Home Reisgids Bezienswaardigheden Fort Worth Stockyards: even terug in het oude Texas
Fort Worth Stockyards: even terug in het oude Texas

Fort Worth Stockyards: even terug in het oude Texas

0
0

Tijdens onze roadtrip van Dallas naar Las Vegas, bezochten we ook Fort Worth en de Fort Worth Stockyards. Op deze historische veemarkt ga je even helemaal terug in de tijd en beleef je Texas zoals het was in de tijd van de cowboys en westerns.

Fort Worth

Fort Worth is een stad op zo’n vijftig kilometer van Dallas, Texas. Vlieg je vanuit Nederland naar Dallas, dan landt je waarschijnlijk op het Dallas/Fort Worth International Airport. De stad zelf is de op vier na grootste stad van Texas, met zo’n 720.000 inwoners. Vooral vanwege de Fort Worth Stockyards is de stad een bezoekje waard.

fort worth stockyards

Fort Worth Stockyards geschiedenis

De stockyards werden in 1866 geopend. Het was een historische veemarkt en een overslagplaats (overlaadplaats) voor vee. Fort Worth was hiermee een belangrijke plek voor het vee-vervoer naar de oostkust, helemaal nadat de spoorweg in 1876 werd geopend. In 1907 werden er één miljoen stuks vee verkocht op de stockyards. Vanaf 1976 gelden de Fort Worth Stockyards als beschermd gebied. Hierbij horen onder andere 46 gebouwen bij. Het zijn de laatste stockyards in de VS.

Bezienswaardigheden Fort Worth Stockyards

De hele oude western uitstraling van de Fort Worth Stockyards is al een reden om er heen te gaan. En eerlijk is eerlijk: heel verschrikkelijk veel meer is er ook niet te zien. Er zijn heel veel leuke restaurants en bar, allemaal in western stijl. Je kunt een rodeo bezoeken, of het theater waar een show wordt opgevoerd. Heel toeristisch, maar wel leuk genoeg om heen te gaan. Verder heb je natuurlijk talloze toeristische winkels met onder andere cowboylaarzen.

Het hoogtepunt: de cattle drive die je elke dag om 11.30 en om 16.00 uur kunt bekijken. Hierbij worden Texas Longhorns door de hoofdstraat gedreven.

Fort Worth Stockyards
Een luie Texas Longhorn bij de Fort Worth Stockyards. Foto en copyright: davidw/Flickr

Eten kun je doen bij Riscky’s Steakhouse. Ik ben zelf bij het steakhouse geweest en heb genoten van het eten, het Texaanse Lone Star bier en de western inrichting. Zeker een aanrader. Vaak staat er ook een Texas Longhorn in de straat, zodat je daar mee op de foto kunt. Als je durft, tenminste.

Adres: 120 E. Exchange Ave., Fort Worth, TX
billy-bobs-texas

Uitgaan bij Billy Bob’s Texas

In de buurt van de stockyards vind je Billy Bob’s Texas. Dit is enorm groot uitgaanscomplex, waar je kunt eten, drinken, poolen, dansen, waar optredens worden gegeven en waar je zelfs een rodeo kunt bijwonen. Ja, echt waar. De bijnaam van Billy Bob’s Texas is The world’s largest honky tonk. Het publiek kun je uittekenen in cowboylaarzen, geruite overhemden, shorts (de vrouwen) en met fikse baarden (de mannen, uiteraard). Het complex heeft een enorme oppervlakte van maar liefst 12.000 m2 en is ontzettend leuk om te bezoeken.

Adres: 2520 Rodeo Plaza, Fort Worth, TX

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *