Home Reisgids Staten Andere staten Georgia, the Peach State van Coca Cola
Georgia, the Peach State van Coca Cola

Georgia, the Peach State van Coca Cola

0
0

In het zuidoosten van de Verenigde Staten ligt Georgia. Deze Amerikaanse staat ligt direct boven Florida en grenst ook aan North Carolina, Tennessee, Alabama en aan South Carolina. De staat heeft een oppervlakte van 154.077 km² en er wonen 10,31 miljoen inwoners. Voor de kust van Georgia liggen de Golden Isles. Deze vier eilanden zijn populair onder de Amerikaanse elite en is de perfecte plek om een rondreis door the Peach State af te sluiten.

De bekendste steden van Georgia

De meeste inwoners van Georgia wonen in de steden, maar desondanks zijn er slechts een handvol steden met meer dan 100.000 inwoners. De hoofdstad van Georgia is Atlanta. Deze stad is één van de belangrijkste handelscentra van het zuiden van Amerika en onder andere het hoofdkantoor van internationale bedrijven als Coca Cola en CNN zitten hier. Andere grote steden in de staat Georgia zijn Columbus, Augusta, Savannah en Athens.

Geschiedenis van Georgia

In 1732 werd Georgia gesticht als Britse kolonie en daarom is de staat vernoemd naar koning George II van Groot-Brittanië. Het is één van de dertien Britse kolonies die in opstand kwam tegen de overheersing en werd in 1788 de vierde officiële staat van Amerika. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog scheidde Georgia zich af van de Verenigde Staten en sloot het aan bij de Confederatie. Vanwege de geschiedenis krijgt Georgia wel eens de bijnaam ‘Empire State of the South’ maar vaker wordt haar andere bijnaam gebruikt: the Peach State.

georgia

Bezienswaardigheden in Georgia

World of Coca Cola Museum

Als je van Coca Cola houdt, dan moet je absoluut naar de hoofdstad Atlanta waar je in het World of Coca Cola museum alles komt te weten over deze populaire frisdrank. Bedenker apotheker John Pemberton woonde namelijk in de stad.

Martin Luther King Jr. National Historic Site

Ook de Martin Luther King Jr. National Historic Site is een belangrijke bezienswaardigheid in deze stad. Als je tijd hebt, breng dan ook een bezoek aan de Hindu Temple of Atlanta.

Savannah en Macon

De steden Savannah en Macon zitten barstenvol historie. Het centrum van Savannah is een National Historic Landmark onder andere vanwege de vele historische panden zoals het Green-Meldrim House.

In Macon, hometown van veel artiesten zoals Otis Redding, zijn het Ocmulgee National Monument en het Rose Hill Cemetery bekende bezienswaardigheden. Ook buiten de steden is er genoeg te doen en te zien in Georgia. Een echte beleving zijn de Blue Ridge Mountains in het noorden van de staat. Deze bergketen ziet er van een afstandje en op foto’s blauw uit door de blauwe gloed die vanuit de bomen opstijgt tussen de bergen. Heel bijzonder!

georgia
De Hindu tempel in Atlanta, Georgia

Klimaat Georgia

Georgia kent een warm zeeklimaat waardoor het er in de zomer warm en vrij vochtig is. De temperaturen liggen dan rond de 30 en 34 graden. Eigenlijk ligt de temperatuur in juli en augustus nooit onder de 25 graden. Ondanks de warme temperaturen zijn regen- en onweersbuien niet uitgesloten. Dit zijn vaak de gevolgen van tropische depressies die via de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan Delaware bereiken. In de winter is het er vrij mild, maar landinwaarts kan in de periode november tot en met maart nachtvorst voorkomen. Aan de kust zou je het klimaat in de winter het beste omschrijven als lenteachtig.

Tijdsverschil in en reizen naar Georgia

Het vliegveld van de hoofdstad Atlanta is met tientallen miljoenen reizigers per dag het drukste vliegveld ter wereld. Deze stad ligt op ruim 7.070 kilometer vliegafstand van Amsterdam en daar doe je zonder overstap ongeveer acht uur en 50 minuten over. Vanaf Schiphol vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Delta Air Lines rechtstreeks naar Atlanta. Eenmaal aangekomen in Georgia is het daar zes uur vroeger dan in Nederland. Maar er zijn uitzonderingen. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vijf uur vroeger in Georgia.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *