Home Over de VS Toch geen laptopverbod vanuit Europa
Toch geen laptopverbod vanuit Europa

Toch geen laptopverbod vanuit Europa

0
0

Laptopverbod Midden-Oosten en Noord-Afrika

Sinds maart 2017 is het verboden om laptops mee te nemen in je handbagage als je van sommige landen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar Amerika vliegt. De term laptopverbod is overigens niet helemaal correct: het gaat om elektronica groter dan een mobiele telefoon. Hieronder vallen dus naast laptops ook tablets, e-readers, game consoles en camera’s. Het laptopverbod is vooralsnog alleen geldig voor vluchten die van Turkije, Jordanië, Saudi-Arabië, Egypte, Marokko, Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten naar de Verenigde Staten gaan.

Laptopverbod

Toch geen laptopverbod op Europese vluchten naar Amerika

Vooralsnog kun je gewoon je laptop meenemen als je naar Amerika vliegt vanuit Europa. En ook je iPad, bomvol met filmpjes voor de kinderen of je e-reader met het nieuwste boek van je favoriete auteur.

Laptopverbod e-reader

Welke electronica mag er wel mee in je handbagage?

Stel dat je vanuit het Midden-Oosten naar de VS zou vliefen, dan mogen apparaten groter dan 16 x 9,3 x 1,5 centimeter niet mee in je handbagage. De iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S8 Plus mogen dus nog gewoon mee in je handbagage. En ook de populaire Kobo Glo HD e-reader is met zijn afmeting van 15,7 x 11,5 x 0,9 centimeter net twee centimeter te breed om mee te mogen. En ook de iPad Mini met 20 centimeter breed is te groot. Medische apparatuur is nog wel toegestaan, al zal deze wel extra gecontroleerd gaan worden. Je kunt je laptop of tablet wel meenemen, maar dan moet je hem in je ruimbagage stoppen.

Lees ook: Handbagageregels Amerika

Featured image: Ewan Robertson/Unsplash

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *