig, maar het is belangrijk dat je je bewust bent van de spanningen die er heersen en je hier dus rustig blijft, je aan alle regels houdt en eerlijk antwoord geeft op de vragen van de douaniers.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *