Home Reisgids Steden New York City Goedkope vliegtickets naar Amerika
Goedkope vliegtickets naar Amerika
Warning: A non-numeric value encountered in /home/hurrayus/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1648

Goedkope vliegtickets naar Amerika

0
0

Het is zover! Je gaat op vakantie naar de VS. Je weet waar heen en wanneer, dus de zoektocht naar vliegtickets kan beginnen. Het enthousiasme daalt na het zien van de prijs naar een dieptepunt. Je begint te twijfelen en slaat de laptop spontaan weer dicht. Die mensen, die altijd maar weer op vakantie gaan en werkelijk geen geldboom hebben; hoe doen zij dit toch? Met onze tips boek je voordelige vliegtickets naar Amerika.

Update: 13-05-2017

Goedkope vliegtickets naar Amerika

Ik zal het maar direct toegeven: ik heb in de afgelopen zes jaar nooit meer dan €500 voor een retourticket betaald naar o.a. Los Angeles, Miami, New York en Chicago. Alleen een handvol mensen kent de ins en outs van het besparen op vliegtickets, en vandaag krijg jij, geheel gratis, een paar tips van de insiders.

Voordelige vliegtickets naar Amerika

Goedkope vliegtickets naar Amerika vinden

Één woord: vergelijkingssites. Er is geen betere manier om goedkope vliegtickets naar Amerika te vinden. Ik boek mijn vliegtickets naar Amerika altijd pas nadat ik de prijzen heb vergeleken via de websites Skyscanner, Vliegtickets.nl en WTC.nl – World Ticket Center. Kijk ook eens op websites van andere landen. Dezelfde vlucht kan op een Franse website bijvoorbeeld tweehonderd euro goedkoper zijn. Als je je goedkope vliegtickets naar Amerika gaat boeken via internet, dan maakt het niet elk waar je woont of via welke site je dat doet. Met een creditcard kun je je ticket overal veilig boeken en reviews zijn zo gevonden op Google.

Goedkope vliegtickets naar Amerika boeken: de juiste tijd

Het vinden van de beste deals kost tijd. In dit geval kan tijd je heel veel geld besparen. Als je direct wilt zoeken en boeken, heb je een grote kans dat je de beste deals misloopt. Investeer tijd en houd de prijzen in de gaten, die kunnen van dag tot dag namelijk honderden euro’s verschillen! Hou een week of twee dagelijks in de gaten hoe de trend is, zo krijg je een idee van de prijs die je kunt verwachten. Op dinsdag boeken is het goedkoopst. Daarnaast is het soms verstandig om te wachten op de Wereld Deal Weken van KLM (rond januari en september) voor goede prijzen.

Wees flexibel als je tickets gaat boeken

Wees flexibel. Bekijk eens hoeveel geld het je zou sparen als je een dag vroeger of later zou vertrekken. Hetzelfde geldt voor de luchthaven: als je bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf of Brussel vertrekt in plaats van Amsterdam, kan dit je honderden euro’s schelen op je goedkope vliegtickets naar Amerika. Hiervoor moet je wellicht wat eerder opstaan en soms vlieg je zelfs van Brussel terug naar Amsterdam, en het is aan jou of de moeite jou de korting waard is. Ook een overstap kan geld schelen. Bekijk je opties zodat je weet hoeveel je kunt sparen en weeg daarna af of het het waard is; houd rekening met extra benzinekosten of misschien een extra vliegticket.

Voordelige vliegtickets naar Amerika
Vertrek vanaf een andere luchthaven kan veel schelen. Foto en copyright: Lars Steffens/Flickr

Geduld en geluk voor goedkope vliegtickets naar Amerika

Soms moet je maanden wachten tot je een mooie deal gevonden hebt. Hier is geluk tevens van belang. Als je merkt dat de ticketprijzen sterk gedaald zijn, wacht je dan tot ze verder dalen, of sla je toe? Als je het in de gaten hebt gehouden, ken je de prijzen al en weet je dus een beetje wat je kunt verwachten. Sla toe zodra de prijzen gunstig staan, en anders check je de volgende dag weer. Zodra je een ticket voor een mooie prijs geboekt heb, blijf dan niet checken of het nog verder gedaald is.

Coupons en boekingskosten

Als je een deal gevonden hebt, kijk dan ook of je ergens een coupon kunt vinden. Kortingen op vluchten zijn  zijn weliswaar niet om over naar huis te schrijven, maar die twintig euro is toch mooi meegenomen. Als je online bij KLM.nl boekt dan betaal je geen reserveringskosten, terwijl je bij een telefonische boeking direct vijftien euro extra mag aftikken.

Voordelige vliegtickets naar Amerika: vergelijken

Bekijk meerdere websites als je geld wilt sparen. Er zijn verschillende websites die prijzen vergelijken. Hou je niet vast aan één bekende website, alleen omdat je daar eens eerder geboekt hebt. Als je niet zeker bent of de website waar je die spotgoedkope vlucht hebt gevonden wel te vertrouwen is, kun je heel gemakkelijk reviews opzoeken op Google. Het internet is inmiddels zo ver dat je reviews over het algemeen mag vertrouwen.

Welk vliegtickets heb ik nodig?

Kies je voor een Fly & Drive? Wil je weten hoe je eenvoudig je zitplek kunt upgraden of heb je andere praktische vragen rond het boeken van je vliegtickets naar Amerika? Of wil je weten wat je allemaal mag meenemen in het vliegtuig? Bekijk dan onderstaande artikelen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *