Home Over de VS Goedkope hotels New York: onze top 6
Goedkope hotels New York: onze top 6

Goedkope hotels New York: onze top 6

0
4

We geven het direct maar toe: het vinden van een goedkoop hotel in New York is niet zo makkelijk. Goedkope hotels New York zijn zeldzaam, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van wat je betaalbaar vindt. In dit artikel zetten we leuke, relatief goedkope hotels in Manhattan op een rijtje. De prijs per nacht: 90 tot 180 euro per nacht (per persoon). Houd er rekening mee dat wanneer je in je eentje reist, je vaak ook de gehele prijs voor de hotelkamer in je eentje betaald. Veel hotels in New York zijn betaalbaarder als je samen met een vriend of partner gaat.

Goedkope hotels New York: Yotel New York at Times Square

De naam is een beetje tricky: Yotel ligt namelijk niet echt aan Times Square, maar drie avenues er vandaan. Dat is al snel zo’n tien tot vijftien minuten lopen. En dat is natuurlijk een toplocatie! Yotel is een nieuw design hotel met moderne features. Zo kun je zelf inchecken, je bagage afgeven bij een robot (ja, echt). Noëlle sliep er ook tijdens haar 24 uur in New York.

De prijs is erg goed: 1150 euro inclusief vlucht, opnieuw via Expedia.nl. Negentig euro per nacht is dat ongeveer. Als ik nog een keer naar New York ga – of beter gezegd, wanneer ik weer ga, dan ga ik zeker hier logeren.

goedkope hotels new york
Yotel New York at Times Square

Goedkope hotels New York: Hudson Hotel

Het Hudson Hotel is een trendy hotel, vlak bij Columbus Circle en de zuidkant van Central Park. Binnen twee metrostation ben je van Columbus Circle op 42nd Street. Het Hudson Hotel heeft héle kleine kamers, daar moet je wel rekening mee houden. Je kunt met gemak rond het bed lopen, maar als je met z’n tweeën bent, dan wordt dat wat lastiger. Maar hé: who cares? Je bent in New York: het laatste wat je wilt is veel tijd in je hotel doorbrengen. Het hotel heeft een trendy bar en een restaurant. Ook is er een binnentuin, maar die schijnt vaak afgehuurd te zijn voor feesten.

Als je de prijzen bekijkt via boekingssites zoals Booking.com, dan zie je dat het hotel zo’n 260 euro per nacht kost. Je betaalt echter minder als je via Expedia.nl je hotel en vliegreis in één keer boekt. Zo betaalde ik voor mijn vliegticket en 7 overnachtingen in totaal ongeveer 1500 euro (in december). Minus een gemiddelde prijs  van 500 euro voor het ticket, kom je dan uit op 142 euro. Zo zie je: het loont om je ticket en hotel in één keer te boeken.

goedkope hotels New York
Het Hudson Hotel in New York

Goedkope hotels New York: Pod 51

Pod 51 is een hotel in Midtown Manhatten, op ongeveer vier avenues (20 minuten lopen) van 5th Avenue. Een prima uitvalsbasis. Het is een hotel en hostel in één. Zo kun je bij Pod 51 losse bedden boeken op een slaapzaal. Ook zijn er privékamers voor twee personen met een eigen badkamer. Hiervoor betaal je 100 euro p.p.p.n. (€1200 incl. vlucht en hotel). Kies je voor een standaard kamer voor 2 personen met stapelbed en gedeelde badkamer, dan betaal je voor het hotel 450 euro p.p. (64 euro per nacht).

goedkope hotels New York
Pod 51 in Midtown Manhattan

Goedkope hotels New York: The Row

The Row is een prachtig hotel op een mooie locatie. Je zit hier één avenue en 3 blocks van Times Square. Het is een nieuw, modern hotel en de kleinste kamer is 15 m2 groot. De kamers hebben een frisse en moderne look en het leuke is dat je een kamer met uitzicht op de stad kunt boeken. En geloof ons als we zeggen dat je vaak uitzicht hebt op een muur, vanuit hotelkamers in New York.

The Row is zo’n hotel wat voordeliger wordt als je met z’n tweeën boekt. Je betaalt dan 1200 euro p.p., inclusief vlucht en hotel voor 7 nachten. Ga je in je eentje, dan hoort het hotel niet meer in ons goedkope rijtje, helaas. Je betaalt dan namelijk 275 euro per nacht. Ka-ching.

Goedkope hotels New York
Row NYC

Goedkope hotels New York: Paramount Hotel

In het prachtige Paramount Hotel hebben Rob en ik twee weken doorgebracht tijdens onze huwelijksreis. Het hotel ligt heel dicht bij Times Square (nog geen vijf minuten lopen) en is nieuw en modern. Ook hier betaal je voor de kamer en dat is het goedkoopst als je samen gaat. Je betaalt dan ongeveer €1500 p.p. (ticket plus zeven overnachtingen). Dat is 142 euro p.p.p.n.

Collage Paramount
Paramount Hotel New York, vlak bij Times Square

Goedkope hotels New York: Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania is een gevalletje van vergane glorie, maar wel op een toplocatie. Het hotel ligt midden in Manhattan. Zo zit je hier tegenover Madison Square Garden, naast Macy’s en twee avenues van het Empire State Building. Ook zit je naast Penn station, waar zowel bussen, metro’s als treinen komen. Het hotel is al ouder en je zult hier geen hippe, moderne inrichting vinden. Ook heeft het hotel geen restaurant. Maar de boel is wel schoon en mocht je een toplocatie zoeken, dan is Hotel Pennsylvania ondanks de leeftijd toch een aanrader.

Los betaal je voor het hotel 200 euro per nacht, boek je het samen met een vliegreis via Expedia.nl, dan betaal je voor het hotel ongeveer 180 euro per nacht. Voor een week: €1800.

Goedkope hotels New York
Hotel Pennsylvania in New York

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

Comment(4)

  1. Leuk dat het Pennsylvania hotel er tussen staat! Die heb ik al aangeraden gekregen van collega’s! Prima hotel om een nacht door te brengen met een goed bed en op een top locatie. Alleen het hotel zelf is wel een beetje gedateerd, maar ik zie liever mooi NY dan het hotel!

    1. Wat een toeval! Toen ik voor het eerst in New York was heb ik er ook gelogeerd. En ja, ouderwets wil niet zeggen dat het niet goed is. Ook direct de grootste kamer die ik ooit in NY heb gehad.

  2. Het is geen toeval hoor 😉 Pennsylvania was ook mijn eerste New York hotel. Met uitzicht op de muur 😉 Maar prima om te slapen ,de rest hoor je toch in de stad te zijn ….

  3. Yotel ben ik in 2012 verbleven en ik ben er erg over te spreken! Het is heel hip, beetje de Virgin Airlines onder de hotels. Wel zijn de kamers enorm klein, je kunt nauwelijks je kont keren, maar wat dan wel weer leuk is: het bed vouwt zich, door een druk op de knop, op tot een bank waardoor meer ruimte wordt gecreëerd!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *