Home Over de VS Georganiseerde rondreis Amerika
Georganiseerde rondreis Amerika

Georganiseerde rondreis Amerika

0
2

Met een georganiseerde rondreis Amerika hoef je zelf geen plannen te maken, maar kun je gewoon een al uitgestippelde reis volgen. Georganiseerde reizen worden samengesteld door experts, die de beste routes en meest populaire attracties hebben bepaald. Vaak zitten de hotels en huurauto ook al bij het pakket in. We kijken in dit artikel naar individuele georganiseerde rondreizen in Amerika. Hierbij rijdt je zelf rond, in je eigen huurauto, zonder andere toeristen.

Georganiseerde rondreis Amerika: aanbieders

FOX verre vakanties (ANWB)

FOX (onderdeel van de ANWB) biedt privé rondreizen in Amerika aan. Hier zit ongetwijfeld ook de mooiste georganiseerde rondreis die bij jou past bij. FOX biedt tussen de tien en vijftien* rondreizen in Amerika aan. Zo kun je bijvoorbeeld een rondreis aan de westkust van Amerika boeken. Het voordeel van FOX is dat je zelf de reis kunt aanpassen of kunt kiezen voor een upgrade. Met de upgrade ‘krijg’ je bijvoorbeeld een grotere auto en upgrades voor hotels.

De beste georganiseerde rondreis Amerika van FOX:

georganiseerde rondreis amerika

Kras vakantie

Kras biedt tussen de tien en vijftien* verschillende georganiseerde reizen in Amerika. Je kunt een georganiseerde reis Amerika boeken die tussen de 9 en 23 dagen duurt. Kras heeft o.a. een zeer uitgebreide rondreis in West-Amerika die ik zeker zou willen aanraden.

De beste georganiseerde rondreis Amerika van Kras:

horseshoe bend

TUI

Naast de fijne Fly Drive van TUI kun je er ook een rondreis Amerika boeken. Ze bieden bijna zestig* verschillende rondreizen in Amerika.

Naast dat ik TUI persoonlijk een fijne reisorganisatie vind, hebben ze ook een heel duidelijk overzicht op hun website met wat wel of niet is inbegrepen. Dan weet je direct waar je aan toe bent.

De beste georganiseerde rondreis Amerika van TUI:

georganiseerde rondreis amerika

Amerika Plus

Amerika Plus heeft een ruim aanbod autorondreizen voor Amerika. Je kunt hier kiezen uit meer dan veertig verschillende rondreizen*. Ook via Amerika Plus heb je de mogelijkheid om de reis aan te passen aan je wensen. Zo kun je extra overnachtingen boeken, excursies toevoegen of een accommodatie upgraden.

Let wel goed op wat inbegrepen is en wat niet, als je een reis boekt bij Amerika Plus. De huurauto is namelijk niet inbegrepen bij de prijs die je op de homepage ziet. Deze kun je wel eenvoudig bijboeken via het kopje ‘huurauto’ als je een individuele rondreis bekijkt.

De beste georganiseerde rondreis Amerika van Amerika Plus:

Wel en niet inbegrepen bij de prijs van een rondreis Amerika

Voordat je boekt kijk je natuurlijk welke dingen wel en niet zijn inbegrepen bij de prijs. We hebben hier een overzicht gemaakt, maar dat neemt niet weg dat dit per aanbieder en reis kan verschillen of kan veranderen. Controleer daarom altijd zelf de voorwaarden. Kras en TUI hebben het duidelijkste overzicht van wat wel en niet is inbegrepen.

Wel inbegrepen:

 • Vlucht (KLM bij Kras, FOX en Amerika Plus, TUI fly bij TUI);
 • Hand- en ruimbagage;
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (Kras, FOX);
 • Hotels (budget/economy) bij alle aanbieders;
 • Huurauto (compact bij Kras, budget bij FOX, fullsize bij TUI);
 • Reisbeschrijvingen bij alle aanbieders.

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (tussen de €19,50 en €35 per boeking);
 • Calamiteitenfonds van €2,50;
 • Luchtgavenbelasting van €152 bij TUI,
 • Excursies en entree;
 • Parkeerkosten (ook bij hotels);
 • Huurauto bij Amerika Plus;
 • Toeslag voor bestuurders die jonger zijn dan 25 (gemiddeld rond de 25-30 dollar per dag)
 • One-way fee als je reis ergens anders eindigt dan start (bv. Route 66 trip van Kras met een one way fee van 500 dollar bij Kras of de achterlatingskosten bij Amerika Plus, die kunnen oplopen tot 1000 dollar als begin- en eindpunt verder dan 1600 mijl uit elkaar liggen).
route 66

Voordelen georganiseerde rondreis Amerika

Een georganiseerde rondreis Amerika heeft veel voordelen. Zo hoef je zelf niks uit te zoeken, hoef je je niet druk te maken of een bepaalde bestemming niet te ver rijden is en hoef je zelf geen huurauto te huren. Ook de hotels zijn allemaal al voor je geregeld. Je kunt dus gewoon het vliegtuig instappen, je auto ophalen en genieten maar.

Nadelen georganiseerde rondreis Amerika

Als je zelf graag dingen regelt, dan is een georganiseerde rondreis Amerika waarschijnlijk niet echt jouw ding. Je reis staat namelijk vast: je kunt de individuele reis meestal niet aanpassen (als is dat bij Fox met het upgrade pakket wel mogelijk). Ook zijn georganiseerde reizen duurder dan een rondreis in Amerika die je zelf plant. Logisch, want er zit nog een partij tussen: de reisorganisatie. Regel je liever alles zelf? Lees dan dit artikel: rondreis Amerika zelf samenstellen.

*Op moment van schrijven. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(2)

 1. Ik zou ook graag een keer een georganiseerde reis willen boeken. Het lijkt me heerlijk dat alles voor je geregeld wordt. Ik ga snel kijken of er ook soortgelijke reizen worden aangeboden in groepsverband. Erg leuk artikel overigens!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *