Home Over de VS Extra kosten cruise vanuit Amerika: havengeld en meer
Extra kosten cruise vanuit Amerika: havengeld en meer

Extra kosten cruise vanuit Amerika: havengeld en meer

0
0

Een Caribische cruise combineren met een vakantie in Amerika is de perfecte manier om een paar dagen extra te genieten van zon, zee en strand. Cruisen wordt steeds populairder onder Amerikanen en zo langzaam ook onder Europeanen, met name vanwege de dalende prijzen van de concurrerende cruise lines. Vaak kost een paar dagen cruisen evenveel als een paar dagen in een goed hotel. Het verschil is dat jouw eten en entertainment bij de prijs is inbegrepen. Klinkt dit te goed om waar te zijn? Dat is het niet, mits je rekening houdt met een extra kosten cruise. Welke extra kosten, dat lees je in dit artikel.

Extra kosten cruise: luxe eten en drinken aan boord

De hele dag gratis eten en drinken op een schip dat je naar de mooiste Caribische eilanden brengt, zonder de torenhoge prijzen van een all-inclusive resort. Hoe kan dat? Per cruise zitten er 1.000 tot soms wel 4.500 passagiers op het schip. Eten en drinken wordt massaal ingekocht en bereid; zo blijven de kosten voor de cruise lines laag.

extra kosten cruise

Als je liever geen geld aan eten en drinken wilt uitgeven, dan hoeft dat niet. Water, limonade, sappen, koffie en thee zijn de hele dag door kosteloos te verkrijgen aan boord. Ook de ontbijt-, lunch-, en avondbuffetten zijn bij de prijs inbegrepen. In de avond kan je in het restaurant eten van het standaard menu, zonder extra kosten cruise. Voor degenen die wel graag genieten van gerechten van topchefs, zijn er op de meeste schepen specialiteitenrestaurants, waar je wel extra betaalt. Denk bijvoorbeeld aan een chic steakhouse of sushirestaurant. Voor deze restaurants zal je ook vaak van tevoren een tafel moeten reserveren. De prijzen verschillen per cruise line en per schip, dus informeer vooraf goed naar de prijzen.

Aan alcoholische dranken, speciale koffie, frisdrank en milkshakes zitten ook kosten verbonden. Over het algemeen zijn bier en cocktails iets goedkoper dan aan land. Als je verwacht dat je veel gaat drinken kan je ook een drankenpakket voor een vast bedrag per dag kopen.

extra kosten cruise

Extra kosten cruise: havengelden en belastingen

Cruiseschepen betalen een flink bedrag aan havengelden en belastingen per dag. Deze bedragen worden grotendeels aan de passagiers doorberekend. Afhankelijk van de route en de lengte van de cruise, betaal je tussen €75 en €125 aan havengelden en belastingen per trip. Lees altijd de kleine lettertjes als je boekt.

Extra kosten cruise: fooien voor cruiseschip crew

Op een groot cruiseschip werken er minstens 1.000 mensen die ervoor zorgen dat jouw cabine elke dag schoon is, dat jouw bed is opgemaakt, dat je lekker kan eten aan een schone tafel en dat je te allen tijde voorzien bent van een drankje. Je ziet overal en altijd crew members rondlopen, maar ook achter de schermen zijn zij voor jou aan het werk. Zij verlenen allemaal een service en zijn, net zoals de servicebanen aan land, aangewezen op de fooien van gasten. Gelukkig is het zo geregeld, dat je de fooien in één keer van tevoren kunt betalen. Deze fooien worden onder alle crew members verdeeld. Ook wordt er automatisch een fooi berekend als je een alcoholisch drankje of iets speciaal te eten bestelt. Zo kun je gewoon zorgeloos genieten. Extra fooien zijn niet nodig, maar worden wel op prijs gesteld.

Als je een cruise boekt en je wilt niet teveel geld uitgeven, informeer je goed dan over de kosten van specialiteitenrestaurants aan boord en drankjes. Lees altijd de kleine lettertjes en doorloop het boekingsproces tot het einde (voor je betaalt) om de volledige prijzen te zien. Zo kom je nooit voor vervelende extra kosten cruise vakantie te staan.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *