Home Eten en drinken Fastfoodketens uit Amerika in Nederland
Fastfoodketens uit Amerika in Nederland

Fastfoodketens uit Amerika in Nederland

0
0

Amerikaanse fastfoodketens zijn er in Nederland in overvloed. In elke stad (of dorp) vind je fastfoodketens die uit de VS naar Nederland zijn overgewaaid.

Fastfoodketens uit Amerika: dit zijn de bekendste

De meest bekende ketens kent iedereen: McDonald’s, Burger King, Kentucky Fried Chicken en Subway. Deze Amerikaanse fastfoodketens zijn al decennia in Nederland te vinden en zijn immens populair. Door de populariteit van Amerikaanse fastfoodketens proberen steeds meer merken hun geluk in Nederland. Wij nemen je mee langs een aantal minder bekende Amerikaanse fastfoodketens in Nederland die toch een bezoekje waard zijn.

Tip: Direct een auto huren bij TUI Cars

Fastfoodketens Dunkin' Donuts
Donuts en koffie. Foto en copyright: Dunkin’ Donuts

Fastfoodketens in Nederland: Dunkin’ Donuts

In Amerika vooral heel geliefd vanwege de koffie en de donuts, maar in Nederland had Dunkin’ Donuts een moeilijkere start. Deze keten had tussen 1997 en 2000 vijf filialen in Nederland, maar deze werden na een aantal jaar gesloten omdat er geen investeerders waren. In 2017 opende Dunkin’ Donuts opnieuw haar deuren in Nederland en dit keer was het een groter succes. Dunkin’ Donuts heeft momenteel 11 filialen* in Nederland: 7 in Amsterdam, 2 in Utrecht, Hilversum, Eindhoven en binnenkort komt er een in Tilburg. Je kunt de donuts ook bij Jumbo kopen.

Fastfoodketens uit Amerika: Five Guys

Five Guys neemt in populariteit toe sinds de opening van het eerste Nederlandse restaurant begin 2018. De fastfoodketen is al sinds de jaren 80 een bekende naam in Amerikaanse huishoudens. Five Guys staat bekend om de burgers die je zelf kunt samenstellen. Zo kies je bijvoorbeeld of je er bijvoorbeeld uien, augurk, mayonaise, mosterd en sla op wilt, of bestel je een burger all the way, waar je alle ingrediënten erop krijgt. De frietjes van Five Guys zijn een favoriet van veel liefhebbers: ze worden gebakken in de schil en in de pindaolie. In Nederland kun je genieten van de sappige burgers bij 6 verschillende filialen*: in Utrecht, Almere, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag. De keten heeft als doel 20 filialen te hebben in Nederland.

fastfoodketens Taco Bell
Een Gordita van Taco Bell. Foto en copyright: Taco Bell

Taco Bell

De komst van Taco Bell in Nederland was zeer welkom. Tijdens de opening van het eerste filiaal in Eindhoven stond er een lange rij van liefhebbers die de taco’s graag wilden proberen. Inmiddels zijn er filialen in Breda en Tilburg en wordt er binnenkort een filiaal in Utrecht geopend. Het menu van Taco Bell bestaat uiteraard uit Mexicaans eten. Denk hierbij aan taco’s, burrito’s en quesadillas met allerlei verschillende soorten vlees, groente en natuurlijk veel kaas. Dit soort fastfoodketens zijn meer dan welkom!

TGI Friday’s

TGI Friday’s opende in 1997 haar deuren voor het eerst in Nederland. Het restaurant in Rotterdam liep helaas niet zoals gepland en sloot in 1999 weer. In 2018 werd in Utrecht nog eens een filiaal geopend, dit keer met meer succes. Nu het vrijdagmiddagborrel concept in Nederland steeds populairder wordt, is de kans op slagen TGI Friday’s (Thank God It’s Friday) dit keer uiteraard groter. TGI Friday’s is een sit-down restaurant waar je à la carte van heerlijke snacks en maaltijden met een fastfood-tintje kunt genieten. Op het menu staan bijvoorbeeld diverse burgers, ribs, wings, maar ook voor een soep of salade en cocktails kun je hier goed terecht.

Lees ook: Fastfood in Amerika (deel 1)

Baskin-Robbins

Als toetje is er dan Baskin-Robbins. Niet echt een onder de fastfoodketens te scharen, maar we doen het toch. En ook zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Baskin-Robbins is een restaurant waar je heerlijk vers gemaakte ijs en cake kunt kopen. Baskin-Robbins werd in de jaren 60 in Amerika opgericht en heeft inmiddels 7500 filialen over de hele wereld. Het is net als Dunkin’ Donuts onderdeel van Dunkin’ Brands. Pas dit jaar werd het eerste filiaal van Baskin-Robbins in Nederland geopend. Dit filiaal vind je in Utrecht, maar het plan is om er zeker nog 10 te openen.

*Op het moment van schrijven (19-7-2018)

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *