Home Reisgids Bezienswaardigheden Grand Canyon zipline in Grand Canyon West
Grand Canyon zipline in Grand Canyon West

Grand Canyon zipline in Grand Canyon West

0
0

Er zijn niet genoeg woorden om de schoonheid van de Grand Canyon te beschrijven. Deze vijf miljoen jaar oude kloof met een schitterend landschap moet je gewoon in het echt gezien hebben. Er zijn verschillende manieren om de Grand Canyon te ontdekken, maar eentje steekt er met kop en schouders bovenuit: de Grand Canyon zipline. Benieuwd hoe de kloof van Bird’s Eye View eruit ziet? Geniet dan van het uitzicht vanaf de zipline!

Ziplinen over de Grand Canyon

De zipline over Grand Canyon West is de perfecte activiteit voor avonturiers en sensatiezoekers. Want stel je maar eens voor: je bungelt met je benen los op grote hoogte boven de Grand Canyon en je zoeft met een snelheid van 80 kilometer per uur over dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Daar moet je wel stalen zenuwen voor hebben! Maar het is er wel eentje voor op de bucketlist want je zweeft niet elke dag over een kloof.

Lees ook: ons uitgebreide artikel over Grand Canyon National Park

grand canyon zipline
Grand Canyon National Park. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Waar is de Grand Canyon zipline?

De Grand Canyon zipline vind je op Hualapai Ranch van de gelijknamige stam. De zipline in de Grand Canyon ligt op ongeveer anderhalve kilometer van de wereldberoemde Skywalk. De zipline laat je bijna 300 meter boven de grond van een zijklif van de Westkant zoeven. Natuurlijk wordt je eerst in een harnas gehesen en krijg je een veiligsheidsdemonstratie te zien.

grand canyon zipline
Foto: www.grandcanyonwest.com

Twee parcours, keer vier banen

De attractie is op 2 januari 2018 geopend. Het bedrijf schat dat er elk jaar ongeveer 350.000 mensen al ziplinend over de Grand Canyon zullen zoeven. De zipline bestaat uit twee verschillende parcours met elk vier banen. Het is dus mogelijk om samen met drie reisgenoten tegelijkertijd van het uitzicht te genieten. De eerste zipline is ongeveer 335 meter lang.  De tweede is steiler en bijna 700 meter lang.

Zipline prijs

De kosten voor de Grand Canyon zipline zijn vanaf 89 dollar per persoon, voor beide banen. De kaartjes hoeven niet gereserveerd te worden en zijn alleen verkrijgbaar op de Hualapai Ranch bij de Grand Canyon West. De zipline is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9:00 uur tot 16:00 uur. Kijk op de website van Grand Canyon West voor meer informatie.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *