Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

0
0

De bekendste bezienswaardigheid van San Francisco is toch wel de Golden Gate Bridge. De brug verbindt San Francisco met de stad Sausalito in Marin County. Hij werd ontworpen door Joseph Strauss en werd na een bouw van vier jaar in 1937 geopend. Je kunt natuurlijk met de auto over de brug rijden, maar wat past er nou beter bij ons Nederlanders dan fietsen over de Golden Gate Bridge?

Waar mag je fietsen op de Golden Gate Bridge?

In het midden van de brug rijden de auto’s op de rijbanen. Doordeweeks mag je (vanaf San Francisco) aan de rechterkant van de rijbaan fietsen. In het weekend moet je aan de linkerkant over de Golden Gate Bridge fietsen en moeten voetgangers rechts lopen. Mocht je de flexibiliteit hebben om te kiezen tussen verschillende dagen, dan raad ik aan om doordeweeks te gaan en dan dus aan de rechterkant van de brug te fietsen. Hierdoor heb je een mooier uitzicht; je ziet dan namelijk de skyline van San Francisco.

fietsen over de golden gate bridge

De route over de Golden Gate Bridge

Vanuit de fietsverhuur fiets je via de John F. Kennedy Drive het Golden Gate Park in, richting de Conservatory of Flowers. Nadat je hier allerlei mooie bloemen hebt kunnen bewonderen fiets je achter het Conservatory langs, naar de Conservatory Drive, die overgaat in Arguello Blvd. Deze weg blijf je volgen. Net voordat je bij het Presidio Park komt moet je wel even flink doortrappen, je moet namelijk een grote heuvel opklimmen. Vervolgens fiets je door het mooie groene Presidio Park richting de Golden Gate Bridge. Voordat je de brug daadwerkelijk over fietst, kun je bij het Golden Gate Bridge Welcome Center verschillende feiten over de brug te weten komen. Ook kan je een bezoekje brengen aan de gift shop. Achter de gift shop is een drukbezocht punt van waar je een mooie foto van de Golden Gate Bridge kunt maken. Dat wil zeggen; als het niet mistig is. Op sommige mistige dagen zie je vanaf dit punt helemaal niets van de brug! En dat terwijl het oranje gevaarte pal voor je neus staat.

fietsen over de golden gate bridge
Bibi op de fiets op de Golden Gate Bridge

Fietsen huren voor de Golden Gate Bridge

Je kunt op vele verschillende plekken in San Francisco fietsen huren (zelfs elektrisch!) om te fietsen over de Golden Gate Bridge. Onze tip is om aan de rand van het Golden Gate Park je fiets te huren. Bijvoorbeeld bij Golden Gate Tours & Bike Rentals aan Haights St. & Stanyan St, of bij Bay City Bike Rentals and Tours aan Haight St. tussen Cole St. & Belvedere St. Je kunt bijvoorbeeld bij Golden Gate Tours & Bike Rentals van tevoren een fiets huren. Als je een fiets per uur huurt, dan betaal je ongeveer tussen de acht en tien dollar* per uur. Kies je voor een hele dag, dan kost je dit ongeveer 30 tot 40 dollar*.

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Het is eigenlijk altijd druk op de brug, vooral met veel fietsers. En nu kunnen wij als Nederlanders goed fietsen, maar dat is zeker niet voor iedereen het geval. Kijk dus goed uit wanneer je over de brug fietst, blijf op je eigen weghelft, fiets netjes achter elkaar en stop niet zomaar op het midden van het pad. Het is beter om bij de grote pijlers even te stoppen. Vanaf deze pijlers heb je een mooi zicht op San Francisco, maar ook op de details van de Golden Gate Bridge. Het is een fantastische ervaring om te fietsen over de Golden Gate Bridge.

fietsen over de golden gate bridge
Uitzicht vanaf Baker Beach

Sausalito

Vervolgens ben je aangekomen in Sausalito, een gezellig vissersdorpje. Je hebt hier leuke toeristische winkeltjes en je bent vast toe aan een kopje koffie van Starbucks of een lekkere lunch van bijvoorbeeld Bridgeway Cafe. Ook heb je een geweldig uitzicht op San Francisco en haar skyline vanaf de waterkant in Sausalito.

fietsen over de Golden Gate Bridge
Uitzicht vanaf Marin Headlands. Foto en copyright: Bibi Ottenhof/Hurray-USA

Marin Headlands

Deze tocht kun je eventueel combineren met een bezoek aan de Marin Headlands. De fanatiekelingen onder ons kunnen verder de heuvels opfietsen. Vanaf daar heb je een indrukwekkend uitzicht op de Golden Gate Bridge. Dit is erg mooi om overdag te bewonderen, maar ook de zonsondergang geeft een bijzonder plaatje. Dit point of view van de Golden Gate Bridge wordt ook vaak gebruikt voor films, reclames en andere media. Bij de serie Full House en Fuller House gebruiken ze dit uitzichtpunt ook. Op heldere dagen zie je niet alleen de brug, maar ook het eiland Alcatraz, de East Bay en de San Francisco-Oakland Bay Bridge.

point bonita lighthouse sausalito

Point Bonita Lighthouse

Als je nog een klein stukje verder door de Headlands fietst, kan je ook een bezoekje brengen aan het Point Bonita Lighthouse. Dit was de laatst bemande vuurtoren aan de kust van Californië.
Grappig feitje; de originele locatie van de vuurtoren lag te hoog waardoor men tijdens de vele mistige uren het licht van de vuurtoren helemaal niet kon zien vanaf zee. Ze hebben de toren dus moeten verplaatsen.

Terugfietsen of met de ferry?

Je kunt op twee manieren terug: fietsen over de Golden Gate Bridge of vanuit Sausalito met je fiets op de ferry terug varen naar de pieren van San Francisco. Je moet waarschijnlijk wel een tijdje in de rij wachten als je voor de veerboot kiest. Beide eerder genoemde fietsverhuurbedrijven hebben meerdere locaties. Je kunt dus ook je fiets inleveren bij bijvoorbeeld Fisherman’s Wharf, om zelf nog even de toerist uit te hangen en daar te genieten van het heerlijke eten uit de zee.

*Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. De prijzen verschillen per aanbieder. Vraag na bij jouw aanbieder wat de kosten per uur of per dag zijn. 

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *