Home Reisgids Bezienswaardigheden Gratis naar het Intrepid Museum in New York?
Gratis naar het Intrepid  Museum in New York?

Gratis naar het Intrepid Museum in New York?

0
0

Ga je binnenkort naar New York City en wil je een interessant museum bezoeken? Vanaf april kun je op verschillende data in 2019 gratis naar het Intrepid Sea, Air & Space museum. En dat is niet zomaar een museum: de USS Intrepid is namelijk een oud vliegdekschip! En een super leuk uitje voor het hele gezin.

Lees ook: dit zijn de goedkoopste hotels in New York City

Wat is de USS Intrepid?

De USS Intrepid was onderdeel van de Amerikaanse marine tijdens de tweede wereldoorlog. Inmiddels ligt het aan een pier in de Hudson. Sinds 1982 is het het Intrepid museum. Niet alleen het vliegdekschip is bijzonder overigens: er zijn allerlei bijzondere dingen te zien. Het museum ligt in de wijk Hells Kitchen, aan de westkant van Manhattan. Het adres: Pier 86, op de hoek van 12th Ave. & 46th Street.

uss intrepid uss growler
Aan boord van de USS Growler. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Bezienswaardigheden USS Intrepid museum

In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezoeken. In het Space Shuttle Pavilion vind je bijvoorbeeld de Enterprise space shuttle. Maar dat is niet alles! Je kunt ook een echte duikboot in. De USS Growler is de enige onderzeeër die bewapend was met guided missiles die open is voor publiek. Op het vliegdekschip buiten staat de aircraft collection: een verzameling bijzondere vliegtuigen. Zo staat er onder andere een concorde van British Aiways, de Lockheed A-12 Blackbird en een oud Tiger F11 toestel van de Blue Angels.

Gratis naar de USS Intrepid in New York

In 2019 kun je op één vrijdag per maand (tussen april en oktober) gratis naar het Intrepid Sea, Air & Space Museum. Je hebt gratis toegang als je tussen 17.00 en 21.00 het museum bezoekt op deze data:

  • 26 april
  • 31 mei
  • 21 juni
  • 19 juli
  • 16 augustus
  • 27 september
  • 25 oktober

Dat scheelt je al gauw 33 dollar (voor volwassenen) en 24 dollar (voor kinderen tussen de 5 en 12)! Maar ook als je voor het Intrepid museum moet betalen is het de moeite waard. Ik was er samen met mijn nieuwbakken man tijdens onze huwelijksreis in 2010 en het was één van de leukste uitjes.

Meer info over het Intrepid museum vind je op de website.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *