Florida, the Sunshine State

Florida, the Sunshine State

Florida, the Sunshine State

0
0

Florida ligt in het zuidoosten van Amerika. De staat is erg geliefd bij Europeaanse toeristen, vanwege de, in verhouding, kortere reistijd dan de rest van de VS. Dat, in combinatie met het heerlijke klimaat, de witte stranden en palmbomen zorgt ervoor dat het een populaire bestemming is.

De Sunshine State

De staat wordt omgeven van de Golf van Mexico aan de westkant, de Atlantische Oceaan aan de oostkant en aan het noorden grenst Florida aan de staten Georgia en Alabama. Het bijna altijd zonnige weer geeft de staat de bijnaam de Sunshine State.

Geschiedenis van Florida

Tot de 16e eeuw waren de Native Americans de enige inwoners van Florida. In 1513 kwamen de eerste Europeanen aan. De Spanjaard Juan Ponce de Léon was de eerste Europeaan die voet aan wal zette. Tijdens en na de slavernij zijn de Afrikaanse Amerikanen naar Florida gevlucht en vonden hier een veilige thuishaven. De afgelopen eeuwen zijn er ook veel immigranten vanuit Latijns-Amerika naar Florida getrokken; meer dan 20% van de bevolking komt uit Latijns-Amerika.

Florida

Bekendste steden van Florida

De hoofdstad van Florida is Tallahassee, gelegen in het noorden van de staat. Hoewel dit de hoofdstad is, zijn Miami Beach en Orlando dé toeristische trekpleisters van Florida. Miami Beach wordt veelal bezocht vanwege de hippe sfeer en Caribische invloeden. South Beach is een stuk strand dat bekend staat om het uitgaansleven en de luxe. Orlando daarentegen is een fantastische stad voor het hele gezin; in deze omgeving vind je verschillende attractieparken voor jong en oud, zoals Disney World, Universal Studios en Sea World.

Florida
Dames Point Bridge in Jacksonville, Florida

Ook populair is Key West. In Key West vind je het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Via highway 1, die je langs de Florida Keys leidt, rijd je binnen anderhalf uur naar Key West. Jacksonville is de grootste stad van de staat.

De Everglades is een beschermd natuurgebied dat bestaat uit moerasgebieden en mangroven die zich vanaf het westen van Miami helemaal tot aan de westkust van Florida strekken. In de Everglades vind je duizenden verschillende dieren, van insecten tot de welbekende alligators.

Lees ook: Mini roadtrip van Orlando naar Miami

Tijdsverschil in en reizen naar Florida

Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks binnen ongeveer 8 á 9 uur naar Miami of Orlando. Het overgrote deel van Florida bevindt zich in de Eastern Time tijdzone. Dit betekent dat het daar 6 uur vroeger is dan in Nederland. In de stad Pensacola, helemaal in het noordwestelijke deel van Florida hebben ze Central Time; hier is het 7 uur vroeger.

Klimaat Florida

Het klimaat in Florida is tropisch. Omdat Florida erg dichtbij het Caribisch gebied ligt (de Bahamas liggen nog geen 90 kilometer vanaf de kust van Florida) is dat niet gek. De witte stranden van South Beach, de lichtblauwe kleur van de zee en de groene palmbomen doen denken aan een Caribisch eiland. De gemiddelde temperatuur in de winter, van december tot en met februari is 16 graden. In de zomer lopen de temperaturen in juni tot en met september op tot zo’n 28 graden. Hoewel dit heerlijk is, is het belangrijk te vermelden dat de luchtvochtigheid het hele jaar door tot gemiddeld 90% kan zijn. Heel vochtig dus, waardoor de hitte klam en benauwd aanvoelt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is in de koudste maanden 24 graden en in de zomermaanden 29 graden.

Reizen naar Orlando of Miami

Veel goedkoper dan met de Fly & Drive van TUI naar Orlando of Miami kom je niet in de VS. Voor ongeveer 400 euro per persoon kun je al in Florida zitten, mét een fullsize huurauto. Het enige wat je nog hoeft te boeke is een hotel. Lees ons artikel over deze Fly & Drive, de voordelen en de voorwaarden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *