Home Reisgids Steden New York City Goedkope hotels New York: onze top 6
Goedkope hotels New York: onze top 6

Goedkope hotels New York: onze top 6

0
4

We geven het direct maar toe: het vinden van een goedkoop hotel in New York is niet zo makkelijk. Goedkope hotels New York zijn zeldzaam, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van wat je betaalbaar vindt. In dit artikel zetten we leuke, relatief goedkope hotels in Manhattan op een rijtje. De prijs per nacht: 125 tot 260 euro per nacht (per persoon). Houd er rekening mee dat wanneer je in je eentje reist, je vaak ook de gehele prijs voor de hotelkamer in je eentje betaald. Veel hotels in New York zijn betaalbaarder als je samen met iemand gaat.

Hudson Hotel

Het Hudson Hotel is een trendy hotel, vlak bij Columbus Circle en de zuidkant van Central Park. Binnen twee metrostation ben je van Columbus Circle op 42nd Street. Het Hudson Hotel heeft héle kleine kamers, daar moet je wel rekening mee houden. Je kunt met gemak rond het bed lopen, maar als je met z’n tweeën bent, dan wordt dat wat lastiger. Maar hé: who cares? Je bent in New York: het laatste wat je wilt is veel tijd in je hotel doorbrengen. Het hotel heeft een trendy bar en een restaurant. Ook is er een binnentuin, maar die schijnt vaak afgehuurd te zijn voor feesten.

Prijs: vanaf 298 euro* per kamer (2 personen)

goedkope hotels New York
Het Hudson Hotel in New York

Goedkope hotels New York: Pod 51

Pod 51 is een hotel in Midtown Manhattan, op ongeveer vier avenues (20 minuten lopen) van 5th Avenue. Een prima uitvalsbasis. Het is een hotel en hostel in één. Zo kun je bij Pod 51 losse bedden boeken op een slaapzaal. Ook zijn er privékamers voor twee personen met een eigen badkamer.

Prijs: vanaf 240 euro* per gedeelde kamer (2 personen)

goedkope hotels New York
Pod 51 in Midtown Manhattan

Yotel New York at Times Square

De naam is een beetje tricky: Yotel Times Square ligt namelijk niet echt aan Times Square, maar drie avenues er vandaan. Dat is al snel zo’n tien tot vijftien minuten lopen. En dat is natuurlijk een toplocatie! Yotel is een relatief nieuw design hotel met moderne features. Zo kun je zelf inchecken, je bagage afgeven bij een robot (ja, echt). Noëlle sliep er ook tijdens haar 24 uur in New York.

Prijs: vanaf 441 euro* per kamer (2 personen)

goedkope hotels new york
Yotel New York at Times Square

Goedkope hotels New York: Row NYC

Row NYC is een prachtig hotel op een mooie locatie. Je zit hier één avenue en 3 blocks van Times Square. Het is een nieuw, modern hotel en de kleinste kamer is 15 m2 groot. De kamers hebben een frisse en moderne look en het leuke is dat je een kamer met uitzicht op de stad kunt boeken. En geloof ons als we zeggen dat je vaak uitzicht hebt op een muur, vanuit hotelkamers in New York.

Prijs: vanaf 259 euro* per kamer (2 personen)

Goedkope hotels New York
Row NYC

Paramount Hotel

In het prachtige Paramount Hotel hebben Rob en ik twee weken doorgebracht tijdens onze huwelijksreis. Het hotel ligt heel dicht bij Times Square (nog geen vijf minuten lopen) en is nieuw en modern. Ook hier betaal je voor de kamer en dat is het goedkoopst als je samen gaat.

Prijs: vanaf 388 euro* per kamer (2 personen)

Collage Paramount
Paramount Hotel New York, vlak bij Times Square

Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania is een gevalletje van vergane glorie, maar wel op een toplocatie. Het hotel ligt midden in Manhattan, waardoor je je echt in het centrum van alles bevindt. Zo zit je hier tegenover Madison Square Garden, naast Macy’s en twee avenues van het Empire State Building. Ook zit je naast Penn station, waar zowel bussen, metro’s als treinen komen. Het hotel is al ouder en je zult hier geen hippe, moderne inrichting vinden. Ook heeft het hotel geen restaurant. Maar de boel is wel (redelijk) schoon en mocht je een toplocatie zoeken, dan is Hotel Pennsylvania ondanks de leeftijd toch een aanrader.

Prijs: vanaf 256 euro* per kamer (2 personen)

hotel pennsylvania
Hotel Pennsylvania in New York

*Gekeken naar prijs per kamer van 5 op 6 mei 2020

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(4)

  1. Leuk dat het Pennsylvania hotel er tussen staat! Die heb ik al aangeraden gekregen van collega’s! Prima hotel om een nacht door te brengen met een goed bed en op een top locatie. Alleen het hotel zelf is wel een beetje gedateerd, maar ik zie liever mooi NY dan het hotel!

    1. Wat een toeval! Toen ik voor het eerst in New York was heb ik er ook gelogeerd. En ja, ouderwets wil niet zeggen dat het niet goed is. Ook direct de grootste kamer die ik ooit in NY heb gehad.

  2. Het is geen toeval hoor 😉 Pennsylvania was ook mijn eerste New York hotel. Met uitzicht op de muur 😉 Maar prima om te slapen ,de rest hoor je toch in de stad te zijn ….

  3. Yotel ben ik in 2012 verbleven en ik ben er erg over te spreken! Het is heel hip, beetje de Virgin Airlines onder de hotels. Wel zijn de kamers enorm klein, je kunt nauwelijks je kont keren, maar wat dan wel weer leuk is: het bed vouwt zich, door een druk op de knop, op tot een bank waardoor meer ruimte wordt gecreëerd!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *