Home Reisgids Bezienswaardigheden Gratis activiteiten in Los Angeles: onze top vijf
Gratis activiteiten in Los Angeles: onze top vijf

Gratis activiteiten in Los Angeles: onze top vijf

0
0

Los Angeles is een stad met veel luxe en rijkdom. Als toerist merk je dat veel activiteiten op vakantie een prijskaartje hebben, en dit kan ertoe leiden dat je algauw meer uitgeeft dan je eigenlijk voor ogen had. Toegangskaarten voor attractieparken, buskaartjes voor een toeristische rit door de stad of zelfs een strandbezoek waar je algauw $10 of $15 kwijt bent voor het parkeren. Maar gelukkig kennen wij de ins en outs van Los Angeles en kunnen wij jou verzekeren dat plezier niet duur hoeft te zijn. Dit zijn onze vijf beste tips voor gratis activiteiten in Los Angeles.

gratis activiteiten in los angeles santa monica pier

Hangen op Santa Monica Pier & Beach

Rondom Santa Monica Beach zijn er veel parkeerterreinen waar je rond de $10 en $15 betaalt voor toegang met de auto. Het voordeel van deze parkeerterreinen is dat je vlak naast de Pier en het strand parkeert en daarom niet ver hoeft te lopen. Er zijn echter parkeergarages niet ver van het strand vandaan waar je de eerste 90 minuten geheel gratis parkeert; en dit zonder aankoop. Het dichtstbij het strand is Parking Structure 6, welke zich bevindt op het adres 1431 2nd Street. Vanaf hier is het een kleine 500 meter tot de Santa Monica Pier. Er zijn meerdere parkeergarages waar je 90 minuten gratis geparkeerd staat; deze bevinden zich bijvoorbeeld ook op 4th Street. Als je Santa Monica Boulevard rijdt, zie je vanzelf de geel met blauwe “P” bordjes die je kunt volgen. Het grote voordeel, naast de gespaarde kosten, van parkeren in de garages, is dat je ook makkelijk een bezoek kunt brengen aan het ontzettend gezellige Third Street Promenade.

gratis activiteiten in los angeles griffith observatory

Genieten van de rust bij Griffith Observatory

Een bezoek aan Griffith Observatory mag niet ontbreken in de lijst met gratis activiteiten in Los Angeles. Vanaf Griffith Observatory heb je een prachtig uitzicht over de stad en geniet je van de stilte in de bergen. Parkeren op het terrein bovenaan is sinds begin 2017 niet meer gratis, maar langs de kant op de weg naar boven (of weer naar beneden, voorbij de Observatory) parkeer je nog wel gratis.

gratis activiteiten in los angeles

Gratis activiteiten in Los Angeles: hiken in de Hollywood Hills

Voor de actievelingen onder ons is hiken een must-do in Los Angeles. De bergen lenen zich enorm goed voor een hike met een uitzicht om over naar huis te schrijven. De moeilijkheidsgraad van de hikes variëren per trail en je kunt al zonder al teveel uithoudingsvermogen een prachtige hike maken, bijvoorbeeld Hollyridge Trail, waar je heel dichtbij de fameuze Hollywood letters komt voor het perfecte fotomoment. Ben je goed fit? Ga dan naar Runyon Canyon, waar je keus hebt uit verschillende trails. Parkeren kun je kosteloos in de buurt van de ingangen. Let op: vanwege de drukte, kan het zijn dat je een klein stukje moet hiken tot je bij de ingang komt.

gratis activiteiten in los angeles
De Endeavor op weg naar het California Science Center

California Science Center en Memorial Coliseum

In downtown Los Angeles bevindt zich het California Science Center, leuk voor kinderen en volwassenen die zich interesseren in wetenschap. Sinds 2012 staat hier tevens de space shuttle Endeavour, die je gratis kunt bezoeken. Hier moet je wel vooraf kaarten voor reserveren. Naast het Science Center staat het Los Angeles Memorial Coliseum. In dit sportstadion werden de Olympische Spelen van 1932 en 1984 gehouden. Ook in 2028 zullen de Olympische Spelen hier worden gehouden. Als je een sportfan bent, dan wil je deze gratis activiteiten in Los Angeles niet missen.

Kunst en cultuur in de musea van Los Angeles

Musea zijn veelal niet gratis, maar in Los Angeles hebben veel musea bepaalde vaste dagen waarop je gratis naar binnen kan. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *