Home Reisgids Staten Andere staten Arizona Grand Canyon National Park: een park vol avontuur
Grand Canyon National Park: een park vol avontuur

Grand Canyon National Park: een park vol avontuur

0
0

Grand Canyon National Park: het park in Arizona waar Moeder Natuur al miljoenen jaren huishoudt. En dat maakt deze plek uniek en indrukwekkend. Grand Canyon National Park intimideert door zijn grootte, blinkt uit in rauwe schoonheid. Hij staat in de top vijf van grootste canyons ter wereld en met ruim zes miljoen bezoekers per jaar is het het op één na best-bezochte National Park van Amerika. Logisch, er is zoveel te beleven! In dit uitgebreide artikel vertellen we alles over de Grand Canyon bezienswaardigheden, zoals de South Rim en North Rim, de Skywalk, maar ook over de mooiste uitkijkpunten, over Grand Canyon hotels, waar je kunt overnachten in een lodge, hotel of met de camper en welke trails je echt niet mag missen.

Grand Canyon National Park

South Rim: avontuurlijk en begaanbaar

De Colorado River verdeelt de Grand Canyon in tweeën: de North en South Rim. Het meest populair is de South Rim met toegankelijke wegen en spectaculaire uitzichten die je kent van video’s en foto’s. De Grand Canyon South Rim is eenvoudig bereikbaar per auto: vanuit zowel Phoenix als Las Vegas ben je er in ongeveer 5 uur. Heb je één dag uitgetrokken voor je bezoek aan Grand Canyon National Park? Dan is Grand Canyon Village een goed startpunt voor jouw avontuur. Bezoek kort het bezoekerscentrum en vergaap je aan het uitzicht bij het naastgelegen Mather Point. Wil je zoveel mogelijk zien? Kies voor de scenic drive over de Hermit Road of, voor het meest magische gevoel, boek een helikoptervlucht.

grand canyon south rim
Als het vroeg is, is de Grand Canyon op z’n rustigst en mooist! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Grand Canyon National Park: voordelen van de South Rim

Het voordeel van de South Rim ten opzichte van de North Rim is dat er meer toeristische faciliteiten zijn, zoals kampeerplaatsen, duidelijk aangegeven trails en wc’s. Het nadeel? De South Rim is veel drukker, dus op sommige plekken struikel je over de andere toeristen. Op deze kaart kun je de belangrijkste points-of-interest bekijken. Hier staan ook fietsroutes en hiking trails op aangegeven.

Tip: Ook de Grand Canyon in het echt zien? Boek voordelige vliegtickets via Tix.nl!

Grand Canyon National Park: North Rim – vergapen aan uitzichten

Al is het zuiden populairder, sla de North Rim niet over. Minder bemind betekent minder toeristen en het is minstens zo spectaculair. De North Rim ligt driehonderd meter hoger. Het verbaast dan ook niet dat je het mooiste uitzicht ziet bij Point Imperial: het hoogste punt op 2.683 meter. De kleurcontrasten van de Painted Desert, de oneindigheid: awesome is het juiste woord.

Grand Canyon National Park entree prijs

De entree van het National Park is 35 dollar per auto of 30 dollar per motor. Kom je lopend, met de shuttlebus, op de fiets of met de Grand Canyon Railway, dan betaal je 20 dollar p.p. 

Tip: maak je een roadtrip, koop dan America the Beautiful pass. Met deze jaarpas kun je voor tachtig dollar bijna alle nationale parken, monumenten en recreatiegebieden bezoeken. 

grand canyon national park
Eindeloze vergezichten tijdens je hike. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Cruisen met huurauto en camper

De South Rim is toegankelijker dan de North Rim en is het hele jaar door bereikbaar. Het kampeerterrein is wel gesloten in de winter, evenals de hele North Rim.

Met je camper of huurauto kun je gemakkelijk door de Canyon rijden. Je krijgt bij het binnenrijden een kaart, zodat je precies weet welke route, welke kampeerplek of welk uitkijkpunt waar is. Je kunt hier meer informatie vinden over de campings in de Grand Canyon.

Tip: download de app Grand Canyon Audio Tour, dan heb je altijd een virtuele ranger bij de hand.

grand canyon

Hiken door de kloof

Houd je van hiken? Dan is dit park een walhalla! In twee dagen kun je afdalen naar de kern van canyon, tot je bij de rivier komt. Hier slaap je een nacht, waarna je weer terug omhoog moet hiken. Er zijn drie maintained trailsBright Angel Trail, de minder bekende (en veel steilere) South Kaibab Trail en de nog minder toeristische North Kaibab Trail. De eerste twee routes beginnen op de South Rim, de laatste op de North Rim. Je kunt een hike alleen doen, maar ook als een guided tour.

Voorbereiden op je hike

Er worden elk jaar 250 hikers gered uit de kloof, zorg dat je goed voorbereid bent! Zo moet je ALTIJD zelf water meenemen. Op de Bright Angel Trail zijn enkele waterpunten, maar bij de South Kaibab Trail bijvoorbeeld alleen bij het begin van de trail. Ben je in de canyon aangekomen, dan zijn er de kampeerplaatsen Indian Garden, Bright Angel en Cottonwood. Hier zijn ranger stations, water en noodtelefoons.

Natuurlijk kun je ook een klein stukje lopen. Er zijn een heleboel korte Rim-trails, variërend van een halve kilometer tot twintig kilometer. Deze vind je ook weer op deze kaart.

grand canyon national park
Met een muilezel kun je de canyon in zonder moe te worden! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Wat je nog meer kunt doen

Op een rivier die honderden kilometers door de canyon stroomt, is raften een spectaculaire activiteit. Ook een ritje op een muildier is een mogelijkheid. Je gaat dan met een groep andere toeristen en een begeleider de canyon in. Liever wat actiever? Ook fietsen in de Grand Canyon behoort tot de mogelijkheden! En je kunt tegenwoordig zelfs ziplinen in Grand Canyon West.

grand canyon north rim
Een schitterend uitzicht vanuit de North Rim Lodge

Grand Canyons hotels en lodging

Een comfortabele manier om te overnachten zijn de Grand Canyon hotels en lodges. Je hebt onder andere de Bright Angel Lodge & Cabins, de Thunderbird Lodge en het El Tovar hotel. Deze Grand Canyon hotels liggen allemaal in het nationale park. Vaak heb je een prachtig uitzicht, zoals bij de North Rim Lodge op de foto hierboven. Je moet al lang van te voren je lodge reserveren, vooral in de zomermaanden. Natuurlijk zijn er in de omgeving van het park ook heel veel Grand Canyon hotels te vinden.

skywalk op de north rim
Het uitzicht is mooi, maar het is er ook druk!

Grand Canyon Skywalk

De Grand Canyon Skywalk is een populaire attractie in Grand Canyon West. Het een is glazen brug die halfrond is en op 4000 feet (1219 meter) boven de canyon zweeft. Het gebied is eigendom van de Hualapai-indianen en de Skywalk wordt dan ook door hen uitgebaat. Eagle Point, waar je de Skywalk vindt, heeft nog meer bezienswaardigheden. Je kunt naar Native American Village, waar je meer leert over de indianen die in het gebied woonden, zoals de Navajo, Plains, Hopi, Havasupa en natuurlijk de Hualapai. Er worden ook native Amerikaanse dansen uitgevoerd en natuurlijk kun je er native spullen kopen. Met een shuttlebus wordt je door het hele gebied gereden. Je betaalt al snel rond de 67 dollar voor één ticket voor de Skywalk. Het is ook mogelijk om dit te combineren met een spectaculaire helikoptervlucht.

Tip: Lees hier al onze artikelen over de Nationale Parken in Amerika

Roadtrip door zuidwesten van Amerika

De dieprode kleur kenmerkt de kloof, met zijn South Rim en North Rim. Maar ook de omliggende parken, zoals Zion, Bryce Canyon, Arches en Canyonlands. Ze maken allemaal deel uit van het Colorado Plateau. Veel van deze Nationale Parken, evenals de Grand Canyon, staan op de lijst van UNESCO World Heritage. Een roadtrip samenstellen om ze allemaal te zien is echt een aanrader. Vergeet de dichtbij gelegen steden, zoals Las Vegas, San Francisco en Los Angeles niet. En rijd vooral een stuk langs de kust via Highway 1. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een georganiseerde rondreis!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *